Yardım Pil göstergesi sorunu

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Telefonunu bu akşam şarja takıp telefonu kapattım. Cihazı kullanmam gerekti ve sarjdan çıkardığım zaman doluluk %61 oranındaydı. Telefon açtigimda ise aniden 90 oldu. Ki son bir iki haftadır 100den 70 e 1 saatte düşüyor parlaklık fullde olmamasına rağmen sonrasında ise şarj normal seyrinde akıyor. 5 saat filan ekran veriyor. Hızlı sarj dolmasının veya boşalmasının sebebi ne olabilir?

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Anladim hocam, surekli romu degistigimden mi roomu uzun kullanma sansim olmadi. Miui 9 i bende denemeyi dusunuyordum, ama mi roomun sarji dediginiz gibi iyiyse kalici kullanabiliriz. Bir sure sonra sabitlenmek istiyor insan. Ben 2 gundur 7.1.2 aosp deyim, aslinda guzel gidiyor ama dediginiz gibi miui olmayinca olmuyor ya.
Öyle hocam. MIUI gerçekten bağımlılık yapti. Eu Globe yada mi room farketmez yeterki MIUI olsun.

Oyla:

emreivory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
Mi max 2
Konular
6
Hocam benim de öyleydi. 4 ay önce batarya değiştirdim baktık bataryam erimiş, şimdi yine şarj çabuk bitiyo kalibre edicem olmazsa format atıcam yine olmazsa batarya ölmüş demektir. Üst üste batarya arızasının sebebi ne olabilir acaba çokta dikkat ediyorum..

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Hocam benim de öyleydi. 4 ay önce batarya değiştirdim baktık bataryam erimiş, şimdi yine şarj çabuk bitiyo kalibre edicem olmazsa format atıcam yine olmazsa batarya ölmüş demektir. Üst üste batarya arızasının sebebi ne olabilir acaba çokta dikkat ediyorum..
Gecmis olsun hocam.Artık sorun etmiyorum ben . Suanki sot bile yinede iyi bence. Parlaklık kismadan 3g ile 4 saat alıyorum, yüzde yirmide şarja takıyorum ve günü yine çıkartıyorum. Sadece bir iki ay önce çevremde priz arayan insanlarla dalga geçiyordum şuan ben de arar oldum o kadar :D

Oyla:

emreivory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
Mi max 2
Konular
6
Gecmis olsun hocam.Artık sorun etmiyorum ben . Suanki sot bile yinede iyi bence. Parlaklık kismadan 3g ile 4 saat alıyorum, yüzde yirmide şarja takıyorum ve günü yine çıkartıyorum. Sadece bir iki ay önce çevremde priz arayan insanlarla dalga geçiyordum şuan ben de arar oldum o kadar :D
Hocam siz batarya değiştirin yine de :)

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Oyla:

mharun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Mi A3
Meslek
Medya Koordinatörü
Konular
3
data - sistem -batterystats.bin
Bu son yazdığımı sil düzelir hocam. Hatta sot uzar. Farkına varırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

romu 100 batarya ile kurmak bu yüzden önemli. Aşağı seviyelerde kurunca telefon açılırken sistemin içerisinde batterystats.bin oluşuyor ve istatistik tutmaya, batarya verilerini burada kaydetmeye devam ediyor. Bunu yaparken de telefonu % kaç şarj ile açtıysanız onu 100 olarak kabul ediyor.

Örneğin; %30 ile rom kurdunuz. Bunu %100 olarak kabul ediyor (telefon açıldığı zaman). Telefon kullanıldı, tekrar şarja taktınız; %100 yaptınız. Aslında %30u dolmuş oluyor.

Genelde dirty flash ile rom kuranların ve sürekli rom değiştirenlerin başına gelir. Durduk yere oluşmaz.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
data - sistem -batterystats.bin
Bu son yazdığımı sil düzelir hocam. Hatta sot uzar. Farkına varırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

romu 100 batarya ile kurmak bu yüzden önemli. Aşağı seviyelerde kurunca telefon açılırken sistemin içerisinde batterystats.bin oluşuyor ve istatistik tutmaya, batarya verilerini burada kaydetmeye devam ediyor. Bunu yaparken de telefonu % kaç şarj ile açtıysanız onu 100 olarak kabul ediyor.

Örneğin; %30 ile rom kurdunuz. Bunu %100 olarak kabul ediyor (telefon açıldığı zaman). Telefon kullanıldı, tekrar şarja taktınız; %100 yaptınız. Aslında %30u dolmuş oluyor.

Genelde dirty flash ile rom kuranların ve sürekli rom değiştirenlerin başına gelir. Durduk yere oluşmaz.
Hocam teşekkür ederim...ben kendim için sormadım, bilmeyen arkadaşlara yararı olur düşüncesi ile nasıl yaptığını özellikle sordum, 5500 lük Max 3 ile zaten 21.5 saat SOT almış birisi zaten bunları dert etmiyor ki8=)haha--

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

mharun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Harun
Cihazım
Mi A3
Meslek
Medya Koordinatörü
Konular
3
Hocam teşekkür ederim...ben kendim için sormadım, bilmeyen arkadaşlara yararı olur düşüncesi ile nasıl yaptığını özellikle sordum, 5500 lük Max 3 ile zaten 21.5 saat SOT almış birisi zaten bunları dert etmiyor ki8=)haha--

Sizi biliyorum hocam dert etmezsiniz :D ben de hiç takmıyorum ama bazen unutuyorum %100 ile kurmayınca. Telefonun ömrü açısından girip siliyorum :D

Günlerdir %100 olmuyor şarj. Kaç saat sot veriyor hiç bilmiyorum :D

Oyla:

emreivory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
Mi max 2
Konular
6
Nasıl yaptınız kalibrasyonu

Hocam full bitirdim şarjı kapalı şarj ettim sabah çıkardım şarjdan açtım düzeldi. %85 şarj var 2 saatten fazla ekran süresi vermiş.

Oyla:
Üst Alt