Yardım Pil göstergesi sorunu

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Telefonunu bu akşam şarja takıp telefonu kapattım. Cihazı kullanmam gerekti ve sarjdan çıkardığım zaman doluluk %61 oranındaydı. Telefon açtigimda ise aniden 90 oldu. Ki son bir iki haftadır 100den 70 e 1 saatte düşüyor parlaklık fullde olmamasına rağmen sonrasında ise şarj normal seyrinde akıyor. 5 saat filan ekran veriyor. Hızlı sarj dolmasının veya boşalmasının sebebi ne olabilir?

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Estağfurullah hocam, sadece tecrübemizi paylaşıyoruz

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Hocam öyle ancak siz açıklamayı yaptıktan sonra bize düşmez tabi ki söz

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Xiaomi kendi de dahil olmak üzere hiç bir firma veya şahıs gece telefonu şarjda bırakmayı tavsiye etmez çok gerekmedikçe bu yola başvurmayın onun yerine parça parça şarj cihaz için daha sağlıklı olacaktır
Aslında dediğiniz gibi olmalı ama her zaman mümkün olmuyor. Yani üşengeçlikten mi vakit ayiramamaktan mı bilmiyorum ama dikkat edicem artık hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam son eu beta güncellemelerinde sarj zaten çok gidiyor artı kalibresi bozulmuştur diye tahmin ediyorum çünkü şarj konusunda son yeni güncellemelerde yakınan çok kişi var. Ve tersi yönde son güncellemeler ile cihaz çok şık olmuş ve hafiflemiş. Ama bir yerden verdiklerini bir yerden almışlar |(
İnşallah çok geç kalmamışınızdır, zira bataryanız iç kanama geçirmiş olabilir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Gesendet von meinem Schajomi mit

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Aslında dediğiniz gibi olmalı ama her zaman mümkün olmuyor. Yani üşengeçlikten mi vakit ayiramamaktan mı bilmiyorum ama dikkat edicem artık hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam son eu beta güncellemelerinde sarj zaten çok gidiyor artı kalibresi bozulmuştur diye tahmin ediyorum çünkü şarj konusunda son yeni güncellemelerde yakınan çok kişi var. Ve tersi yönde son güncellemeler ile cihaz çok şık olmuş ve hafiflemiş. Ama bir yerden verdiklerini bir yerden almışlar |(
Hocam, Xiaomi lerde bildiğim kadarıyla extradan pili kalibre etmek gerekmiyor, cihaz bunu her şarjda zaten kendisi yapıyor

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Batarya sorununu çözebildinmi Çirkin kral Bahsettiğin sorun bendede oldu.
Hocam artık olmuyor. Özel birşey yapmadım. Ama şarj hala aynı şekilde bitiyor. Bu arada miui 8 ve miui 9 kurdum şarj daha iyi gibi. Mı globe, eu beta,mi roomlar arasında ise mi globe en fazla özelleştirme sunan rom ama şarj daha çabuk bitiyor. Mı room ise batarya konusunda muhtelif romlardan daha iyi ayrıca güzel bir rom. Son güncellemenin verilmesini bekliyorum. Sürekli romum o olabilir. Aosp romlarda batarya daha çok gidiyor gibi geldi ama çok çabuk sıkılıyorum. Mıui olmayınca beni kesmiyor.

Oyla:

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Hocam artık olmuyor. Özel birşey yapmadım. Ama şarj hala aynı şekilde bitiyor. Bu arada miui 8 ve miui 9 kurdum şarj daha iyi gibi. Mı globe, eu beta,mi roomlar arasında ise mi globe en fazla özelleştirme sunan rom ama şarj daha çabuk bitiyor. Mı room ise batarya konusunda muhtelif romlardan daha iyi ayrıca güzel bir rom. Son güncellemenin verilmesini bekliyorum. Sürekli romum o olabilir. Aosp romlarda batarya daha çok gidiyor gibi geldi ama çok çabuk sıkılıyorum. Mıui olmayınca beni kesmiyor.

Anladim hocam, surekli romu degistigimden mi roomu uzun kullanma sansim olmadi. Miui 9 i bende denemeyi dusunuyordum, ama mi roomun sarji dediginiz gibi iyiyse kalici kullanabiliriz. Bir sure sonra sabitlenmek istiyor insan. Ben 2 gundur 7.1.2 aosp deyim, aslinda guzel gidiyor ama dediginiz gibi miui olmayinca olmuyor ya.

Oyla:
Üst Alt