Yardım Pil göstergesi sorunu

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Telefonunu bu akşam şarja takıp telefonu kapattım. Cihazı kullanmam gerekti ve sarjdan çıkardığım zaman doluluk %61 oranındaydı. Telefon açtigimda ise aniden 90 oldu. Ki son bir iki haftadır 100den 70 e 1 saatte düşüyor parlaklık fullde olmamasına rağmen sonrasında ise şarj normal seyrinde akıyor. 5 saat filan ekran veriyor. Hızlı sarj dolmasının veya boşalmasının sebebi ne olabilir?

Alperbdr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper BODUR
Cihazım
Mi8 lite
Konular
0
Custom rom kullanıyorum. Bu hafta havoc, greeshan ve en son mi Globe ye geçtim ve zaten temiz kurulum yapiyorum batarya kalibre etmeme gerek varmıdır
Merhaba batarya kalibrasyonu nasıl yapılır. Öğrenebilir miyim ?

Oyla:

emreivory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
Mi max 2
Konular
6
Şarjı bitir açılmasın kapalı şarj et full dolsun aç sonra bu kadar. Ben sorun olunca böyle yapıyorum hep düzeliyor.

Oyla:

Alperbdr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper BODUR
Cihazım
Mi8 lite
Konular
0
Şarjı bitir açılmasın kapalı şarj et full dolsun aç sonra bu kadar. Ben sorun olunca böyle yapıyorum hep düzeliyor.
Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Kapalı çak saatte dolar ortalama. Kapalı olduğu için göremiyoruzdur illaki
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sizi biliyorum hocam dert etmezsiniz :D ben de hiç takmıyorum ama bazen unutuyorum %100 ile kurmayınca. Telefonun ömrü açısından girip siliyorum :D

Günlerdir %100 olmuyor şarj. Kaç saat sot veriyor hiç bilmiyorum :D
Çok özür dilerim SOT ne anlama geliyor. ?

Oyla:

emreivory

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
Mi max 2
Konular
6
Çok teşekkür ederim deneyeceğim. Kapalı çak saatte dolar ortalama. Kapalı olduğu için göremiyoruzdur illaki

Kapalıyken şarj göstergesi aktif oluyor ekranda güç tuşuna basıp görebilirsiniz.

Oyla:

Alperbdr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper BODUR
Cihazım
Mi8 lite
Konular
0
Kapalıyken şarj göstergesi aktif oluyor ekranda güç tuşuna basıp görebilirsiniz.
Tamam çok teşekkür ederim. Cihazın mi8 lite son gelen global güncelleme ile şarjım kötü gidiyor. Güncelleme yaptıktan sonra böyle oldu.

Oyla:

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294

SOT, Screen on Time demek yani cihazınızın şajkı full iken den azalmaya başladığ süre zarfında, ekranınızın açık kaldığı süredir...bekleme modu ile karıştırmayınız Lütfen

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

Alperbdr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alper BODUR
Cihazım
Mi8 lite
Konular
0
SOT, Screen on Time demek yani cihazınızın şajkı full iken den azalmaya başladığ süre zarfında, ekranınızın açık kaldığı süredir...bekleme modu ile karıştırmayınız Lütfen

Çok teşekkür ederim. Xioami dünyasına yeni katıldım yavaş yavaş sizlerin sayesinde öğreneceğim.

Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Hocam siz batarya değiştirin yine de :)
Bakalım hocam, bu aralar olmaz muhtemelen eylüle doğru ya da ekimin başında bataryasını değiştirebilirim

data - sistem -batterystats.bin
Bu son yazdığımı sil düzelir hocam. Hatta sot uzar. Farkına varırsınız

romu 100 batarya ile kurmak bu yüzden önemli. Aşağı seviyelerde kurunca telefon açılırken sistemin içerisinde batterystats.bin oluşuyor ve istatistik tutmaya, batarya verilerini burada kaydetmeye devam ediyor. Bunu yaparken de telefonu % kaç şarj ile açtıysanız onu 100 olarak kabul ediyor.

Örneğin; %30 ile rom kurdunuz. Bunu %100 olarak kabul ediyor (telefon açıldığı zaman). Telefon kullanıldı, tekrar şarja taktınız; %100 yaptınız. Aslında %30u dolmuş oluyor.

Genelde dirty flash ile rom kuranların ve sürekli rom değiştirenlerin başına gelir. Durduk yere oluşmaz.
Hocam bu işlemi şarja takmadan önce mi yoksa şarja takıp fulledikten sonra mı yapalım

Son düzenleme:
Oyla:

Çirkin kral

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Can
Cihazım
Mi Max 2
Konular
28
Hocam, Twrp ye girip, iki cache yi temizleyin, cihaz açıldıktan sonra 15-20 dakikalığına kapatın... Gece yatarken de mümkün mertebe şarjda bırakmamaya özen gösterin

data - sistem -batterystats.bin
Bu son yazdığımı sil düzelir hocam. Hatta sot uzar. Farkına varırsınız

romu 100 batarya ile kurmak bu yüzden önemli. Aşağı seviyelerde kurunca telefon açılırken sistemin içerisinde batterystats.bin oluşuyor ve istatistik tutmaya, batarya verilerini burada kaydetmeye devam ediyor. Bunu yaparken de telefonu % kaç şarj ile açtıysanız onu 100 olarak kabul ediyor.

Örneğin; %30 ile rom kurdunuz. Bunu %100 olarak kabul ediyor (telefon açıldığı zaman). Telefon kullanıldı, tekrar şarja taktınız; %100 yaptınız. Aslında %30u dolmuş oluyor.

Genelde dirty flash ile rom kuranların ve sürekli rom değiştirenlerin başına gelir. Durduk yere oluşmaz.
Hocam full bitirdim şarjı kapalı şarj ettim sabah çıkardım şarjdan açtım düzeldi. %85 şarj var 2 saatten fazla ekran süresi vermiş.
Üstte üç farklı yöntem sunulmuş hocam ucunude deneyebilirsiniz.

Çirkin kral

Hocam, şahsi tercihim 100 yaptıktan sonra dosyayı silmek. Reboot yapınca 100 olarak açılsın ve 100 olarak görsün istiyorum.
Teşekkürler hocam, bu akşam şarjı fulledikten sonra twrp ile silip telefonu reboot edicem.

Oyla:
Üst Alt