İnceleme OnePlus OxygenOs 10 İncelemesi - Mükemmel Yazılım !

MTOLGA

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
M. TOLGA
Cihazım
MiPad264gb
Yaş
30
Konum
Eskişehir
Katılım
26 Mart 2016
Konular
22
Mesajlar
75
Tepkime puanı
67
Puanları
18
Arkadaşlar bu içerik çok fazla yazdığım ve vaktimi alan artık yazmaktan yorulduğum için derlenmiş şekilde atılacaktır. Her şeyi OnePlus 7T üzerinde OxygenOs 10 üzerinde Teker teker deneyerek baktım bir eksiklik hata olmasın diye. İtiraz edecek arkadaşlar varsa buyursun gelsin. 2-3 senedir yazıyorum itiraz edebilen aksini kanıtlayabilen özellik gösterebilen bir kişi bile olmadı.

Kişi: ONEPLUS ANDROID DÜNYASININ EN EFSANEVİ MARKASIDIR MÜKEMMELDİR HER KONUDA ÖNCÜDÜR YAZILIMINDA HER ŞEY VARDIR. GÜNCELLEMELERİ ÖZELLİKLE DOLAR, HİÇBİR EKSİĞİ YOKTUR. ASLA BUG OLMAZ ASLA KASMAZ.

Sony ve Çinli markalarda(Xiaomi Meizu vb.) 6-7 senedir Ekran kaydedici özelliği varken, OnePlus a geçen senenin ortalarında geldi sanırım sürüm 9.0.15 ile geldi Yani yani birçok markadan 6 sene sonra. Ha şimdi reddedersiniz Resmi kaynağıda koyayım. İlk Oneplus 7 ailesiyle geldi.
KAYNAK:

Oneplus ta senelerdir arama ses kaydetme özelliği yok. Android 10 la beraber 3.parti uygulamalar tamamiyle engellendi. Yalnızca OEM üretici yani marka üretici cihaza koyarsa Google izin veriyor. jOnePlus Tools(resmi olmayan yazılım) ile bir nebze normal Native android uygulamasına erişip zar zor yapabiliyoruz oda düzgün çalışmıyor. Kendi Arama Ses Kaydetme yok.
Kendi müzik playerı bile yok. google play müzik kullanıyorsun ve çoğu markanın o özellikli müzik çalarlarından eksik.
Kendi video uygulaması bile yok. Video yönetimi çok çok zayıf. Yazmak istense şunun için bile 5-6 farklı özellik yazılır. UYGULAMA BAŞTAN YOK
Kendi albüm galeri uygulaması var. Oda saf androiddekinden farksız doğru düzgün bir şey değil.
Kendine özgü bir navigasyon sistemi yok, utouch mback gibi sistemler var mesela

Örneğin Meizu da
Tek sanal tuşta amiral gemilerinde Basınç algılama merkezi vardır. Normal tuşlu telefon gibi basarsan ana menüye döner, normal dokunursan geri gider sağ aşağı ve sol aşağıdan yukarı kaydırırsan görev yöneticisi açılır. tuşun sağına ve soluna kaydırırsan sağdaki ve soldaki uygulamalara direk geçer bekletirsen tüm uygulamaları ön izleme gösterir. YOK KISACASI

Ana menüde ekranın sağından ve soldan kaydırınca hızlı geçiş sistemi açılır. YOK
birçok markada çentik tarafında ekran ışıklandırma özelliği var.
yine kenar ışıkları var.
Splash(Sıçratma) modu yok mesela Huawei/Honor cihazlarda var.
BİRÇOK markada AOD var. Oneplus ta yok senelerdir insanları ortam ekranı ile kandırıyor. Millet ortam ekranını AOD sanıyor 5 dakika sonra sönüyor. ALWAYS ON DİSPLAY YOK.
Kişiselleştirme sıfıra yakın tamamiyle Native Android,
Tema Mağazası yok.
Balon bildirim sistemi yok.
Kilit ekranı için bir müzik skini tasarlanmamış.
İkinci(Gizli) alan gibi sistemler yok.(Misafir modu var)
Çift uygulama sistemi güzel çalışıyor.
Smarttouch gibi bir uygulama yok.
7T kullanıyorum Ekranı kaldırınca uyandırma özelliği yok Ortam ekranını uyandırıyor sadece kilit ekranına geçmiyor.(6T de vardı sanki emin değilim bug vs olabilir.)
Verileri belleğe yedekleme özelliği yok.(Tüm her şeyi, bu sayede uygulama ve uygulama verilerinide alıp aynı titanium backup gibi her şeyi kurtarabiliyorsunuz.)
Ekran arızalandığında dosyaları aktarma yöntemi yok.(Kilitli ekran)
Kendi Güvenlik uygulaması yok.
Klavye için Parola koruma sistemi yok.(Bankacılık uygulamalarında takibi engellemek için otomatik olarak kendi klavyesine geçer.)
Uygulamaları sallayınca hepsinin hizalanması gibi özellikler yok.
Ekran görüntüsü almada uzun görüntüde hizalama veya direk düzenlemeye yok ekran görüntüsünün üzerine gidip düzenle diyeceksin vs.vs.
Ekran göz takibi yok.(Sony ve samsung cihazlarda 2013-2014 den beri var).
Sen nasıl yatarsan yüz hizana göre ekranda seni takip eder.
Müzikle arası iyi olan firmalar gibi özel veya özelleştirilmiş codecler yok dsd gibi
Burada yazılanların çoğunu meizuya göre yazdım. diğer tüm markalar elimde olsaydı liste uzun uzadıya kabaracaktı. Kısacası OnePlus yazılım anlamında teknolojiye getirdiği hiçbir yenilik yok.
Dersen ki OnePlus müthiş hiç kasmaz asla donmaz vs vs ben apple da dahil hiç teklemeyen marka görmedim. Oneplus ta EN AZ ama EN AZ ortalama bir android üreticisi kadar bu sorunlar var. İnsanlar Giriş seviyesi androidden Amiral gemisine geçince kerameti markaya buluyor markadan biliyor.
Bug vs hatalamaya gelirsek her güncellemeyle hata gider ve hata gelir. Baya da fazladır. Öyle dediğiniz gibi kusursuz vs de değildir.

10.3.3
Fixed the issue with a black screen randomly appearing while playing games
10.3.0
fixed the automatic reboot issue
Fixed the issue with lock screen appearing even after unlocking the device with the password
Fixed the issue with Navigation bar after upgrade
Fixed the Digital wellbeing option missing in the settings
Fixed the issue of Wifi connection to 5Ghz networks
9.0.17
Fixed the crash issue with Screen Recorder
Re-activated the calling function after the network has been reset.
9.0.16
Fixed an issue with apps failing to respond
Fixed an issue to unlock apps successfully using fingerprint when the screen recorder is turned on
General bug fixes and stability improvements
9.0.13
General bug fixes and system improvements
9.0.12
General bug fixes and system improvement
Bunları da yine resmi kaynağından bakarak onaylayabilirsiniz.
Buyrun siz söyleyin OnePlus ın müthiş yazılımını ve o müthiş yazılımın Android dünyasına getirdikleri yenilikleri Büyük ihtimalle susacaksınız. Çünkü YOK!

OnePlus donanıma para verdiğiniz güncelleme derdinizin olmadığı bir marka daha fazlası değil. Kamerası 7T ailesiyle düzeldi 7 ve önceside fiyatına göre yarışamayacak düzeydeydi. Kısacası DONANIM için alın. Güncelleme için alın. YAZILIM dan bir şey beklemeyin. OnePlus alınır mı? ALINIR. Ama ne istediğini biliyorsan alınır. Videoda harici mikrofon desteğinin olmayışını bile unutmuşum yarım saatte aklıma ne geldiyse onu yazdım.

Videoda harici mikrofon desteği YOK.(Meizu da bazen var bazen yok güncellemeden güncellemeye değişiyor. Çin romunda tamamiyle var sanırım.)
Picker gibi kopyalanamayanı kopyalayan indirilemeyeni indiren kelime kelime seçmeni sağlayan bir sistem yok.
Hava durumuda animasyon olarak oldukça basit ve Meizunun verdiği çoğu bilgiyi vermiyor. romatizma ağrısı, yüzme tahmini, sürüş tahmini, uçuş gecikmesi, astım tahmini, soğuk algınlığı tahmini vs.
Hesap makinesi OnePlus ta oldukça basitken, Meizu da en başta yüzer ekran kayar ekran olarak küçültülebiliyor.
Daha sonra sol üstten 3 çizgiye tıklarsanız canlı döviz kuru hesaplama yapabiliyor(sallarsanız kuru günceller)
Birim dönüştürebiliyor.(Uzunluk,Alan,Hacim,Kütle tüm ölçüm birimleri var)
Geometrik Alan ve Hacim Hesabını çok güzel bir şekilde yapıyor.
2, 8, 10 ve 16 lık sayı sistemlerini dönüştürebiliyor. :)

Bir hesap makinesinde bile bu kadar fark var
Dosya yöneticiside daha renkli kullanışlı ve gelişmiş örneğin Meizu da yeni bir medya dosyası geldiyse yeni eklenenler diye gözükür. görselleri daha büyüktür. Depolama temizleme çok kolaydır.
Geri dönüşüm kutusu dosya yöneticisinde yok Oneplusta
Masaüstünden dosyalara ftp:// paneli açarak ulaşmanıza izin verir. Oneplusta yok.
Araç kutusu yok
Notlar uygulaması ultra basitken diğerinde gruplama şifreleme gibi özellikler mevcut
Güvenlik uygulaması yok, Meizu da var. En basitinden çoklu silme yapacaksanız çoklu uygulama silmek istiyorsanız. Güvenlik uygulamasıyla istediklerinizi işaretleyerek tek tuşla hepsini silebilirsiniz.

Dosya yöneticisinde Meizu da Toplu seçim(Tümünü seç değil bir klasörün büyük kısmı)
yapacaksanız ilk işaretlediğiniz nesneden sonra boş işaret kutucukları üzerinden yalnızca parmağınızı kaydırarak sıralı seçme yapabilirsiniz. Oneplus ta yok. Aynı şekilde video uygulamasındada oluyor ama oneplusta video uygulaması da yok. Ve olmadığı için birçok özellikte yok.

Android dünyasının yazılım ve özellik olarak en eksik markası OnePlustır. Güncelleme de api, lib kaynak kodlarınız güncellenir ve güvenlik güncellemesi gelir. Özellik diğer android markalarını yıllarca uzaktan seyreder. Hem özellik verip hemde en güncel kalan marka sevseniz de sevmesenizde Sony dir. Sony Amiral gemileridir.

Yazdıklarımı kanıtlar nitelikte taptaze haber :) 4 Mayıs 2020 tarihli

Kaynak:



Gelecek özellik:

Geliştiriciler ayrıca pil %100 şarj edildiğinde sesli uyarı veren bir özellik üzerinde çalışıyorlar.

OxygenOS a yeni gelmesi ihtimali olan bu özelliği geliştiriciler getirmekte zorlanıyormuş :D
2011 Galaxy Gio da ve neredeyse tüm android markalarında olan bir özellik.
Aynı şekilde haberde yazan parmak iziyle dosya albüm açma vb. özellikte 2015 senesi sonrası birçok markada bulunan bir özellikti.

Elimde Huawei, Honor, Sony, Samsung, LG, Oppo, Vivo, Nubia, ZTE, LeEco, Smartisan vs de bulunsa bu özellik skalası değişmeyecek uzadıkça uzayacaktır. OxygenOs android dünyasının Sahra Çölüdür. Arada bir yağmur yağar ama ne yağdı anlamazsın bile.

Bu konu Özellik, İşlevsellik, Arayüz, Kullanım üzerine yazılmıştır. Boş bir arayüze güncelleme vermek kolaydır. Boş bir arayüzün üzerinde bir yük olmadığı için hızlı olmasıda kolaydır. Ne taşıyor ki ne versin. Boş giden bir kağnıya sevinmektir. Ayrıca Arayüzü güzel tasarlanmış Qualcomm işlemcili birçok platform aynı performansı vermektedir. Xiaomi yazılım açısından özellik ve işlevsellik yönünden iyi olsa da arayüz stabilize değildir.

YOK dediğim özelliklere var diyecek varsa buyursun gelsin. Olmayanı söylüyoruz diye kanıtsız delilsiz ithamlarda bulunmayın. YALNIZCA GÜNCELLEME ALIRSINIZ(api,lib, güvenlik güncellemesi). Özellik açısından Evinize kargo yoluyla boş bir kutunun gelmesi gibi bir şeydir.
 
Son düzenleme:

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konum
Bilinmiyor
Katılım
17 Aralık 2019
Konular
125
Mesajlar
2.017
Tepkime puanı
3.208
Puanları
188
Arkadaşlar bu içerik çok fazla yazdığım ve vaktimi alan artık yazmaktan yorulduğum için derlenmiş şekilde atılacaktır. Her şeyi OnePlus 7T üzerinde OxygenOs 10 üzerinde Teker teker deneyerek baktım bir eksiklik hata olmasın diye. İtiraz edecek arkadaşlar varsa buyursun gelsin. 2-3 senedir yazıyorum itiraz edebilen aksini kanıtlayabilen özellik gösterebilen bir kişi bile olmadı.

Kişi: ONEPLUS ANDROID DÜNYASININ EN EFSANEVİ MARKASIDIR MÜKEMMELDİR HER KONUDA ÖNCÜDÜR YAZILIMINDA HER ŞEY VARDIR. GÜNCELLEMELERİ ÖZELLİKLE DOLAR, HİÇBİR EKSİĞİ YOKTUR. ASLA BUG OLMAZ ASLA KASMAZ.

Sony ve Çinli markalarda(Xiaomi Meizu vb.) 6-7 senedir Ekran kaydedici özelliği varken, OnePlus a geçen senenin ortalarında geldi sanırım sürüm 9.0.15 ile geldi Yani yani birçok markadan 6 sene sonra. Ha şimdi reddedersiniz Resmi kaynağıda koyayım. İlk Oneplus 7 ailesiyle geldi.
KAYNAK:

Oneplus ta senelerdir arama ses kaydetme özelliği yok. Android 10 la beraber 3.parti uygulamalar tamamiyle engellendi. Yalnızca OEM üretici yani marka üretici cihaza koyarsa Google izin veriyor. jOnePlus Tools(resmi olmayan yazılım) ile bir nebze normal Native android uygulamasına erişip zar zor yapabiliyoruz oda düzgün çalışmıyor. Kendi Arama Ses Kaydetme yok.
Kendi müzik playerı bile yok. google play müzik kullanıyorsun ve çoğu markanın o özellikli müzik çalarlarından eksik.
Kendi video uygulaması bile yok. Video yönetimi çok çok zayıf. Yazmak istense şunun için bile 5-6 farklı özellik yazılır. UYGULAMA BAŞTAN YOK
Kendi albüm galeri uygulaması var. Oda saf androiddekinden farksız doğru düzgün bir şey değil.
Kendine özgü bir navigasyon sistemi yok, utouch mback gibi sistemler var mesela

Örneğin Meizu da
Tek sanal tuşta amiral gemilerinde Basınç algılama merkezi vardır. Normal tuşlu telefon gibi basarsan ana menüye döner, normal dokunursan geri gider sağ aşağı ve sol aşağıdan yukarı kaydırırsan görev yöneticisi açılır. tuşun sağına ve soluna kaydırırsan sağdaki ve soldaki uygulamalara direk geçer bekletirsen tüm uygulamaları ön izleme gösterir. YOK KISACASI

Ana menüde ekranın sağından ve soldan kaydırınca hızlı geçiş sistemi açılır. YOK
birçok markada çentik tarafında ekran ışıklandırma özelliği var.
yine kenar ışıkları var.
Splash(Sıçratma) modu yok mesela Huawei/Honor cihazlarda var.
BİRÇOK markada AOD var. Oneplus ta yok senelerdir insanları ortam ekranı ile kandırıyor. Millet ortam ekranını AOD sanıyor 5 dakika sonra sönüyor. ALWAYS ON DİSPLAY YOK.
Kişiselleştirme sıfıra yakın tamamiyle Native Android,
Tema Mağazası yok.
Balon bildirim sistemi yok.
Kilit ekranı için bir müzik skini tasarlanmamış.
İkinci(Gizli) alan gibi sistemler yok.(Misafir modu var)
Çift uygulama sistemi güzel çalışıyor.
Smarttouch gibi bir uygulama yok.
7T kullanıyorum Ekranı kaldırınca uyandırma özelliği yok Ortam ekranını uyandırıyor sadece kilit ekranına geçmiyor.(6T de vardı sanki emin değilim bug vs olabilir.)
Verileri belleğe yedekleme özelliği yok.(Tüm her şeyi, bu sayede uygulama ve uygulama verilerinide alıp aynı titanium backup gibi her şeyi kurtarabiliyorsunuz.)
Ekran arızalandığında dosyaları aktarma yöntemi yok.(Kilitli ekran)
Kendi Güvenlik uygulaması yok.
Klavye için Parola koruma sistemi yok.(Bankacılık uygulamalarında takibi engellemek için otomatik olarak kendi klavyesine geçer.)
Uygulamaları sallayınca hepsinin hizalanması gibi özellikler yok.
Ekran görüntüsü almada uzun görüntüde hizalama veya direk düzenlemeye yok ekran görüntüsünün üzerine gidip düzenle diyeceksin vs.vs.
Ekran göz takibi yok.(Sony ve samsung cihazlarda 2013-2014 den beri var).
Sen nasıl yatarsan yüz hizana göre ekranda seni takip eder.
Müzikle arası iyi olan firmalar gibi özel veya özelleştirilmiş codecler yok dsd gibi
Burada yazılanların çoğunu meizuya göre yazdım. diğer tüm markalar elimde olsaydı liste uzun uzadıya kabaracaktı. Kısacası OnePlus yazılım anlamında teknolojiye getirdiği hiçbir yenilik yok.
Dersen ki OnePlus müthiş hiç kasmaz asla donmaz vs vs ben apple da dahil hiç teklemeyen marka görmedim. Oneplus ta EN AZ ama EN AZ ortalama bir android üreticisi kadar bu sorunlar var. İnsanlar Giriş seviyesi androidden Amiral gemisine geçince kerameti markaya buluyor markadan biliyor.
Bug vs hatalamaya gelirsek her güncellemeyle hata gider ve hata gelir. Baya da fazladır. Öyle dediğiniz gibi kusursuz vs de değildir.

10.3.3
Fixed the issue with a black screen randomly appearing while playing games
10.3.0
fixed the automatic reboot issue
Fixed the issue with lock screen appearing even after unlocking the device with the password
Fixed the issue with Navigation bar after upgrade
Fixed the Digital wellbeing option missing in the settings
Fixed the issue of Wifi connection to 5Ghz networks
9.0.17
Fixed the crash issue with Screen Recorder
Re-activated the calling function after the network has been reset.
9.0.16
Fixed an issue with apps failing to respond
Fixed an issue to unlock apps successfully using fingerprint when the screen recorder is turned on
General bug fixes and stability improvements
9.0.13
General bug fixes and system improvements
9.0.12
General bug fixes and system improvement
Bunları da yine resmi kaynağından bakarak onaylayabilirsiniz.
Buyrun siz söyleyin OnePlus ın müthiş yazılımını ve o müthiş yazılımın Android dünyasına getirdikleri yenilikleri Büyük ihtimalle susacaksınız. Çünkü YOK!

OnePlus donanıma para verdiğiniz güncelleme derdinizin olmadığı bir marka daha fazlası değil. Kamerası 7T ailesiyle düzeldi 7 ve önceside fiyatına göre yarışamayacak düzeydeydi. Kısacası DONANIM için alın. Güncelleme için alın. YAZILIM dan bir şey beklemeyin. OnePlus alınır mı? ALINIR. Ama ne istediğini biliyorsan alınır. Videoda harici mikrofon desteğinin olmayışını bile unutmuşum yarım saatte aklıma ne geldiyse onu yazdım.

Videoda harici mikrofon desteği YOK.(Meizu da bazen var bazen yok güncellemeden güncellemeye değişiyor. Çin romunda tamamiyle var sanırım.)
Picker gibi kopyalanamayanı kopyalayan indirilemeyeni indiren kelime kelime seçmeni sağlayan bir sistem yok.
Hava durumuda animasyon olarak oldukça basit ve Meizunun verdiği çoğu bilgiyi vermiyor. romatizma ağrısı, yüzme tahmini, sürüş tahmini, uçuş gecikmesi, astım tahmini, soğuk algınlığı tahmini vs.
Hesap makinesi OnePlus ta oldukça basitken, Meizu da en başta yüzer ekran kayar ekran olarak küçültülebiliyor.
Daha sonra sol üstten 3 çizgiye tıklarsanız canlı döviz kuru hesaplama yapabiliyor(sallarsanız kuru günceller)
Birim dönüştürebiliyor.(Uzunluk,Alan,Hacim,Kütle tüm ölçüm birimleri var)
Geometrik Alan ve Hacim Hesabını çok güzel bir şekilde yapıyor.
2, 8, 10 ve 16 lık sayı sistemlerini dönüştürebiliyor. :)

Bir hesap makinesinde bile bu kadar fark var
Dosya yöneticiside daha renkli kullanışlı ve gelişmiş örneğin Meizu da yeni bir medya dosyası geldiyse yeni eklenenler diye gözükür. görselleri daha büyüktür. Depolama temizleme çok kolaydır.
Geri dönüşüm kutusu dosya yöneticisinde yok Oneplusta
Masaüstünden dosyalara ftp:// paneli açarak ulaşmanıza izin verir. Oneplusta yok.
Araç kutusu yok
Notlar uygulaması ultra basitken diğerinde gruplama şifreleme gibi özellikler mevcut
Güvenlik uygulaması yok, Meizu da var. En basitinden çoklu silme yapacaksanız çoklu uygulama silmek istiyorsanız. Güvenlik uygulamasıyla istediklerinizi işaretleyerek tek tuşla hepsini silebilirsiniz.

Dosya yöneticisinde Meizu da Toplu seçim(Tümünü seç değil bir klasörün büyük kısmı)
yapacaksanız ilk işaretlediğiniz nesneden sonra boş işaret kutucukları üzerinden yalnızca parmağınızı kaydırarak sıralı seçme yapabilirsiniz. Oneplus ta yok. Aynı şekilde video uygulamasındada oluyor ama oneplusta video uygulaması da yok. Ve olmadığı için birçok özellikte yok.

Android dünyasının yazılım ve özellik olarak en eksik markası OnePlustır. Güncelleme de api, lib kaynak kodlarınız güncellenir ve güvenlik güncellemesi gelir. Özellik diğer android markalarını yıllarca uzaktan seyreder. Hem özellik verip hemde en güncel kalan marka sevseniz de sevmesenizde Sony dir. Sony Amiral gemileridir.

Yazdıklarımı kanıtlar nitelikte taptaze haber :) 4 Mayıs 2020 tarihli

Kaynak:



Gelecek özellik:

Geliştiriciler ayrıca pil %100 şarj edildiğinde sesli uyarı veren bir özellik üzerinde çalışıyorlar.

OxygenOS a yeni gelmesi ihtimali olan bu özelliği geliştiriciler getirmekte zorlanıyormuş :D
2011 Galaxy Gio da ve neredeyse tüm android markalarında olan bir özellik.
Aynı şekilde haberde yazan parmak iziyle dosya albüm açma vb. özellikte 2015 senesi sonrası birçok markada bulunan bir özellikti.

Elimde Huawei, Honor, Sony, Samsung, LG, Oppo, Vivo, Nubia, ZTE, LeEco, Smartisan vs de bulunsa bu özellik skalası değişmeyecek uzadıkça uzayacaktır. OxygenOs android dünyasının Sahra Çölüdür. Arada bir yağmur yağar ama ne yağdı anlamazsın bile.

Bu konu Özellik, İşlevsellik, Arayüz, Kullanım üzerine yazılmıştır. Boş bir arayüze güncelleme vermek kolaydır. Boş bir arayüzün üzerinde bir yük olmadığı için hızlı olmasıda kolaydır. Ne taşıyor ki ne versin. Boş giden bir kağnıya sevinmektir. Ayrıca Arayüzü güzel tasarlanmış Qualcomm işlemcili birçok platform aynı performansı vermektedir. Xiaomi yazılım açısından özellik ve işlevsellik yönünden iyi olsa da arayüz stabilize değildir.

YOK dediğim özelliklere var diyecek varsa buyursun gelsin. Olmayanı söylüyoruz diye kanıtsız delilsiz ithamlarda bulunmayın. YALNIZCA GÜNCELLEME ALIRSINIZ(api,lib, güvenlik güncellemesi). Özellik açısından Evinize kargo yoluyla boş bir kutunun gelmesi gibi bir şeydir.
Elinize sağlık hocam güzel bir açıklama olmuş Miui ye göre çok daha az özelliği var OnePlus Türkiye'de satışıda yok alacak arkadaşlar cihaz bozulduğu yada ekran kırıldımı parçasını Türkiye de bulmalarıda zor güzel bir anlatım olmuş
 

Ynsgltkn

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Yunus
Cihazım
Mi 8
Yaş
38
Konum
İstanbul
Katılım
28 Mart 2018
Konular
6
Mesajlar
335
Tepkime puanı
219
Puanları
58
Dostum 7pro kullanıyorum. Mi 8 den geçiş yapmıştım. Dediklerine %100 katılıyorum. Resmi Oneplus forumunda defalarca kex dile getirdim bu tür eksiklikleri. Özelliklede Aod konusunu. Çok şükür kabul edildi ama eylül ekimden önce gelmeyecek. Oneplus gerçekten iyi bir telefon ama içi fazlasıyla boş. Ben şuna benzetiyorum genelde. Orta sınıf bir arabanın en boş paketini alıyormuşum gibi. Örnek verirsem arka camları manuel açmak gibi. Telefonu seviyormuyum evet ama bir miui değil yazılım olarak. Perfonması miui a göre çok iyi ama dediğin gibi boş yazılımın performansı zaten iyi olmak zorunda.

Ben hesap makinesini mi hesaplayıcı, not uygulamasını keep, mesaj uygulamasını google mesajlar, kamerada gcam, sağlık uygulaması gfit, takvim zaten mecburen google kullanmaktayım. Eeee geriye zaten bişey kalmıyorki. Eğer bu tarz kendi uygulamalarını yapmıyorsa bir firma sıkıntı var demektir. Tema, müzik çalar, video oynatıcı vs. İşlerine hiç girmiyorum bile. İnan forumda o kadar fazla yazdım ki bunları yazmaktan parmaklarım ağrıdı.

Şu mi 10 pro adam akıllı bir fiyata satılsaydı kesin geçiş yapacakatım. Ama fiyatlar maalesef durduruyor insanı. Bakalım önümüzdeki güncellemeler ne getirecek bize.
 

Mi6kullanicisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren Karakur
Cihazım
Mi 6
Konum
Türkiye
Katılım
24 Mayıs 2019
Konular
141
Mesajlar
1.205
Tepkime puanı
662
Puanları
128
Oldukça faydalı. Fikrim değişti teşekkür ederim.
 

Frelinnn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lenovo
Cihazım
Tab 2a30
Yaş
42
Konum
Bursa
Katılım
28 Haziran 2016
Konular
10
Mesajlar
148
Tepkime puanı
30
Puanları
28
Bence kamera yazılımı berbat
 

mert258

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Mi8
Yaş
27
Konum
İstanbul
Katılım
4 Kasım 2018
Konular
16
Mesajlar
523
Tepkime puanı
196
Puanları
58
Yazıdan anladığım kadarıyla aosp=oxygenos
 

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konum
DİYARBAKIR
Katılım
12 Mart 2017
Konular
13
Mesajlar
918
Tepkime puanı
867
Puanları
108
Allah'ım sana geliyorum.
Birde MIUI , oxygenden iyi yazmışlar.
Bi kameradan galeriye geçme hatası için kaç ay beklendi?
Oneplus kullanıyorum. Bana göre bir yazılım değil, MIUI benim için daha iyi bir sistem.
Ama oxygen os, MIUI x 10 falandır stabilite vs olarak.
Ben MIUI kullanırken video oynatıcısı olarak VLC kullanıyordum. Müzik için poweramp. Şuanda da bu şekilde. Kaç sene MIUI kullandım toplasaniz 10dakika müzik ve video player uygulamasını kullanmamışimdir.

Başka biride kamera yazılımı berbat demiş:)
Mi9t pro ile op7 pro aynı kamera sensörünü kullanıyor. Bi fotoları karşılaştırın bakalım.:)
 
Son düzenleme:

MTOLGA

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
M. TOLGA
Cihazım
MiPad264gb
Yaş
30
Konum
Eskişehir
Katılım
26 Mart 2016
Konular
22
Mesajlar
75
Tepkime puanı
67
Puanları
18
Allah'ım sana geliyorum.
Birde MIUI , oxygenden iyi yazmışlar.
Bi kameradan galeriye geçme hatası için kaç ay beklendi?
Oneplus kullanıyorum. Bana göre bir yazılım değil, MIUI benim için daha iyi bir sistem.
Ama oxygen os, MIUI x 10 falandır stabilite vs olarak.
Ben MIUI kullanırken video oynatıcısı olarak VLC kullanıyordum. Müzik için poweramp. Şuanda da bu şekilde. Kaç sene MIUI kullandım toplasaniz 10dakika müzik ve video player uygulamasını kullanmamışimdir.

Başka biride kamera yazılımı berbat demiş:)
Mi9t pro ile op7 pro aynı kamera sensörünü kullanıyor. Bi fotoları karşılaştırın bakalım.:)
Burada tek konu Xiaomi değil hocam Ayrıca Kıyasladığınız cihazların arasındaki fiyat farkı belli Op7 Pro nun kamerasını 16s Pro ile kıyaslayabilirsiniz :)
 

kalkir

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Mi8
Meslek
Serbest Fotoğrafçı
Konum
Türkiye
Katılım
18 Ocak 2019
Konular
14
Mesajlar
271
Tepkime puanı
132
Puanları
58
Verileri belleğe yedekleme olayı nedir hocam? Mi 8 kullanıyorum. Bizim cihazlarda varmı böyle bişey?
 
Üst Alt