- Konular
- 69
Arkadaşlar uzun süredir akıllı telefon kullanmıyorum, Samsung'un açılır kapanır kapaklı telefonunu kullanıyorum. Bir umut belki Xiaomi, Oppo, OnePlus ya da Meizu Türkiye piyasasına girer de uygun fiyata alırım diye bekledim. Malum, bu markaları bu denli öne çıkartan ve ürünlerini dört gözle bekleten en önemli etken üstün özellikleri uygun fiyatla sunmaları. Elbette Türkiye'deki kimi sitelerde de bu ürünler satılıyor, ama gerçek satış fiyatlarının üstüne %100 kâr konarak satılıyor. Ben de açıkçası bu yüzden almak istemiştim. Ama şimdi tabloya baktığımızda bu firmaların, en azından Xiaomi'nin ülkemize gelmesi 2015 yılının ikinci yarısını ve hatta belki sonlarını bulabilir. (Açıkçası 2015 yılında girme ihtimalleri de düşük şu an için). Eh o zamana kadar akıllı telefon beklemek de safdillik olur. Velhasıl-ı kelam, Çin'den mal getirip satan biri üzerinden Xiaomi almaya karar verdim. Mİ4 64GB Global Versiyon için 1400-1450 TL gibi bir fiyat istiyor. OnePlus One için ise 1250TL. Bu ürünlerin fiyatları konusundaki fikriniz nedir? Bu fiyatlara bunlardan birini -ki Xiaomi esas, ama onun 64GB bulamazsa OnePlus One- almamı mı önerirsiniz, yoksa burada garantili satılan popüler bir markayı mı? Ki bu durumda büyük ihtimalle Sony Xperia Z2/Z3 ürünlerinin peşine düşeceğim... Önerilerinizi bekliyorum...