Rehber Note 9 Pro ( joyuse ) EU rom kurma

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
Merhaba arkadaşlar bootloader kilidiniz açık ise hemen anlatıma geçeyim. Qualcamm Driverlerının kurulu olduğunu varsayıyorum..
DİKKAT BU İŞLEM VERİLERİNİZİ SİLMEKTEDİR YEDEK ALINIZ

adresinden fastboot EU 11.0.2..0 JOYUSE romunu indiriyorsunuz.
Masaüstünde yeni bir klasör açıp içine çıkarıyorsunuz zip dosyasındakileri.
Daha sonra cihazınızı fastboot mode'a alıyorsunuz ve pc ye bağlayıp masaüstüne açtığınız klasöre giriyorsunuz.
Klasör içinde
windows_fastboot_first_install_with_data_format
dosyasına tıklıyorsunuz ( linux veya macos olanlar onlara )
cmd komut istemi açılıyor
Y/N diye birsey soruyor Y basıp enter diyorsunuz
Ekrana kodlar gelecek hızlı hızlı sonrasında cmd ve cihaz kapanacak usb bağlantısını kesin cihaza Xiaomi ekranı geldikten sonra
cihaz yeniden başlayacak sıfırlanmış biçimde cihazı kurmadan geri kapatıp tekrar fastboot mode'da açıyoruz ve tekrar bağlıyoruz
tekrar tıklıyoruz bu defa soru sorarsa yine Y ye basın enter tıklayın sormaz ise sadece bekleyin çalışmıyor sanıp kapatmayın cmd yi telefon brick olur.

Bundan sonra gelecek eu sürümü 11.0.5.0 ota üzerinden güncelleme yapamayanlar olacak çünkü twrp ile yapılan ve ota ile yapılan mevcut( veriler silinmez )

adresinden fastboot rom dosyasını indirin ve fastboot moda alıp
windows_fastboot_update_rom dosyasını açın Y ye basıp enter diyin
yine tekrardan başlayacak telefon ama veriler silinmeyecek bu defa
telefonu kapatıp tekrar fastboot moda alın yine windows_fastboot_update_rom dosyasını açın ve sadece bekleyin bittiğinde telefon açılmış olacak zaten

* 11.0.5.0 çıktı
hocam 1.0.5 yüklenmiyor ya 1.0.4 güncelledim sonra 1.0.5 indirdim update dedim dosyları atıyor kurulumu yapıyor ama cihaz açılmıyor sürekli olarak fastboot ekranına atıyor anlamadım 1.05 sürümünde skıntımı var ne var suan cihazım 1.0.4 te kaldı malesef eger siz 1.0.5 yükselttiyseniz nasıl yaptınız banada yardımcı olurmusunuz acaba neden 1.0.5 te sürekli fastboot ekranıan atıyor

malidedeoglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Note 9 Pro 128
Meslek
Ekonomist
Konular
18
hocam 1.0.5 yüklenmiyor ya 1.0.4 güncelledim sonra 1.0.5 indirdim update dedim dosyları atıyor kurulumu yapıyor ama cihaz açılmıyor sürekli olarak fastboot ekranına atıyor anlamadım 1.05 sürümünde skıntımı var ne var suan cihazım 1.0.4 te kaldı malesef eger siz 1.0.5 yükselttiyseniz nasıl yaptınız banada yardımcı olurmusunuz acaba neden 1.0.5 te sürekli fastboot ekranıan atıyor
Hocam çıktı sürüm ancak fastboot olarak geri silinmişti şuan bakmadım tekrar ama fastboot olarak indirmeniz gerek sizin indirdiginiz yüksek ihtimal recovery moddan kurulan paket dosyası eu romun

Bende kuramadım ama pithblack twrp ile yükleyen kişiler varmış mount altından cache metadata ve data dışında hepsinin tikini kaldır ve öyle kur hata almazsın sanırım

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
Hocam çıktı sürüm ancak fastboot olarak geri silinmişti şuan bakmadım tekrar ama fastboot olarak indirmeniz gerek sizin indirdiginiz yüksek ihtimal recovery moddan kurulan paket dosyası eu romun

Bende kuramadım ama pithblack twrp ile yükleyen kişiler varmış mount altından cache metadata ve data dışında hepsinin tikini kaldır ve öyle kur hata almazsın sanırım
anladım hocam twrp işi sakat iş ben cihaza curtana rom attım hard brick yaptım yeni yapıldı cihazım yeniden brick yapmaya gerek yok twrp resmi olarak yayınlanmadı o yüzden fastboot bekleyelim illaki yeniden upload ederler

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
Hocam ben en sürüme yükselttim cihazı bir sorun olmadı root ile titanium Back-Up yedek aldım cünki hersey siliniyor malesef eu rom sitesinde joyeuse twrp ile nasıl kurulacağı rehberi var harfiyen yaptım çok şükür bir sorun olmadı sadece hersey silindi ama titanium sağolsun hepsini geri aldım sizden ricam eu rom sitesindeki rehberi bu konuya uyarlar mısınız en azından bizimde türkçe rehberimiz olsun

Jinzo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
20
Merhaba arkadaşlar bootloader kilidiniz açık ise hemen anlatıma geçeyim. Qualcamm Driverlerının kurulu olduğunu varsayıyorum..
DİKKAT BU İŞLEM VERİLERİNİZİ SİLMEKTEDİR YEDEK ALINIZ

adresinden fastboot EU 11.0.2..0 JOYUSE romunu indiriyorsunuz.
Masaüstünde yeni bir klasör açıp içine çıkarıyorsunuz zip dosyasındakileri.
Daha sonra cihazınızı fastboot mode'a alıyorsunuz ve pc ye bağlayıp masaüstüne açtığınız klasöre giriyorsunuz.
Klasör içinde
dosyasına tıklıyorsunuz ( linux veya macos olanlar onlara )
cmd komut istemi açılıyor
Y/N diye birsey soruyor Y basıp enter diyorsunuz
Ekrana kodlar gelecek hızlı hızlı sonrasında cmd ve cihaz kapanacak usb bağlantısını kesin cihaza Xiaomi ekranı geldikten sonra
cihaz yeniden başlayacak sıfırlanmış biçimde cihazı kurmadan geri kapatıp tekrar fastboot mode'da açıyoruz ve tekrar bağlıyoruz
tekrar tıklıyoruz bu defa soru sorarsa yine Y ye basın enter tıklayın sormaz ise sadece bekleyin çalışmıyor sanıp kapatmayın cmd yi telefon brick olur.

Bundan sonra gelecek eu sürümü 11.0.5.0 ota üzerinden güncelleme yapamayanlar olacak çünkü twrp ile yapılan ve ota ile yapılan mevcut( veriler silinmez )

adresinden fastboot rom dosyasını indirin ve fastboot moda alıp
windows_fastboot_update_rom dosyasını açın Y ye basıp enter diyin
yine tekrardan başlayacak telefon ama veriler silinmeyecek bu defa
telefonu kapatıp tekrar fastboot moda alın yine windows_fastboot_update_rom dosyasını açın ve sadece bekleyin bittiğinde telefon açılmış olacak zaten

* 11.0.5.0 çıktı
Hocam dosyayı başlatıp Y dedikten sonra bir iki yazı gelıyor cmd de ve öylece kalıyor. Telefon ve cmd kapanmıyor. Cmdyi kapatıp telefonu yeniden başlatıyorum. Telefon açılıyor. Ne yapmam gerek ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam cmd kapanmıyor kendiliğinden herhangi bir işlem gerçekleşmiyor.Cmd yi kapatıp telefonu yeniden başlatıyorum telefon açılıyor ama çok kasıyor ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:

malidedeoglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Note 9 Pro 128
Meslek
Ekonomist
Konular
18
Hocam dosyayı başlatıp Y dedikten sonra bir iki yazı gelıyor cmd de ve öylece kalıyor. Telefon ve cmd kapanmıyor. Cmdyi kapatıp telefonu yeniden başlatıyorum. Telefon açılıyor. Ne yapmam gerek ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam cmd kapanmıyor kendiliğinden herhangi bir işlem gerçekleşmiyor.Cmd yi kapatıp telefonu yeniden başlatıyorum telefon açılıyor ama çok kasıyor ne yapmalıyım ?
Hocam bekleyin sadece birşey yapmanıza gerek yok fastboota alıp bagladiktan sonra eu için ilk kurulum ise flash all bat CMD komutunu açın ilk kurulum değilse update olan dosyayı açın ve sadece bekleyin biraz uzun sürebilir bilgisayar özelliğine göre değişir süre

Jinzo

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
Öğrenci
Konular
20
Hocam bekleyin sadece birşey yapmanıza gerek yok fastboota alıp bagladiktan sonra eu için ilk kurulum ise flash all bat CMD komutunu açın ilk kurulum değilse update olan dosyayı açın ve sadece bekleyin biraz uzun sürebilir bilgisayar özelliğine göre değişir süre
Hocam dosyayı açıyorum soru soruyor. Y diyorum bir iki yazı çıkıyor hızlıca sonra finished yazıyor en altta, ondan sonrada herhangi bir şey olmuyor kalıyor öylece.

malidedeoglu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Ali
Cihazım
Note 9 Pro 128
Meslek
Ekonomist
Konular
18
Hocam dosyayı açıyorum soru soruyor. Y diyorum bir iki yazı çıkıyor hızlıca sonra finished yazıyor en altta, ondan sonrada herhangi bir şey olmuyor kalıyor öylece.
Kaç dakika beklediniz hocam sonrasında bayağı beklemek gerekiyor çünkü

güney123

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
can
Cihazım
glaxy note 3
Konular
0
Eu romda NFC calışıyor mu?