- Adım
- SAMET
- Cihazım
- NOT 8 PRO 128GB
- Konular
- 0
hocam video çekip ata bilirmisiniz. mesela imeil onarımı yapılmış cihaz sıfırdan nasıl yapa biliriz anlamadım tam olarak
Siz galiba IMEI atmak istiyorsunuz. Forumda yasakhocam video çekip ata bilirmisiniz. mesela imeil onarımı yapılmış cihaz sıfırdan nasıl yapa biliriz anlamadım tam olarak
cihazım a custom rom yüklerken nvdata ve nvram dosylarını sismem gerektiğini yazmışlardı videoyu izleyip birebir yaptım ama meğersem imeil im silinmiş mecbur kendi imeil onarımı sim ikiye attım ama benim cihazım orjinal olduğundan elimde silmeden önce yedek aldığım nvdata ve nvram dosyalarını geri yükleyip orjinal imeil lerin geri getirmek için uğraşıyorum.Siz galiba IMEI atmak istiyorsunuz. Forumda yasak
muhammed540, bu işlem redmi 9 için de geçerli mi?Snapdragon cihazlarda IMEI Efs yedeği alınarak yedeklenebiliyordu. Mediatek cihazlarda maalesef bu bölüm yok. Bu rehber ile cihazınızın IMEI'sini yedekleyebileceksiniz
2 yedekleme türünü de yapınız her ihtimale karşı. Duruma göre farklı yedekler kullanılabiliyor
Not Bu rehber IMEI silinmeden önce uygulanmadir. Eğer İMEİ'niz silinmiş ise bu rehber işe yaramaz
1. Yedekleme:
Not: Bu yöntem için telefon rootlu olması gerek. Eğer eng romda iseniz rom zaten kendinden root'lu tekrar root atmaya gerek yok
1- Telefon hakkında Miui Sürümüne art arda basınız. Geliştirici menüsünden usb hata ayıklamayı açınız
2- Cihazı bilgisayara bağlayınız
3-(Her satır sonrası ENTER yapınız)
Kod:adb shell su dd if=/dev/block/sdc8 of=/sdcard/nvdata dd if=/dev/block/sdc18 of=/sdcard/nvram
4- Telefonun ana hafızasında nvram ve nvdata diye iki dosya olacaktır bu dosyaları başka bir yere yedekleyiniz.
1. Yedek Geri Yükleme:
1- Eng rom yükleyiniz. Forumda konusu mevcut
2- Önceden yedeklediğiniz 2 dosyayı bilgisayara atınız. Yedeklerin olduğu dosyada iken Shift tuşuna basılı tutarak mouse'da sağ tuşa basınız ve komut penceresini burada açın seçeneğine tıklayınız
3- Atmış olduğunuz dosyaların sonuna .img uzantısı ekleyiniz
4- Telefonu fastboot moduna alınız
Bilgisayardan şu komutları giriniz:
Kod:fastboot flash nvdata nvdata.img fastboot flash nvram nvram.img
5- Cihazı yeniden başlatınız
2.Yedekleme:
1- Twrp' ye girin
2- Back-Up tuşuna basın
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
3- Şunları seçin
- nvcfg
- nvdata
- nvram
- protect_f
- protect_s
4- Alttaki çubuğu kaydırın
5- Yedeğinizi güvenli bir yere atın. Bilgisayara atmanızı tavsiye ederim
2. Yedek Geri Yükleme:
1- Yedeği telefonunuza atın bilgisayarda ise
2- TWRP'ye girin
3- Restore seçeneğine basın
4- Yedeğinizi seçin
5- Bütün tikler işaretli şekilde aşağıdaki çubuğu kaydırın
6- İşlem tamamlandi
Model Aynıysa Bütün İşlemler Geçerlidir.Ramın 4.6.8.12GB Olması İşlemi Etkilemez.IMEI AtabilirsinizBu olay redmi Note 8 Pro 8/128 de geçerli mi acaba IMEI silindikten sorna tekrar bu işlemde IMEI verebilir mıyız