- Adım
- Ender
- Cihazım
- Redmi Note4G
- Konular
- 12
Merhaba,
Yurtdışından tanıdık vasıtası ile sipariş ettiğim note 4'ü 10 gündür kullanıyorum.
Xiaomi'nin son kullanıcı için biraz android ve rom bilgi deneyimi gerekliliği hepimizce malum.
Sipariş verirken de fiyat fp ürünü olduğu için Note4 tercih ettim. (Dubai, Sharja, Abu Dabi satış fiyatı 599 AED = 580 TL)
5-10 tane getirtip satmayı hiç düşünmedim imkanım olmasına rağmen. Neyse konumuza dönecek olursak, sipariş verirken High Edition seçeneği vardı aynı fiyat olduğu için pek özelliklerine dikkat etmeden arkadaşa onu almasını söyledim.
Telefonu açar açmaz güncel versiyonu yükledi, hemen ardından yine güncelle beni dedi, 8.2.2 global stable versiyonunu kurdu. Herkesin google play, whatsapp navigasyon vb. sorunlarını okudukça hadi hayırlısı bakalım dedim ama, şimdiye kadar kullandığım en stabil rom ve cihaz diyebilirim.
Pil konusundaki şikayetleri okuyana kadar telefonu aslında X20 işlemcili sanıyordum ki, benim telefonun şarjı yoğun kullanıma rağmen 2 gün gidince bir bakayım diyerek Snapdragon işlemcili olduğunu farkettim.
1 gün 18 saat süre pilde ve wifi açık mobil veri açık 8 saat ekran açık (parlaklık %60 - 65) kalan şarj %20 gibi rakamlar hayal gibi gelebilir ama gece yatarken artık telefonu şarj dahi etmiyorum.
Gece şarjı yüzde kaç ise, sabah kalktığımda aynı şekilde oluyor. Hergün gün içerisinde 3-4 saat oyun oynuyorum (Blitz Brigade, sağlam işlemci isteyen bir oyundur), bazen akşamları velet erken uyursa 4 saat aralıksız oynadığımda oluyor. (Yaş 36 bu arada, biz genç iken yoktu böyle şeyler ne yapalım )
Kısacası temin edebiliyorsanız, X20 işlemcili Note 4'ü bilmem ama Snapdragon 625 işlemcili Note 4X fiyat performans açısından gerçekten sorunsuz bir telefon. Bir tek *MEI derdim var ama onu da çözeriz elbet birşekilde.
selam,
bende hanıma aldım oda çok ama sizinde dediğiniz gibi *MEI derdini cözerseniz bilgi verirmisiniz.. tşkler,
bu arada redmı note 4 kılıfları bu 4x e uyuyormu