Yardım Note 13 Pro 5g Hakkında Soru ?

ya.sin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yasin
Cihazım
10 pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
14.0.3
Telefon Modeli
Note 13 Pro 5g 12/512
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba arkadaşlar,
Yurt dışı Note 13 pro 5g 12/512 Qualcom olanı aldım. Cihaz yurt dışı olduğundan birkaç soru sormak istiyorum

MIUI Sürümü : 14.0.3 (TNRMIXM)
Cihaz arkasında C E etiketi bulunmakta

Soru 1:Cihazı yasal hakkım olan 8 ay kullanım yaptıktan sonra kayıt ettirmek istiyorum. Yinede şimdiden bootloader kilidini açmam gerekiyor mu ?
Soru 2: Cihaza yazılım veya donanımsal hiçbir müdahele ettirmediğimden Bootloader kilidi açarsam İMEİ kaydı silinir mi ?
Soru 3: Bootloader kilidini açmadan devam edip tüm güncellemeleri yapsam kayıt zamanı geldiğinde ne gibi sorunla karşılaşırım ?
Soru 4: Cihaz global 5g modeli mi ?

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
20
Valla bulamadığım için

Valla bulamadığım için ben çok yere de sordum araştırdım bu bootloader olayından ve band 20 olayından dolayı alamadım,mi'nin kendi sitesinde poco f4 indirime girdi 1000 TL de doğum günü koduyla 11500'e geldi hem kapalı cihaz hem de resmi twrp desteği olduğu için içime sindi twrp'siz telefon kullanmaktan gına gelmişti iyi oldu,tek eksiği kamera benim için note 13 proya göre,onu da gcam'le çözeceğiz artık olduğu kadar size hayırlı olsun.- ve unuttuğum tabi ki redmi 4x'ten çok sevdiğim eu rom kullanma özgürlüğüne de kavuşacağım için mutluyum.
Redmi note 13 pro 5g de de twrp desteği çıktı ve eu rom desteği de var hyperos ile beraber. Ayrıca band 20 sadece Vodafone'da sorun olur hattınız Vodafone değilse çokta sorun olmaz sizin için.

Oyla:

memrekaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Emre Kaya
Cihazım
Redmi 4x
Konular
1
Redmi note 13 pro 5g de de twrp desteği çıktı ve eu rom desteği de var hyperos ile beraber. Ayrıca band 20 sadece Vodafone'da sorun olur hattınız Vodafone değilse çokta sorun olmaz sizin için.
Hocam twrp resmi yok maalesef Mtk cihazlar için de olmuyor resmi çoğunlukla resmi olmayanları da yüklemeyi kullanmayı tercih etmiyorum önceki tecrübelerden.Band 20 kırsal bölgelerde maalesef hangi şebeke olsanız bile sorun olma ihtimali var evet Turkcell de daha az doğrudur ama var yine de,hepsi bir tarafa şuan garnetlere Çin cihazıysa imei repair Hindistan romla oluyor yazılımsal olarak onda da NFC yok ben bir de direnç olayını da sevmiyorum zaten o da ayrı ve bootloader sorunu Çin cihazlarda bence şuan en büyük sorun,Poco f4 ile mutlu olacağımı düşünüyorum garantili sorunsuz güzel bir cihaz hayırlısı,daha önceki konularda da söylemiştim artık MTK cihaz almayı düşünmüyorum bir çok sebepten alana da saygı duyarım cihaz baya güzel çünkü :)

Son düzenleme:
Oyla:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Hocam twrp resmi yok maalesef Mtk cihazlar için de olmuyor resmi çoğunlukla resmi olmayanları da yüklemeyi kullanmayı tercih etmiyorum önceki tecrübelerden.Band 20 kırsal bölgelerde maalesef hangi şebeke olsanız bile sorun olma ihtimali var evet Turkcell de daha az doğrudur ama var yine de,hepsi bir tarafa şuan garnetlere Çin cihazıysa imei repair Hindistan romla oluyor yazılımsal olarak onda da NFC yok ben bir de direnç olayını da sevmiyorum zaten o da ayrı ve bootloader sorunu Çin cihazlarda bence şuan en büyük sorun,Poco f4 ile mutlu olacağımı düşünüyorum garantili sorunsuz güzel bir cihaz hayırlısı,daha önceki konularda da söylemiştim artık MTK cihaz almayı düşünmüyorum bir çok sebepten alana da saygı duyarım cihaz baya güzel çünkü :)
hocam resmi twrp destegi olmasa da snapdragon oldugu için tüm twrpler çalışıyor yani misal cihaz şu anda android 14 ama android 13 e uygun twrp yi yüklüyorum twrp açılıyor ama dosya şifresini çözmüyor vs ama açıyor brick olmuyor boot edilebiliyor ama mtk cihazlarda bu işlem tamamen muamma yüklüyorum twrp yi de artık başıma ne gelir bende bilmiyorum rom olayı da aynı şekilde misal benim telefonun poco f5 resmi twrp desteği yok ama ben destek yok diye eksikliğini gördüğüm bir durumum olmadı android 14 güncellemesi geldi 1-2 gün sonra twrp desteği geldi eski sürüm de çalışıyordu daha ne olacak bu destekler cihazın çok satılması işlemcinin fp olması gibi etkenlerden dolayı uzun süre güncelliğini sürdürecektir geliştiriciler destek veriyor

Oyla:

memrekaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Emre Kaya
Cihazım
Redmi 4x
Konular
1
Hocam benim aklımda cihaz MTK diye kalmış nedense o yüzden öyle demiştim o zaman doğru zaten haklısınız dediklerinizde yakın zamanda resmi twrp de çıkar,şuan bu cihazın globalini bulan alabilir bence fake rom Hindistan rom NFC band 20 bootloader sorunu vs uğraşmadan mis gibi kullanır.
hocam resmi twrp destegi olmasa da snapdragon oldugu için tüm twrpler çalışıyor yani misal cihaz şu anda android 14 ama android 13 e uygun twrp yi yüklüyorum twrp açılıyor ama dosya şifresini çözmüyor vs ama açıyor brick olmuyor boot edilebiliyor ama mtk cihazlarda bu işlem tamamen muamma yüklüyorum twrp yi de artık başıma ne gelir bende bilmiyorum rom olayı da aynı şekilde misal benim telefonun poco f5 resmi twrp desteği yok ama ben destek yok diye eksikliğini gördüğüm bir durumum olmadı android 14 güncellemesi geldi 1-2 gün sonra twrp desteği geldi eski sürüm de çalışıyordu daha ne olacak bu destekler cihazın çok satılması işlemcinin fp olması gibi etkenlerden dolayı uzun süre güncelliğini sürdürecektir geliştiriciler destek veriyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bir de bir ekleme yapayım bu cihazın globali çok nadir bulunuyor yurtdışı olarak bazı çakallar aklınca global etiket yapıştırıp satmaya çalışıyor bir iki denk geldim dikkat edin yani hatta kapaktaki ce lazer işlemeye bile kanmayın mutlaka mi üzerinden no ile sorgulama yapıp öyle alın global diye satılan versiyonu.

Son düzenleme:
Oyla:

ahmetcngz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Rdmi nte 13 pro
Konular
20
Direnç felan sevmiyorsanız çok yanlış bir tercih yapmışsınız hocam kaçak Xiaomi alarak.

Oyla:

memrekaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M.Emre Kaya
Cihazım
Redmi 4x
Konular
1
Direnç felan sevmiyorsanız çok yanlış bir tercih yapmışsınız hocam kaçak Xiaomi alarak.
Kaçak almadım zaten hocam mi.com'dan aldım indirimli şekilde,daha önce de kaçak aldım fakat dirence ihtiyaç duymadan kendim imei repair yapabildiğim cihazlar almıştım yazılım ile dft pro vs yokken biz vardık yahu :)

Oyla:
Üst Alt