Ana Başlık Netgsm

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Netgsm'e geçeli bugün tam bir hafta oldu.

Yıllardır Turkcell kullanan biri olarak çekim gücünde hiç bir değişiklik hissetmedim. Yaşadığım şehir için en iyisi Turkcell'di. Türk Telekom ve Vodafone çok az çektiği için mecburiyetten yıllarca Turkcell kullanmıştım Netgsm de Turkcell ile aynı. Gerçekten Turkcell baz istasyonlarına bağlanıyor.

En çok aklıma takılan banka mesajlarıydı ama hiç birinde sorun yaşamadım. Yayınladıkları listede Enpara olmamasına rağmen onun bile mesajları sorunsuz geliyor.

Volte'yi arayacağımı tahmin etmemiştim ama eksikliği hissediyorum. Ses kalitesi bir miktar daha düşük. Belki voltenin olmaması etkilidir belki de farklı bir nedendir bilemiyorum ama ses kalitesinin düşük olduğu hissediliyor. Bir kaç konuşmada hat mı değiştirdin diye soran arkadaşlarım oldu. Konuşulan kelimeler anlaşılmayacak kadar değil tabii ki, çok rahat konuşuluyor ama söylemeden geçmek istemedim.

Bir diğer yaşadığım sorun ise internet kesiliyor... Uçak moduna almadan da geri gelmiyor. Kullanırken kesilme veya ani yavaşlama hiç olmadı. Modemden uzaklaşıp wifi kesilince internetin olmadığını fark ediyorum. Hemen her gün oluyor bu durum. Uçak modunu açıp kapatınca düzeliyor ama mobil veriye çok da güvenemiyorum.

Pek kimseyi ilgilendireceğini sanmıyorum ama SMS mesajları da gecikmeli... Oğlumun okulunda sadece kamerasız ve tuşlu telefon kullanılabiliyor bu nedenle gün içinde WP veya TG yerine SMS kullanıyoruz. Mesajlar gecikmeli... 25 yıl önce SMS daha hızlı bir iletişim aracıydı :)

Özetle bir haftada keşke geçmeseydim dediğim an olmadı. Hatta öyle bir fikre ihtiyacım olduğunu hissetmedim bile. Bir kaç yıl önce bir ara Vodafone deneyeyim demiştim iki gün dayanamamıştım bu ondan çok daha iyi. Belki de beklentilerimi çok düşük tuttuğum içindir ama ben şu anlık memnunum. Böyle giderse uzun süre kullanırım gibi görünüyor.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

NetGSM'in CEO'su Adem bey Linkedln'da paylaşmış.
Türk Telekom ile anlaşın diyeceğim onlar daha beter. Maalesef fiyatlar artarsa netgsm rüyası da biter. Artık çağrı ile anlaşırız.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
207
Adına kayıtlı annemin kullandığı ikinci bir hat vardı. Türk Telekom da idi.çok pahalandığı için taşıdım.
PHat bugün 20.10.2024 saat 17.02 de aktif oldu. ilk deneyimlerimi aktarayım. Vo-wifi yada Volte desteği olmadığı için aramaların hepsi 3G şebeke üzerinden oluyor. Telefon 4.5G destekli bir Samsung. Normal aramayı Türk Telekom ve Turkcell yönüne yaptım. Aynı zamanda karşı taraflar da beni aradılar. Çalma sesi sorunu yalnızca 1 kez oldu. Karşı tarafın çaldığı sesi gelmedi ve pat diye alo dedi. Her iki şebeke aramada da hem ben aradığımda hem karşı taraf beni aradığında. Sesin oldukça boğuk ve cızırtılı olduğunu belirttiler. Bir miktarda gecikmeli ses gidip gelme vardı. Telefonla ilgili hiçbir sorun yok. Çünkü düne kadar aynı telefon ile Türk Telekom hattı kullanıyordum. Bu durum aslında 3G şebeke yüzünden. Zaten operatörler 2G,3G şebekeleri çoktan azalttılar. Onların bant aralığını da 4G ye kaydırdılar. Bulunduğum bölge İstanbul'da çok merkezi bir yer. Tüm 3 operatör de 4.5G de full çekiyor normalde. Ancak NetGSM 4.5G de tek diş bazen 2-3 diş çekiyor. 3G de ise 4 diş çekiyor. Şebeke çekimi pek iyi değil yani. Anladığım kadarıyla Turkcell ile anlaşılan frekans bant aralığı oldukça düşük. internet hızını denemedim. Annemin buna ihtiyacı yok zaten. Bunlar aşılamayacak sorunlar değil tabiki de. Annem şikayet etmez ise kullanıma devam edicem. Eğer konuşamıyorum sesim gitmiyor duymuyorum gibi durumlar olursa muhtemelen yeniden mevcut operatörlerden birine geri dönerim. Şu anda Türk Telekom dan yeni çıktığım için 3 aydan önce geri ona dönemem. Olmadı Vodafone yada Turkcell tarafında bir tercih yapacağım. Ancak dediğim gibi bunlar aşılamayacak durumlar değil. Firma büyüdükçe müşteri memnuniyeti adına kalitesini yatırımlar ile arttıracaktır. Aksi taktirde zaten tekel olmuş piyasada tutunması zor. Umarım kısa zamanda daha iyi hale gelir.

karya48

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
S24 Ultra
Konular
3

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
vay maşallah ne diyelim hayırlısı olsun bu işten tek kar ım evde telefon çekmiyordu arayınca ulaşılamıyor veya ses kesiliyordu onu düzeltebildik bu sözleşme yok o durumu güzel önümüzdeki maçlara bakacaz ne diyelim

Son düzenleme:
Üst Alt