Netgsm'e geçeli bugün tam bir hafta oldu.
Yıllardır Turkcell kullanan biri olarak çekim gücünde hiç bir değişiklik hissetmedim. Yaşadığım şehir için en iyisi Turkcell'di. Türk Telekom ve Vodafone çok az çektiği için mecburiyetten yıllarca Turkcell kullanmıştım Netgsm de Turkcell ile aynı. Gerçekten Turkcell baz istasyonlarına bağlanıyor.
En çok aklıma takılan banka mesajlarıydı ama hiç birinde sorun yaşamadım. Yayınladıkları listede Enpara olmamasına rağmen onun bile mesajları sorunsuz geliyor.
Volte'yi arayacağımı tahmin etmemiştim ama eksikliği hissediyorum. Ses kalitesi bir miktar daha düşük. Belki voltenin olmaması etkilidir belki de farklı bir nedendir bilemiyorum ama ses kalitesinin düşük olduğu hissediliyor. Bir kaç konuşmada hat mı değiştirdin diye soran arkadaşlarım oldu. Konuşulan kelimeler anlaşılmayacak kadar değil tabii ki, çok rahat konuşuluyor ama söylemeden geçmek istemedim.
Bir diğer yaşadığım sorun ise internet kesiliyor... Uçak moduna almadan da geri gelmiyor. Kullanırken kesilme veya ani yavaşlama hiç olmadı. Modemden uzaklaşıp wifi kesilince internetin olmadığını fark ediyorum. Hemen her gün oluyor bu durum. Uçak modunu açıp kapatınca düzeliyor ama mobil veriye çok da güvenemiyorum.
Pek kimseyi ilgilendireceğini sanmıyorum ama SMS mesajları da gecikmeli... Oğlumun okulunda sadece kamerasız ve tuşlu telefon kullanılabiliyor bu nedenle gün içinde WP veya TG yerine SMS kullanıyoruz. Mesajlar gecikmeli... 25 yıl önce SMS daha hızlı bir iletişim aracıydı
Özetle bir haftada keşke geçmeseydim dediğim an olmadı. Hatta öyle bir fikre ihtiyacım olduğunu hissetmedim bile. Bir kaç yıl önce bir ara Vodafone deneyeyim demiştim iki gün dayanamamıştım bu ondan çok daha iyi. Belki de beklentilerimi çok düşük tuttuğum içindir ama ben şu anlık memnunum. Böyle giderse uzun süre kullanırım gibi görünüyor.