Sohbet Neden sadece ramazanda pide çıkar?

Bada

ツ ꧁☪꧂ツ
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tunahan
Cihazım
Poco x3
Meslek
Adliye personeli
Konular
7
Elazığliyim ben. Memur olduğum için Bursa'da yaşıyorum yaklaşık 2 senedir..bizim o taraflarda ;sizin pide dediğiniz ekmekler .bizim oralarda hep ekmek diye çıkar. Bizim oralarda somun ekmeği zor bulursunuz hatta. Ve fırınlar hep odun atesindedir. Vs vs :D:Dwasntme~~rock~~

Mmseg

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note 5
Meslek
Öğrenci
Konular
22
Pide ramazanda güzel çünkü:)

StubborN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Mi 8
Konular
0
Adında gizli sanırım, ramazan pidesi:?

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
45
Evveliyatı 15. yüzyıla kadar uzanan Ramazan pidesi adı üstünde Ramazan'a özeldir ve Ramazan ayının vazgeçilmesi demektir. Manevi duyguların tavan yaptığı, iftar saatinde yayılan buram buram mis kokular demektir. Fırınların önlerinde uzayan kuyruklarda kimi zaman geçmişe yolculuk ve bazen de çocukluğunu aramak demektir. Oruç tutsun yada tutmasın sırf pide yiyebilmek için dört gözle Ramazan ayını beklemek demektir.
Yani Ramazan ile gelen ve Ramazan ile sona eren demektir....

Çünkü bir pidenin yapımı kolay değildir; geçtiği aşamalar ise hayli meşakkatli. Bir kere her undan yapılamıyor, lüzumlu unun temini de öyle her zaman mümkün değil. Kıvamı yumuşak bir hamur gerektiğinden işlenişi ve şekil alışı zor. Öyle ki tezgâha yapışmasını önlemek için hamurun altına kepek kullanmak gerekiyor. Ayrıca şekil verildikten sonra raflarda bez üzerine dizilerek mayalanması da sağlanmalı.
Yani özetle, diğer ekmekler gibi seri şekilde üretilmesi oldukça zor. Fırıncıların sıcak ve taze yenmesi gereken Ramazan pidesini iftara yetiştirmek için geçici olarak pide ustası çalıştırdıklarını da eklersek sorduğunuz sualin cevabını da bulmuş oluruz. Tabii bu arada Ramazan pidesi fiyatının normal ekmekten neden yüksek olduğu da ortaya çıkıyor.

Son düzenleme:

Tncy

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tncy ☯️
Cihazım
Xiaomi
Konular
31
Çok güzel hareketler 2 izliyorum orda böyle birşey çıkınca merak ettim açıkçası :)
Bilmiyorum ancak ramazanda bootloader kildi açık pide yemeyi severim. Birde susam romu kurdunuz mu tadından yenmez :D :D :D. Ancak kilidi açmak için de pideyi almak için de sıraya giriliyor. Eve götürürken dikkat edin brick falan olup soğursa soğuk soğuk yenmez :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha unutmadan birde XiaPide 11aysultan Lite versiyonları yumurtasızdır. Yumurtalı için paraya kıymak lazım.

Üst Alt