Sohbet Ne olacak bu fiyatlar ? :(

aliasaf

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bilinmiyor
Cihazım
Bilinmiyor
Konular
125
Merhaba herkese. Yaşadığımız bu son 15-20 günlük periyotta telefonlarla ilgili bir yasa geldi. Onun yanında dolar ve euro kurları da bir hayli yükseldi. Tabi bu süreçte telefon fiyatları üstüne 500 lira koydu. 2700'e satılan mi9t 3200 liralara çıktı. Yakın zamanda telefon almayı düşünüyorum hocalarım sizce bu durum ne zaman düzelir ?
Salgın bitince anca düzelir çinden bişey alınmıyor daha bildim kadarıylada gümrüklerde kapalı telefon fiyatları tabikide uçar alınmaz bence fiyatlar böyleyken almayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek kelimeyle battık. traji komik fiyatlar Redmi 8a 1399 TL, Redmi 8 1950 TL, redmi note 8 2350 TL haha-- xiaominin orasından burasından kırpıp en ucuz dip fiyata sattığı cihazların şuanki fiyatı böyle. bu 3 telefonun yurtdışı fiyatlarıda sırasıyla 88 dolar, 100 dolar ve 140 dolar
bizim ülkede maaşlar yurtdşıyla aynı birim seviyelerinde hemen hemen fakat onların 100 birime aldığı cihazı türkiyede 20 kat daha fazlasını vererek alabilirsin.
merkez bankası para basıyor çünkü kasa bitmek üzere haliyle dolarda artıyor enflasyonda yükseliyor vergiler vs. ekonomik olarak çok kötü bi krizin içindeyiz herkes telefonlarına sahip çıksın.
Telefonları garantiye döndürmenin zamanı geldi galiba vergiler saolsun yarısı cihazın fiyatı yarısıda vergi benim 1800 tlye aldım Note 8 cihazı adam yurt dışından 300 tlye getirdu 150 tlye imeil attıp kullandı bide üstüne gitti Sattı 2000 bin tlye bizmi yanlış yerden alıyoruz yoksa onlarmı doğru yerden aliyor bilemedim gitti

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Salgın bitince anca düzelir çinden bişey alınmıyor daha bildim kadarıylada gümrüklerde kapalı telefon fiyatları tabikide uçar alınmaz bence fiyatlar böyleyken almayın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Telefonları garantiye döndürmenin zamanı geldi galiba vergiler saolsun yarısı cihazın fiyatı yarısıda vergi benim 1800 tlye aldım Note 8 cihazı adam yurt dışından 300 tlye getirdu 150 tlye imeil attıp kullandı bide üstüne gitti Sattı 2000 bin tlye bizmi yanlış yerden alıyoruz yoksa onlarmı doğru yerden aliyor bilemedim gitti
Gümrükle ilgili bir sıkıntı yok hocam benim bildiğim ama :(

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
aliasaf
Kdv, Ötv, Trt vergisi, gümrük vergisi, kültür vergisi, imei kayıt bedelleri, ve yeni çıkan gözetim vergisi bunlar hep telefondan alınan vergiler. ben 1 sene önce note 6 pro piyasada 2100 TL satılırken 1000 TL almıştım arkadaşımdan :) ben daha garantili cihaz almam hiç bi şekilde.

HollyHood

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taner
Cihazım
Mi 6
Meslek
Muhasebeci
Konular
9
Tıpkı arabalar gibi oldu.
Üreticiden çok kazanır hale geldi ithalatçılar.
Alım gücü zaten düşük. Sonumuz hayır olur inşallah.

ertancetin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 8 SE
Meslek
Mali Müşavir
Konular
63
Devletimiz, insanlarımız teknolojinin daha derin kısımlarına inip öğrenebilsin diye yapıyor bence. Önceden vergisi neyse verip alayım diyordun ama artık vergisi telefonunu geçiyor. Dogru bulmasam da herkes imei repair öğrenecek artık napalım

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Devletimiz, insanlarımız teknolojinin daha derin kısımlarına inip öğrenebilsin diye yapıyor bence. Önceden vergisi neyse verip alayım diyordun ama artık vergisi telefonunu geçiyor. Dogru bulmasam da herkes imei repair öğrenecek artık napalım
Ülkecek bir yazılım devine dönüşürüz belki :D

Cezzar_tr

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 9s
Konular
19
Direk oransal zam yok , bakanlık ithalatçılardan evrak istemiş cihazı ne kadar ithal ediyorsun diye . Bu evraklar yoksa cihazları 200 dolar üzeri sayıyorum 100 dolar bile olsa vergiyi de o oranda artırıyorum diyor.

Misal 180 dolarlık Redmi 9s 2600 den 3600 e çıkıyor yada 190 dolarlık 1750 TL ye satılan Mia3 3400 TL ye çıkıyor ama 263 dolarlık mi 9t ye de zam bildiriyorlar fırsatçılar. Aslında 200 dolar üzeri cihazları etkileyen bişey yok .

Son düzenleme:

haktanerk

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haktaner
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
28
Direk oransal zam yok , bakanlık ithalatçılardan evrak istemiş cihazı ne kadar ithal ediyorsun diye . Bu evraklar yoksa cihazları 200 dolar üzeri sayıyorum vergiyi de o oranda artırıyorum diyor.

Misal 180 dolarlık Redmi 9s 2600 den 3600 e çıkıyor , ama 263 dolarlık mi 9t ye de zam bildiriyorlar fırsatçılar. Aslında 200 dolar üzeri cihazları etkileyen bişey yok .
Hocam ben de ona sinir oluyorum açıkçası zaten. Herkes zam yapmış biz de arada kaynayalım diyorlar açıkçası

Üst Alt