Yardım Nasıl Yavaş Çekim Yapılır?

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.1.3.0 Global Stabil Root'suz
Telefon Modeli
Mi Note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba,

Mi Note 10 Lite telefonumun stock kamera uygulamasında yavaş çekim modunu biliyordum ama daha önce çekmemiştim. Yavaş çekim moduna alınca 720p ve 1080p ve FPS seçenekleri çıkıyor. Mesela birini seçiyorum kırmızı yuvarlak düğmeye yani Kaydet'e basıyorum 10 saniyelik video çekiyor sonra izliyorum ama yavaş çekim değil. Bayağı bir karıştırdım çözemedim. İnsanlar normal video'yu kaydedip sonra mı yavaş çekime çeviriyorlar veya nasıl oluyor anlamış değilim. Diğer bir konu ise mesela yavaş çekim olmasını istediğim zamanları ayarlabiliyor muyuz? Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Bunun hakkında detaylı anlatım video'su falan da bulamadım.

Telefonda yüklü olan kamera uygulaması Camera 4.3

İyi forumlar.

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam MIUI Gallery'yi yükledim fakat galeride o işaret çıkmıyor çözemedim nerede yanlış yapıyorum acaba.

Hocam aynı cihaza sahip bir başka kullanıcının çektiği video'ya bakın. Galeri'ye gidip o butona tıklamıyor. Slow motion modda çekildiği için zaten ayriyetten başka bir işleme gerek yok kendisi kaydetmesi lazım. izleyebilirsiniz. Aynı modda ben de çektim ama hızlı mod çekiyor. Sadece 960FPS'te yavaş çekim çekiyor o da son 2-3 saniyesi.

Bu konuyla ilgili Xiaomi forumda konu açtım. ulaşabilirsiniz, hangi modda çalıştığını hangi modda çalışmadığını anlattım.

Diğer bir konu ise Galeri'de yavaş çekim modda çektiğime dair video'nun üzerinde yavaş çekim ikonu var ama video'ya tıkladığımda sizin gösterdiğiniz o buton yok bende. Bir de slow motion çektiğim halde video hızlı hala.

Cihazınızla alakalı genel bir sürüm sorunu olabilir.

Yavaş çekim modunda çekilen videolar doğrudan yavaş çekim olarak kayıt edilmez. Mi Kamera uygulamasında yada Mi galeri uygulamasında yavaş çekim modunda gösterilir ancak video dosyasını bir başkasıyla paylaştığınızda video normal bir videodan farksız bir şekilde oynatılır.

Bu videoyu kalıcı olarak yavaş çekim şeklinde ayarlamak için üst mesajdaki arkadaşın bir kısmını belirttiği üzere ilgili ikona basılır ve yavaş oynatması istenilen aralık seçilir daha sonra video yeni bir dosya olarak yeniden sistem tarafından oluşturulur.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Mi kamera ve Mi galeri uygulaması videoyu ağır çekim modunda oynatabilir çünkü ağır çekim olup/olmadağını biliyor. Fakat videoları yukarıda belirttiğim şekilde yeniden kaydetmez/kaydedemezseniz bu videoların sıradan bir videodan farkı olmaz. Bu çekilen videoların Playback (oynatma) hızlarının ayarlanıp, yeni bir dosya olarak oluşturulması gerekir.

Sizin sorununuz büyük ihtimal Mi Galeri uygulamasında. Çünkü sizlere ağır çekim video oluşturma kısmını göstermiyor.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Hocam paylaştığım video'ları izlediniz mi ilk video'daki kız video'yu yavaş çekim modunda çekiyor ve bahsettiğiniz butona basmıyor sadece izlet diyor izletiyor. Ben de denedim olmadı. İkinci video'daki sadece 720P 960 FPS'te çekerken video yavaş modda izlenebiliyor Mi Gallery uygulamasında. Bende o buton çıkmıyor işte onu çözemedim bir türlü.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Hocam paylaştığım video'ları izlediniz mi ilk video'daki kız video'yu yavaş çekim modunda çekiyor ve bahsettiğiniz butona basmıyor sadece izlet diyor izletiyor. Ben de denedim olmadı. İkinci video'daki sadece 720P 960 FPS'te çekerken video yavaş modda izlenebiliyor Mi Gallery uygulamasında. Bende o buton çıkmıyor işte onu çözemedim bir türlü.

Videoları izlemeye gerek yok. Mesajımda da belirttiğim gibi Mi kamera ve Mi galeri uygulaması çekimden sonra kendi belirlediği şekilde yavaş çekim olarak oynatır. Fakat çekilen video dosyası henüz yavaş çekim olarak kayıt edilmemiştir. Mi kamera ve mi galeri öyle oynatıyor çünkü öyle oynatması için programlanmıştır.

Fakat sizin cihazlarda çekim sonrasında, ağır çekim olarak oynatmıyorsa, yine belirttiğim gibi sürümle alakalı bir sorun olabilir. Kamera yada Galeri uygulamasında bir sorun olabilir.

Yavaş çekim modu diye bir mod gerçekte yoktur. Çekilen videoların sıradan videolardan farkı FPS hızlarının yüksek olması. Yavaş çekim denilen şey sadece videonun yavaş oynatılması olayıdır. Videolar yavaş oynatılacak şekilde (Slow playback speed) ayarlanmazlar ise normal birer videodan ibarettirler.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Videoları izlemeye gerek yok. Mesajımda da belirttiğim gibi Mi kamera ve Mi galeri uygulaması çekimden sonra kendi belirlediği şekilde yavaş çekim olarak oynatır. Fakat çekilen video dosyası henüz yavaş çekim olarak kayıt edilmemiştir. Mi kamera ve mi galeri öyle oynatıyor çünkü öyle oynatması için programlanmıştır.

Fakat sizin cihazlarda çekim sonrasında, ağır çekim olarak oynatmıyorsa, yine belirttiğim gibi sürümle alakalı bir sorun olabilir. Kamera yada Galeri uygulamasında bir sorun olabilir.

Yavaş çekim modu diye bir mod gerçekte yoktur. Çekilen videoların sıradan videolardan farkı FPS hızlarının yüksek olması. Yavaş çekim denilen şey sadece videonun yavaş oynatılması olayıdır. Videolar yavaş oynatılacak şekilde (Slow playback speed) ayarlanmazlar ise normal birer videodan ibarettirler.
Hocam sizin Galeri uygulamasının tam sürümünü yazar mısınız?

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Bende de butona basmadan yavaş çekimde oynatıyor, herhangi bir sorunum yok. Yazılımsal sorun olabilir. Güncelleme bekleyeceksiniz eğer böyleyse.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
2.2.16.29-global

Kendi versiyonunun altındaki hiçbir uygulamayı yüklemedi. Yeni versiyonlarda da o özellik yok mu kaldırdılar mı ne yaptılar anlamadım sabahtan bununla uğraşıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende de butona basmadan yavaş çekimde oynatıyor, herhangi bir sorunum yok. Yazılımsal sorun olabilir. Güncelleme bekleyeceksiniz eğer böyleyse.
Hocam sadece 960 FPS'te mi yavaş çekim oluyor yoksa tüm mod'larda mı?

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Kendi versiyonunun altındaki hiçbir uygulamayı yüklemedi. Yeni versiyonlarda da o özellik yok mu kaldırdılar mı ne yaptılar anlamadım sabahtan bununla uğraşıyorum.

Bence sizin modele özgü geçici bir sorun. Diğer modellerde yada yeni modellerde sorun olsaydı forumsa sık ça konusunu görürdük. Oysa bu konu uzın zamandan bu yana gördüğüm ilk konu. facepalm~~

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Hocam kameranın ve galerinin tam versiyonlarını yazar mısınız?

Oyla:
Üst Alt