Yardım Nasıl Yavaş Çekim Yapılır?

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.1.3.0 Global Stabil Root'suz
Telefon Modeli
Mi Note 10 Lite
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba,

Mi Note 10 Lite telefonumun stock kamera uygulamasında yavaş çekim modunu biliyordum ama daha önce çekmemiştim. Yavaş çekim moduna alınca 720p ve 1080p ve FPS seçenekleri çıkıyor. Mesela birini seçiyorum kırmızı yuvarlak düğmeye yani Kaydet'e basıyorum 10 saniyelik video çekiyor sonra izliyorum ama yavaş çekim değil. Bayağı bir karıştırdım çözemedim. İnsanlar normal video'yu kaydedip sonra mı yavaş çekime çeviriyorlar veya nasıl oluyor anlamış değilim. Diğer bir konu ise mesela yavaş çekim olmasını istediğim zamanları ayarlabiliyor muyuz? Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirebilirse sevinirim. Bunun hakkında detaylı anlatım video'su falan da bulamadım.

Telefonda yüklü olan kamera uygulaması Camera 4.3

İyi forumlar.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Videoyu çektikten sonra galeride işaretlediğim buton ile ayarlama yapabilirsiniz hocam:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Videoyu çektikten sonra galeride işaretlediğim buton ile ayarlama yapabilirsiniz hocam:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam yavaş çekim moduna alıp çekince 10 saniye çekiyo ben daha uzun çekmek istiyorum mümkün müdür bu? Bir de ben MIUI Gallery kullanmıyorum bende o işaret yok. İnsanlar normal modda video'yu çekip de mi ayarlıyor? Kafamı kurcayalan çok soru var hocam :)

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam yavaş çekim moduna alıp çekince 10 saniye çekiyo ben daha uzun çekmek istiyorum mümkün müdür bu? Bir de ben MIUI Gallery kullanmıyorum bende o işaret yok. İnsanlar normal modda video'yu çekip de mi ayarlıyor? Kafamı kurcayalan çok soru var hocam :)
10 saniye boyunca yüzlerce fotoğraf çekiyor hocam. Tümünü yavaşlatırsanız da baya uzun bir video oluşuyor. 10 saniye çok bile. Amiral gemisi bir cihaz olsa belki daha uzun olurdu.

Google Fotoğraflar da da vardı direkt o düzenleme simgesi galiba. Başka galerilerde olmama ihtimali yüksek.

Normal modda çekim yaptığınızda o kadar yavaş çekmez. Normal mod en fazla 60 fps çekiyor ama ağır çekim 120 fps'den başlıyor.

MIUI Galeri kullanmanızı tavsiye ederim. Zaten MIUI'da en iyi kendi galerisi çalışıyor.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
10 saniye boyunca yüzlerce fotoğraf çekiyor hocam. Tümünü yavaşlatırsanız da baya uzun bir video oluşuyor. 10 saniye çok bile. Amiral gemisi bir cihaz olsa belki daha uzun olurdu.

Google Fotoğraflar da da vardı direkt o düzenleme simgesi galiba. Başka galerilerde olmama ihtimali yüksek.

Normal modda çekim yaptığınızda o kadar yavaş çekmez. Normal mod en fazla 60 fps çekiyor ama ağır çekim 120 fps'den başlıyor.

MIUI Galeri kullanmanızı tavsiye ederim. Zaten MIUI'da en iyi kendi galerisi çalışıyor.
Hocam MIUI Gallery'yi yükledim fakat galeride o işaret çıkmıyor çözemedim nerede yanlış yapıyorum acaba.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam MIUI Gallery'yi yükledim fakat galeride o işaret çıkmıyor çözemedim nerede yanlış yapıyorum acaba.
Ağır çekim modunda çektiğinizden emin olun (kısa video modunda olmadığınızdan). Çekimizinizi yapın, galeriden girip bakın.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Ağır çekim modunda çektiğinizden emin olun (kısa video modunda olmadığınızdan). Çekimizinizi yapın, galeriden girip bakın.
Ağır çekim modunda eminim hocam. Hatta farklı FPS'ler ile denedim yine sonuç aynı.

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Ağır çekim modunda eminim hocam. Hatta farklı FPS'ler ile denedim yine sonuç aynı.
Ekran kaydına alır mısınız tüm yaptığınız işlemleri hocam? Öyle deneyin, sorun nerede görelim. :)

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Ekran kaydına alır mısınız tüm yaptığınız işlemleri hocam? Öyle deneyin, sorun nerede görelim. :)
Hocam aynı cihaza sahip bir başka kullanıcının çektiği video'ya bakın. Galeri'ye gidip o butona tıklamıyor. Slow motion modda çekildiği için zaten ayriyetten başka bir işleme gerek yok kendisi kaydetmesi lazım. izleyebilirsiniz. Aynı modda ben de çektim ama hızlı mod çekiyor. Sadece 960FPS'te yavaş çekim çekiyor o da son 2-3 saniyesi.

Bu konuyla ilgili Xiaomi forumda konu açtım. ulaşabilirsiniz, hangi modda çalıştığını hangi modda çalışmadığını anlattım.

Diğer bir konu ise Galeri'de yavaş çekim modda çektiğime dair video'nun üzerinde yavaş çekim ikonu var ama video'ya tıkladığımda sizin gösterdiğiniz o buton yok bende. Bir de slow motion çektiğim halde video hızlı hala.

Oyla:

pense34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Levent
Cihazım
Mı Note 10 Lite
Konular
10
Bu arada hocam bir başka video daha buldum. Bu arkadaş da cihazın kamera özelliklerini tanıtıyor. Dediğim gibi sadece 720P 960 FPS'te yavaş çekim çekebiliyor. Diğerlerinde yavaş çekim yok enteresan bir olay. izleyebilirsiniz.

Oyla:
Üst Alt