Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İşte bu olunca virüs gibi heryeri sarıyor. Donanım haber forumun haline bakın. Ne hale geldi. Her konuyu konuşalım tartışalım deyince ardı ardına yok ben ateistim, yok ben lgbtyim, yok hükümet şöyle yaptı, yok ebemin bir tarafına çıban çıktı. Saçma sapan ne konu varsa açılıyor. Hemde tek maksat yara kaşımak. Maraza çıkarmak.Burası Xiaomi ve MIUI forumu. Başka konuya gerek yok. Ben bir iki aydır foruma aktif olarak katılıyorum. Bir kaç kez böyle konular açıldı. Bir saat sürmeden kapandı. Bir sürü gerginlik tartışma başka bir şey yok.
Hocam o zaman mesaj yazmazsınız biter ,nasıl fikir ? Özgür bir plartformdaysak bunu niye tartışmayalım ? Neden birilerine dokunmayalım ? Özgür değil miyiz ? Ben başkanını özgürlüğüne girene kadar özgürüm. Saygı çerçevesinden çıkarsam kapansın o zaman, ona laf etmem. Eğer bir konu size rahatsızlık veriyorsa yazmazsınız ve bildirim almazsınız. İlla teknoloji olsun diyorsanız XDA da var. Daha geniş kitlelerin fikirleri bana göre daha güzel bence. Teknoloji için olacaksa sadece alın bilginizi işiniz olursa gelin anlamı çıkıyor. Bu saatten sonra beni Yok say butonu ile susturup mesajlarımı görmezsiniz biter bu kadar teknoloji merakınız varsa. Gerçekleri söyleyeyim ben öyle ROM , kernel hastası değilim. Burada hoş, güzel bir ortam olduğu için buradayım. Donanım Haber Türkiye'nin açılmış ilk teknoloji sitesidir ve hala tahtını korumaktadır.
Cinsel konular, kişinin özelidir , saygı duymak zorundayız. Eğer çoğunluk yerine birilerinin zoruna gidiyorsak doğru yoldayız demektir. Şimdiden beni sessize almanızı öneririm, çünkü ben susmayacağım
Amaç belli yani. Şurada mümkün mertebe huzurlu bir ortam var. Gerelim diyorsunuz. Olmaz kardeşim, bende mümkün mertebe müsade etmeyeceğim. Ne engellemesi bizzat takibe aldım. Sizin özeliniz mözeliniz burda kimseyi ilgilendirmiyor, hiçte merak etmiyoruz.
Şu zamana kadar hangi cinsel konu açtık ? Hangi dinle ilgili konu açtık ? Sosyal hayatta hepimizin karşılaştığı ya da olası karşılaşabileceği sorunlar hakkında konuştuk. Ben ortamı gerelim demiyorum, sadece saygı mertebesinde konu açmakta hür olmamız gerektiğini söyledim. Merak etmiyorsanız gitmeyin konuya , başlığından anlarsınız içeriğini.
Asıl konu nasıl amacı dışına çıktı, ben ona şaşırıyorum ki hala daha da semender44 hocamla birebir aynı dusuncedeyim. Ortamı germekten ziyade ben hakaretleri gördüğüm için yazma gereği duydum. Ama benim en son başlık baya takılma sebebi oldu Sorrryyy, sorrryyyy.. forumun daimilerine sözüm yok bu sözlerim yenilere ve tartışıp ortam germek isteyenlere. Daimi aile üyeleri zaten bunu yapmaz))
Asıl konu nasıl amacı dışına çıktı, ben ona şaşırıyorum ki hala daha da semender44 hocamla birebir aynı dusuncedeyim. Ortamı germekten ziyade ben hakaretleri gördüğüm için yazma gereği duydum. Ama benim en son başlık baya takılma sebebi oldu Sorrryyy, sorrryyyy.. forumun daimilerine sözüm yok bu sözlerim yenilere ve tartışıp ortam germek isteyenlere. Daimi aile üyeleri zaten bunu yapmaz))
Hakaret ettiğim bir yer varsa alıntılarsanız sevinirim. Bu işin yenisi eskisi olamaz. Burada anlatmak isteğimiz A'dan Z'ye bütün insanoğlunun uyması zorunda olduğu S A Y G I . Eğer doğrudan tartışmak isterseniz dolaylama yapmak yerine hodri meydan diyorum. Selametle...
zaten böyle olması gerekiyor, herkes aynı düşüncede değil. bana uyan başkasına uymaz, bi' konu açıldıysa aksini düşünen kişiler buna haklı olarak karşı çıkacaktır. forumda kişisel görüşlü saçma konular açılmasa kimse kimsenin kalbini kırmayacak. konu açan kişilerin kendi görüşlerine göre konu açması ve diğer düşüncedeki insanlara saldırmasından kaynaklanıyor bunlar...
Tartışma adabı olmadığından kaynaklanıyor bu durum. Adama hakaret etmeden önce bi' sor(sizi kastetmiyorum yapan kişiye serzeniş olarak) "Arkadaşım sen neden böyle düşünüyorsun?" veya yanlış bulduğun kısmı belirt düzgün bir şekilde. Ben sırf mesajlarım yanlış anlaşılmasın diye defalarca silip silip yazıyorum olmadı sonuna bir emoji koyuyorum. Ama bi' kitle var gıcık oluyorum resmen onlara: söylenen şeyi evirip çevirip kendine laf edilmiş olarak anlıyor hatta olmadık yerden olmadık şey çıkartıyor(sözde böyük oyunu görüyor) direkt karşıdakine hakaret etmeye başlıyor. Yani bazıları da yaş almış insanlar oluyor. Üzülüyorum ne diyeyim. Kişisel görüşlü konulardan bahsetmişsiniz elbette böyle konular oluyor, olacak da. Siz bile kişisel görüşlüsaçma konular derken kendi görüşünüzden bahsetmişsiniz.
Bu arada uzaklaştırma her şey için lazım. Mesela geçen korona ile ilgili bir sohbet konusu açılmıştı. Neden ve nasıl oldu anlamadım, konuya siyaseti ve dini karıştırarak konuyu saptırdılar. Bu yüzden konu kilitlenmek zorunda kaldı. Bence bunun yerine kullanıcılar uyarılmalıydı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yöntem çok basit aslında. Olan bir konuyu araştırmadan yeni konu açanların konusuna forum kurallarını atıp "Şu Şu nolu kurala uymadınız" yazmak yerine, "Forum kurallarına uymalıydınız" diyip uzaklaştırılması lazım.
Forum kurallarına uymayan herkesin forumdan UZAKLAŞTIRILMASI lazım.