8.9.7 sürümünü geçen hafta ilk uyarıyı aldığımda yükledim.
Kamera açılırken önceki kamera görüntüsünden devam ederek başlıyor.
Son uygulamalar ekranında küçük twitch mi diyolar önizlemeler işte hepsinin yazıları piksellere ayrılmış oluyor. ( çok boktan bi hata biraz vizyon ya)
Gece modu var ama aktif de etsen aynı etmesen de aynı.
Yüz tanıma daha iyi çalışıyor ama onda da istikrar yok güneş ışığında bazen tanıyamıyor bazen ağzımda sigara varken tanıyor.
Galeri'ye sürekli whatsapp 21 , instagram 10 , vs. klasör açıyor çingene pazarına döndü galeri.
Tam ekran kullanımda ekran küçültme (tek el kullanım) sorunu hala çözülmedi illa geri tuşlu kullanımda açık . bununla birlikte google asistanın yukarıya kaydırarak açılması ayrı bir gıcıklık. kapatamıyorum bir türlü her yere yazdım buraya da yazayım biri yardımcı olsun dua edicem ona özel.
Instagram story izlerken ekran önce küçük sonra büyüyor diğer insanların yazılarının ekran kenarlarına gelen kısımları okunmuyor .kalitesiz.
Mesela bir uygulamanın içindeyken son uygulamaları açtın ve tümünü kapat dedin demi. Tümünü kapatıyor ama bulunduğun uygulama ekranına geri dönüyor. Bu da bir hata değil de ne ?
Son olarak da kısayollar vardı eski mi 5 cihazımda. Mesela kilitliyken direkt ses kısma tuşuna basıyordum gizli gizli resim alıyordu falan hasta değiliz de güzel bir kısayoldu oda yok.
Android p diyor ama o neci belli değil yani oreo vardı bu son güncellemede p oldu ne değişti bilmiyorum.
Yani son iki ayda 3.990 a mi 8 eşime , 3300 e mix 2 s kendime ve ortak kullanırız diye de 150 tl ye mi band 3 saat aldım ulen oda şarj olmuyor .
Yemin ediyorum şu karikatüre döndü xiaomi hikayem.
)
* yazdığım sorunların çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim.