MIUI 11 MiuiPro Beta ve Stabil Romlar

degirmenci

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
şükrü
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
5
redmi 5 plus için 9.2.21 güncellemesini yükledim daha önce kullandığım e-devlet kapısı programı ne wifi yi nede 4g yi algılamıyor dolayısı ile internet olmadığı için çalışmıyor bu konuda bir bilgisi olan var mı

fthcvdar

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
5
redmi 5 plus için 9.2.21 güncellemesini yükledim daha önce kullandığım e-devlet kapısı programı ne wifi yi nede 4g yi algılamıyor dolayısı ile internet olmadığı için çalışmıyor bu konuda bir bilgisi olan var mı
Bende de aynı sorun var hocam bi türlü açamadım

Karakanun

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Devlet Memuru
Konular
4
Mi6 kullanıyorum bende de var aynı sorun

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Hocam sadece internet bağlantısı sağlamıyor baz istasyonu. Tüm operatörlerin tüm baz istasyonlarının konum bilgileri internette bir çok veri tabanında kayıtlı. A-gps ayarlarına girilen sunucu adresi ve port numarası da bu veritabanlarının adresleri.
Hangi baz istasyonundan sinyal alınıyorsa o baz istasyonunun konum bilgileri internet üzerinden alınıyor. Yani internet bağlantımız olmak zorunda a-gps kullanabilmek için ama bağlı olduğumuz baz istasyonunun konum bilgilerini alabilmek için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ağ tabanlı konum bulma sıkıntısı olmayan son sürüm 8.11.15 hocam.

İstasyonların konum bilgilerinin sağlandığı doğru. Fakat bu bilginin gps bağlantısı ile alakası yok. Ağ tanımlı konum seçtiğinizde bu bilgi sayesinde en yakın baz istasyonunun konumu sizin konumunuz gibi olur, yani baz istasyonunun kapsama alanı genişliği hassasiyetinde konum belirlemiş olursunuz. Hatta istasyonun konum bilgisi hatalı ise olmayan baz istasyonunun yerini haritada görürsünüz, denenmiştir.

İnternet bağlantısıyla uyduların güncel konum bilgisini alıp kilitlenme süresini kısaltırsınız hocam, sistemin mantığı budur. Uydu konumları da gps sisteminin yönetildiği yer istasyonlarından sağlanıp kullanıcılara internet üzerinden sunulur. Hatırladığım kadarıyla 5 takip 3 uydulara veri sağlama 1 ana yönetim merkezi olması lazım. Kısaca baz istasyonun konumu gps bağlantısı için önemsizdir. Hala daha aksini iddia ediyorsanız da siz haklısınız hocam, konuyu meşgul etmek istemiyorum. Ama mesleğimin bir parçası olduğundan düzeltme yapmadan da geçmek istemedim.

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
İstasyonların konum bilgilerinin sağlandığı doğru. Fakat bu bilginin gps bağlantısı ile alakası yok. Ağ tanımlı konum seçtiğinizde bu bilgi sayesinde en yakın baz istasyonunun konumu sizin konumunuz gibi olur, yani baz istasyonunun kapsama alanı genişliği hassasiyetinde konum belirlemiş olursunuz. Hatta istasyonun konum bilgisi hatalı ise olmayan baz istasyonunun yerini haritada görürsünüz, denenmiştir.

İnternet bağlantısıyla uyduların güncel konum bilgisini alıp kilitlenme süresini kısaltırsınız hocam, sistemin mantığı budur. Uydu konumları da gps sisteminin yönetildiği yer istasyonlarından sağlanıp kullanıcılara internet üzerinden sunulur. Hatırladığım kadarıyla 5 takip 3 uydulara veri sağlama 1 ana yönetim merkezi olması lazım. Kısaca baz istasyonun konumu gps bağlantısı için önemsizdir. Hala daha aksini iddia ediyorsanız da siz haklısınız hocam, konuyu meşgul etmek istemiyorum. Ama mesleğimin bir parçası olduğundan düzeltme yapmadan da geçmek istemedim.

Biraz araştırmıştım hocam zamanında ve ben böyle biliyordum ama mesleğinizin parçasıysa ve böyle olduğunu söylüyorsanız tabi saygı duyarım. Ama tam ikna olmadım.:)
"İnternet bağlantısıyla uyduların güncel konum bilgisini alıp kilitlenme süresini kısaltırsınız" demişsiniz. Baz istasyonunun konumunu alıp o konuma göre uygun uydulara bağlanıp, kilitlenme süresini kısaltmıyor mu bu sistem yani a-gps?
Konuyu dağıtmamak lazım tabi ama bilgiyi geliştirmek, düzeltmek lazım. Yanlış anlamayın bu arada bilgi yarıştırmak değil amacım varsa yanlış bilgimi düzeltmek.

WarLox

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mİ6
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı - Developer
Konular
1
Biraz araştırmıştım hocam zamanında ve ben böyle biliyordum ama mesleğinizin parçasıysa ve böyle olduğunu söylüyorsanız tabi saygı duyarım. Ama tam ikna olmadım.:)
"İnternet bağlantısıyla uyduların güncel konum bilgisini alıp kilitlenme süresini kısaltırsınız" demişsiniz. Baz istasyonunun konumunu alıp o konuma göre uygun uydulara bağlanıp, kilitlenme süresini kısaltmıyor mu bu sistem yani a-gps?
Konuyu dağıtmamak lazım tabi ama bilgiyi geliştirmek, düzeltmek lazım. Yanlış anlamayın bu arada bilgi yarıştırmak değil amacım varsa yanlış bilgimi düzeltmek.
Rus'un biri kuyu'ya taş atmış 2 türk kardeşim taş düşmüş mü diye bakıyor
Alternatif:Kur yandex.map'ı saniye sürmez bulunması

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Rus'un biri kuyu'ya taş atmış 2 türk kardeşim taş düşmüş mü diye bakıyor
Ne alakası var? Rusun attığı taşa bakmıyoruz şu anda bir sistemin nasıl çalıştığını konuşuyoruz.

Üst Alt