MIUI 11 MiuiPro Beta ve Stabil Romlar

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Gerekli ayarları yaparsanız GPS sorunu yaşamıyorsunuz ben yaptım canavar gibi kullanıyorum hiç bir fark yok Eu dan

POCOPHONE F1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hangi ayarlar hocam?

TaNGo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih Emre
Cihazım
Redmi Pro
Konular
10
Hangi ayarlar hocam?
A-Gps ayarlarınız hocam bendede sürekli konum problemi vardı Agps ayarlarını güncelledim düzeldi. Buyrun resimdeki gibi yapınca hiçbir Gps problemi yaşamadım
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
A-Gps ayarlarınız hocam bendede sürekli konum problemi vardı Agps ayarlarını güncelledim düzeldi. Buyrun resimdeki gibi yapınca hiçbir Gps problemi yaşamadım
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Ağ tabanlı konum bulma çalışmıyor ayarlar böyle bile yapılsa.

LaCRiMaL

Since MI 4...
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat YÜKSEL
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sağlık Mem. / 112
Konular
24
Bazı cihazlar için 9.2.21 güncellemesini vermediler. Redmi note 5 pro (whyred) ya da gelmedi mesela bu hafta.

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Ağ tabanlı konumun gps ile alakası yok zaten, konum bilgisini şebekeden alıyor o şekilde.
Bunu niye söylediniz anlayamadım ama şöyle anlatayım.
A-GPS, agps yada assisted gps olarak bilinen bu teknolojide amaçlanan kullandığımız cihazın GSM operatörlerinin baz istasyonlarını kullanarak gps’den farklı olarak daha kısa sürede en yakın uydulara bağlanmak ve konum bilgisini almaktır
A-GPS teknolojisi öncelikli olarak uyduların bulunması için baz istasyonlarını kullandığından konumlandırma daha kısa sürmektedir.

Miuipro yeni sürümlerinde de ağ tabanlı konum bulma çalışmıyor yandex uygulamaları dışında. Ya da sizin söylediğiniz şekliyle; uygulamalar konum bilgisini şebekeden alamıyor.

Sakin61

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi Max 3
Meslek
Jeodezi
Konular
3
Bunu niye söylediniz anlayamadım ama şöyle anlatayım.
A-GPS, agps yada assisted gps olarak bilinen bu teknolojide amaçlanan kullandığımız cihazın GSM operatörlerinin baz istasyonlarını kullanarak gps’den farklı olarak daha kısa sürede en yakın uydulara bağlanmak ve konum bilgisini almaktır
A-GPS teknolojisi öncelikli olarak uyduların bulunması için baz istasyonlarını kullandığından konumlandırma daha kısa sürmektedir.

Miuipro yeni sürümlerinde de ağ tabanlı konum bulma çalışmıyor yandex uygulamaları dışında. Ya da sizin söylediğiniz şekliyle; uygulamalar konum bilgisini şebekeden alamıyor.

Bahsettiğiniz bilgi internet üzerinden gps cihazlarına sağlanıyor, baz istasyonun burada ki misyonu internet bağlantısı sağlamaktır hocam.

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4
Bahsettiğiniz bilgi internet üzerinden gps cihazlarına sağlanıyor, baz istasyonun burada ki misyonu internet bağlantısı sağlamaktır hocam.
Hocam sadece internet bağlantısı sağlamıyor baz istasyonu. Tüm operatörlerin tüm baz istasyonlarının konum bilgileri internette bir çok veri tabanında kayıtlı. A-gps ayarlarına girilen sunucu adresi ve port numarası da bu veritabanlarının adresleri.
Hangi baz istasyonundan sinyal alınıyorsa o baz istasyonunun konum bilgileri internet üzerinden alınıyor. Yani internet bağlantımız olmak zorunda a-gps kullanabilmek için ama bağlı olduğumuz baz istasyonunun konum bilgilerini alabilmek için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

katılıyorum. Gps sorunu hala devam ediyor. her güncellemede düzeltilir umudu ile yüklüyorum ama yine geri 11.8 sürümüne geri dönüyorum.
Ağ tabanlı konum bulma sıkıntısı olmayan son sürüm 8.11.15 hocam.

Son düzenleme:

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Hocam sadece internet bağlantısı sağlamıyor baz istasyonu. Tüm operatörlerin tüm baz istasyonlarının konum bilgileri internette bir çok veri tabanında kayıtlı. A-gps ayarlarına girilen sunucu adresi ve port numarası da bu veritabanlarının adresleri.
Hangi baz istasyonundan sinyal alınıyorsa o baz istasyonunun konum bilgileri internet üzerinden alınıyor. Yani internet bağlantımız olmak zorunda a-gps kullanabilmek için ama bağlı olduğumuz baz istasyonunun konum bilgilerini alabilmek için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ağ tabanlı konum bulma sıkıntısı olmayan son sürüm 8.11.15 hocam.
Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için. 9.2.21 sürümüne geçtim. Bildirimde bulundum düzeltmeleri için. Bakalım sonucu ne olacak.

Üst Alt