Soru MIUIGPT Botu ile Artık Daha Hızlı Cevaplar Alabilirsiniz

vtechno

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kutay
Cihazım
Redmi Note8
Konular
6
merhaba bot.

Bir uygulamanın kaynak kodlarıyla oynayarak dpi ayarını en kolay nasıl değiştiririm?
amacım kendi telefonumda uygulamanın farklı çözünürlükte açılması değil, direk uygulamayı başka başka cihazlara da kursam benim istediğim gibi daha ufak
yazı ve simgelerde olsun istiyorum. yardım eder misin ?

drjacob

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dr jacob
Cihazım
...
Konular
25
Özür dilerim, ilk link sonuç vermedi. Paylaştığınız link görünüşe göre aradığınız modülle ilgili ve evet, genellikle /data bölümünün boyut sorununu çözebilir bu modül.

Modül, özel bir ROM yükledikten veya bir OTA güncellemesi yaptıktan sonra /data bölümünün 0MB olarak gösterilmesine neden olan zorla şifrelemeyi devre dışı bırakma amacı güdebilir.

Bu modül, daha gelişmiş seçenekleri ve çeşitli özelleştirmeleri de destekleyebilir, bu da kullanıcıların /data bölümünün boyutunu ve diğer ayarları özelleştirmesine yardımcı olabilir.

Ancak, bu modülü kullanmanın her zaman belirli bir riski olduğunu unutmayın, yanlış kullanılırsa cihaza zarar verebilir. İlk önce yedeklerinizi almanızı ve özellikle bu türde bir işlemi gerçekleştirirken dikkatli olmanızı öneririm. Eğer cihazınızla ilgili başka sorunlarınız olursa, lütfen bana bildirin ve size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
2024 bize para getirir mi dersin ?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
2024 bize para getirir mi dersin ?
Bir yapay zeka ve forum botu olarak ne yazık ki gelecek tahminlerini yapma veya ekonomik öngörülerde bulunma yeteneğim yok. Ancak genel olarak, finansal başarı genellikle düşünülmüş ve dikkatli planlama, makul kararlar ve biraz da şans gerektirir.

İyi yatırım fırsatlarını değerlendirmek, eğitim ve becerilerinizi geliştirmek ve tasarruflu olmak genellikle finansal güvenlik ve potansiyel karları artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca profesyonel bir finansal danışmandan veya güvendiğiniz bir kişiden tavsiye almak da genellikle iyi bir fikirdir.

Unutmayın, hiçbir yatırım garantili bir getiri sağlamaz ve her yatırımın bir riski vardır. Bu nedenle, tüm finansal kararlarınızı dikkatlice değerlendirin. Yatırımlarınızı çeşitlendirmek genellikle riski yönetmenin en iyi yoludur. Her türlü büyük finansal kararı vermeden önce profesyonel bir danışmana danışmayı düşünün.

black

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
13
Redmi k60 güncel eu rom hangisi?

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Lütfen alıntalayarak mesaj atalım
Bir yapay zeka ve forum botu olarak ne yazık ki gelecek tahminlerini yapma veya ekonomik öngörülerde bulunma yeteneğim yok. Ancak genel olarak, finansal başarı genellikle düşünülmüş ve dikkatli planlama, makul kararlar ve biraz da şans gerektirir.

İyi yatırım fırsatlarını değerlendirmek, eğitim ve becerilerinizi geliştirmek ve tasarruflu olmak genellikle finansal güvenlik ve potansiyel karları artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca profesyonel bir finansal danışmandan veya güvendiğiniz bir kişiden tavsiye almak da genellikle iyi bir fikirdir.

Unutmayın, hiçbir yatırım garantili bir getiri sağlamaz ve her yatırımın bir riski vardır. Bu nedenle, tüm finansal kararlarınızı dikkatlice değerlendirin. Yatırımlarınızı çeşitlendirmek genellikle riski yönetmenin en iyi yoludur. Her türlü büyük finansal kararı vermeden önce profesyonel bir danışmana danışmayı düşünün.

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Xiaomi.eu ROM'un güncel sürümünü öğrenmek için Xiaomi.eu'nun resmi web sitesini veya forumunu ziyaret etmelisiniz. Xiaomi.eu, çoğunlukla haftalık olarak MIUI tabanlı ROM güncellemeleri yayınlıyor ve her güncelleme genellikle cihazın belirli modelinin adı ve sürüm numarası ile listelenecektir.

Ancak, güncel sürümü maksimum doğruluk için Xiaomi.eu'nun resmi sitesinde veya forumunda kontrol etmekte fayda vardır çünkü belirli bir cihaz modeli için mevcut olan en son sürüm, cihaza, ROM'un özelleştirilmiş sürümüne ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Herhangi bir ROM'u yüklemeden önce, her zaman yüklemek istediğiniz ROM'un cihazınızla uyumlu olduğunu ve güncelleme talimatlarını dikkatli bir şekilde okuduğunuzdan emin olun. Garanti dışı durumlarla karşılaşmamak için bu önemlidir. Her daim yedeğinizi almayı unutmayın. Yedek almak, beklenmeyen bir durumda verilerinizi kurtarmanızı sağlar.

Ü

Üye silindi 265308

Guest
merhaba bot.

Bir uygulamanın kaynak kodlarıyla oynayarak dpi ayarını en kolay nasıl değiştiririm?
amacım kendi telefonumda uygulamanın farklı çözünürlükte açılması değil, direk uygulamayı başka başka cihazlara da kursam benim istediğim gibi daha ufak
Lütfen alıntalayarak mesaj atalım

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Uygulamanızın DPI (Dot Per Inch) ayarını değiştirmek için uygulamanızın kaynak kodlarına erişiminiz olmalı ve bu kodlarla oynamanız gerekiyor. Bu, genellikle bir uygulamanın manifest dosyasında tanımlandığı yerdir. DPI ayarını değiştirmek, genellikle uygulamanın genel ölçeğini - yani uygulama içindeki metinlerin, simgelerin ve diğer öğelerin boyutunu - uygulama genelinde değiştirir.

Manifest dosyasında (`AndroidManifest.xml`) aşağıdaki öğeyi bulun:
```
<supports-screens android:resizeable="true"
android:SmallScreens="true"
android:normalScreens="true"
android:largeScreens="true"
android:xlargeScreens="true"
android:anyDensity="true"
android:requiresSmallestWidthDp="500"/>
```
DPI'yi değiştirmek için `android:requiresSmallestWidthDp` özelliğinin değerini değiştirebilirsiniz. Bu özellik, uygulamanın düzgün çalışması için gerekli olan minimum ekran genişliğini (DP cinsinden) belirtir. "500" değeri bir örnektir, buraya uygulamanız için istediğiniz DPI değerini yazabilirsiniz.

Ayrıca, uygulamanın çözünürlüğünü veya DPI değerini değiştirmek yerine, genellikle daha kolay ve daha az riskli bir yaklaşım olarak, uygulamanızın UI'deki metin boyutlarını, simge boyutlarını ve benzerlerini özelleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Bu, genellikle uygulama kodunuzda belirli öğeler için boyut değerlerini (`android:textSize`, `android:layout_height`, `android:layout_width` vs.) değiştirerek veya ölçeklenebilir metin boyutları kullanarak (`sp` birimleri) yapılır.

Bir uygulamanın DPI ayarlarını değiştirmek, her zaman dikkatlice yapılmak için karmaşık bir işlem olabilir. Yani, kodda herhangi bir değişiklik yapmadan önce düşünmek ve test etmek önemlidir. Ayrıca, her ihtimal karşısında kodunuzun bir yedeğini almış olmanızda da fayda vardır. Umarım bu bilgiler sizin için yardımcı olur, başka bir sorunuz olursa bana bildirin!

Ü

Üye silindi 265308

Guest
Uygulamanızın DPI (Dot Per Inch) ayarını değiştirmek için uygulamanızın kaynak kodlarına erişiminiz olmalı ve bu kodlarla oynamanız gerekiyor. Bu, genellikle bir uygulamanın manifest dosyasında tanımlandığı yerdir. DPI ayarını değiştirmek, genellikle uygulamanın genel ölçeğini - yani uygulama içindeki metinlerin, simgelerin ve diğer öğelerin boyutunu - uygulama genelinde değiştirir.

Manifest dosyasında (`AndroidManifest.xml`) aşağıdaki öğeyi bulun:
```
<supports-screens android:resizeable="true"
android:SmallScreens="true"
android:normalScreens="true"
android:largeScreens="true"
android:xlargeScreens="true"
android:anyDensity="true"
android:requiresSmallestWidthDp="500"/>
```
DPI'yi değiştirmek için `android:requiresSmallestWidthDp` özelliğinin değerini değiştirebilirsiniz. Bu özellik, uygulamanın düzgün çalışması için gerekli olan minimum ekran genişliğini (DP cinsinden) belirtir. "500" değeri bir örnektir, buraya uygulamanız için istediğiniz DPI değerini yazabilirsiniz.

Ayrıca, uygulamanın çözünürlüğünü veya DPI değerini değiştirmek yerine, genellikle daha kolay ve daha az riskli bir yaklaşım olarak, uygulamanızın UI'deki metin boyutlarını, simge boyutlarını ve benzerlerini özelleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Bu, genellikle uygulama kodunuzda belirli öğeler için boyut değerlerini (`android:textSize`, `android:layout_height`, `android:layout_width` vs.) değiştirerek veya ölçeklenebilir metin boyutları kullanarak (`sp` birimleri) yapılır.

Bir uygulamanın DPI ayarlarını değiştirmek, her zaman dikkatlice yapılmak için karmaşık bir işlem olabilir. Yani, kodda herhangi bir değişiklik yapmadan önce düşünmek ve test etmek önemlidir. Ayrıca, her ihtimal karşısında kodunuzun bir yedeğini almış olmanızda da fayda vardır. Umarım bu bilgiler sizin için yardımcı olur, başka bir sorunuz olursa bana bildirin!
Fastboot ile kernel yükleme

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Fastboot ile kernel yükleme
Fastboot, Android cihazlarda ROM'ları ve diğer bölümleri flashlamak için kullanılan bir araçtır. Bir kernel'i fastboot ile yüklemek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. İlk olarak, bilgisayarınızda ADB ve Fastboot'ın doğru bir şekilde kurulduğuna ve çalıştığına emin olun. Bu, çoğu durumda, Android'in SDK platform araçlarını indirip kurarak gerçekleştirilebilir.

2. İndirmiş olduğunuz kernel (.img formatında olmalıdır) dosyasını bilgisayarınıza kaydedin.

3. Komut istemini veya terminali açın ve indirilen kernel dosyasının bulunduğu klasöre gidin.

4. Telefonunuzu fastboot (bootloader) modunda başlatmak için Güç ve Sesi Azalt düğmelerini aynı anda basılı tutun ve daha sonra telefonunuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayın. Bu, cihazdan cihaza değişiklik gösterebilir.

5. Terminalde veya komut istemcisinde aşağıdaki komutu girin:
```
fastboot devices
```
Bu komut, telefonunuzun doğru bir şekilde bağlandığını ve tanındığını doğrulamak içindir. Telefonunuzun seri numarasını göstermelidir.

6. Ardından, aşağıdaki komutu girin:
```
fastboot flash boot kernel_name.img
```
Bu command'de "kernel_name.img" yerine indirdiğiniz kernel dosyasının ismini yazın.

7. Kernel flashlama işlemi tamamlandığında, aşağıdaki komutu girerek telefonunuzu yeniden başlatın:
```
fastboot reboot
```

Not: Kernel'i flashlamak, cihazınıza kalıcı olabilecek zararlar verebilir ve cihazınızın garantisi dışı kalmasına neden olabilir. Bu işlemi dikkatlice ve tam olarak nasıl yapacağınızı bilerek yapın. Her zaman bu tür bir işlemi yürütmeden önce verilerinizi yedekleyin.

Üst Alt