MIUI Türkiye Üyelerine Özel İndirimli Xiaomi Ürünleri

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
ByKatre' Alıntı:
O zaman bu hafta gelen partiye bakalım PTT'de yoksa mail atalım. Hocam peki bu adamlar neden bir daha yolluyorlar ki zarar etmiyor mu bunlar. Orda biri zarar ediyo ama :D Yazacağım mail nasıl olmalı, ingilizce biraz gıt. :)

1. neden, müşteri memnuniyeti. Bosch'un dediği gibi müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi yeğliyorlar. Bizdeki bazı kendini Distribütör zanneden firmalar gibi, yasal hakkı olduğu halde "bunu iade alırsam kimseye satamam, para kaybederim" kafasında değiller. 
2. neden, takip sisteminde elinize ulaşmadığını görebiliyorlar. Böyle durumlarda kargo şirketinden tazminat alıyor olabilirler.
3. neden, insanlara güveniyorlar. Eğer uzun da sürse elinize ulaşırsa parayı yeniden ödeyeceğinizi düşünüyorlar.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
chatin_62' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:
O zaman bu hafta gelen partiye bakalım PTT'de yoksa mail atalım. Hocam peki bu adamlar neden bir daha yolluyorlar ki zarar etmiyor mu bunlar. Orda biri zarar ediyo ama :D Yazacağım mail nasıl olmalı, ingilizce biraz gıt. :)

1. neden, müşteri memnuniyeti. Bosch'un dediği gibi müşteri kaybetmektense para kaybetmeyi yeğliyorlar. Bizdeki bazı kendini Distribütör zanneden firmalar gibi, yasal hakkı olduğu halde "bunu iade alırsam kimseye satamam, para kaybederim" kafasında değiller. 
2. neden, takip sisteminde elinize ulaşmadığını görebiliyorlar. Böyle durumlarda kargo şirketinden tazminat alıyor olabilirler.
3. neden, insanlara güveniyorlar. Eğer uzun da sürse elinize ulaşırsa parayı yeniden ödeyeceğinizi düşünüyorlar.

Hocam takip sisteminde öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Çünkü diğer takipsiz posta geldi. Adam baktı. Tama bu dedi verdi. Hiç kayıt falan hani sisteme yazayım falan olmadı yani helal olsun şirkete ama bu çok suistimale de sebebiyet verebilir. Adam alır gelmeyince bir daha ister bilerek. İkisi de eline gelir. Falan filan. Takipsiz postanın mantığını çözemedim ama niye hepsi takipli değil? :D

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Muhtemelen mektup dönemine siz yetişemediniz. Eskiden mektup yazılır ve posta ile yollanırdı. Bu mektuplar daha önce alınmış olan pullar yapıştırılarak, ya yollardaki, ya postanalerdeki üzerlerinde yurtiçi, yurtdışı diye yazan kutuların içine atılırdı. Pul yoksa postanalerden önce pul alınır, sonra yapıştırılarak bu kutulara atılırdı. İşte buna kayıtsız posta deniyor. Mektubun gidip gitmediğini ya o da size mektup yazdığında yada onunla görüştüğünüzde anlaşılırdı.
Resmi yada önemli gönderiler içinse taahhütlü yada iadeli taahhütlü gönderiler tercih edilirdi. Taahhütlü gönderiler kayıt altına alınır, iadeli taahhütlü gönderiler ise hem kayıt altına alınır hem de gönderinin sahibine ulaştığına dair size haber gelirdi. Tabi ücreti de normal adi postaya göre daha pahalıydı. Daha sonra ticari gönderiler için APS diye bir sistem ortaya çıktı. Acele Posta Servisi kısaltması olan APS ile gönderilen postalar, aynı tahhütlü gönderiler gibi kayıt altında ve öncelikli gönderi sınıfındaydı. Günümüzdeki Kargo taşımacılığının babası diyebiriz. Bunun ücreti de daha da yüksekti. 
Gönderinin değerine, önemine ve zamanına göre bu posta türlerinden seçimler yapılırdı.
Eskiden herşey daha zor ve işgücü gerektirirdi. Gönderilerin kayıt altına alınmaları memurlar tarafından elle yapıldığı/yazıldığı için ciddi bir emek sözkonusuydu. Ücretler bu yüzden yüksekti. Ancak günümüzde kullanılan teknolojilerle (barkod okuyucular, tasnif edici robotlar ve taşıyıcı bant sistemleri, yazıcılar, etiket yazıcıları v.s. v.s.) bunların hepsi otomatik olarak yapılabiliyor. Gönderiler bir bant üzerinde yol alırken gideceği yere göre tasnifinin yapılması çok kolay. Barkod okuyucuların paketin şu anda nerede olduğuyla ilgili anında sisteme bilgiler vermesi oldukça basit ve zahmetsiz. Dolayısıyla sizin de şimdi söylediğiniz gibi kayıtsız gönderi için artık hiçbir sebep yok. 

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
banggood'dan sipariş verdiğim mi led yerine böyle abuk bir şey geldi  :??:

http://i.hizliresim.com/Am3A27.jpg

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
smyrniankiwi' Alıntı:

Umarım o araç şarjı gibi bir şeydir hocam... Bence şükretmek lazımyani başka bir şey de çıkabilirdi :D

Şaka bir yana resimle birlikte bir mail atıp durumu bildirmeniz halinde, özür dileyip size ücret iadesi veya yeniden gönderim seçenekleri sunacaklardır. :)

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
cantara' Alıntı:
smyrniankiwi' Alıntı:

Umarım o araç şarjı gibi bir şeydir hocam... Bence şükretmek lazımyani başka bir şey de çıkabilirdi :D

Şaka bir yana resimle birlikte bir mail atıp durumu bildirmeniz halinde, özür dileyip size ücret iadesi veya yeniden gönderim seçenekleri sunacaklardır. :)

bi tarafı araç çakmak girişine diğer tarafı da "kalın" uçlu nokia şarjına benziyor. artık seyahat halindeyken gönül rahatlığıyla 3210'umu şarj edebilir ve şarj sıkıntısı çekmeden yılan oynayabilirim  :D

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
smyrniankiwi' Alıntı:
cantara' Alıntı:
smyrniankiwi' Alıntı:

bi tarafı araç çakmak girişine diğer tarafı da "kalın" uçlu nokia şarjına benziyor. artık seyahat halindeyken gönül rahatlığıyla 3210'umu şarj edebilir ve şarj sıkıntısı çekmeden yılan oynayabilirim  :D

:D :D

Eğer sorun olursa -ki olacağını hiç sanmıyorum ama- haber verirseniz ben de bir konuşabilirim hocam.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Geçenlerde aldığım Dron'un kamerasında sdcard yuvası yoktu. Sadece telefon yada tablette uygulamasıyla izleme ve kayıt yapılabiliyor. Ürün sayfasındaki resimlerde sdcard yuvası olduğu görüldüğü için bunu bildirdim. Bana o resimlerin başka bir modele ait olduğunu söylediler. Aslında resimlerde anlatılmak istenen şey, model farklılıklarını belirtmekti sanıyorum. Mesela K modelinde kamera 0,3mp ve telefon yada tablet ile kontrol edilebiliyor, G modelinde kamera 2mp ve kontroller üzerindeki ekrandan izleme yapılabiliyor, J modelinde kamera yok v.b. Ama sdcard olan resimlerin bulunduğu bölüm bu farkların anlatıldığı bölüm değil. Bu yüzden yanılmış oldum.
Aslında sdcard olup olmaması çok önemli değil. Tablet yada telefona da kayıt yapılabiliyor. Ancak bir problem var. Dron bir yere hafifçe çarptığında wifi bağlantısı kesiliyor. Pili çıkartıp yeniden takmak ve bağlanmak gerekiyor. Ayrıca birkaç metre uzaklaştıktan sonra görüntü kesilmeye başlıyor. Bu durumda wifi üzerinden düzgün bir kayıt yapılamıyor. En azından sdcard yuvası olup ta ona yapsa bu problem de önemsenmeyecek. 
Tamam çok fazla birşey beklemiyor, oyuncak gibi birşey geleceğini biliyordum ama 70$ verdiğim birşeyi hiç kullanamamak ta canımı sıktı. Şu anda kamerasız modelden bir farkı yok. 

Uzun lafın kısası Banggood bugün bir mail atarak özürleriyle birlikte 20$ iade edebiliriz dediler. 

Ben de her yerde onları tavsiye ettiğimi, beni mağdur etmeyeceklerini bildiğimi ve memnuniyetimi dile getiren bir mail attım. Desteğimi sürdüreceğimi de ilave ettim. :D 

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
@chatin_62 hocam altta kalmayayım dedim ben de bu pırpırların basitinden bir tane sipariş ettim. Artık görüştüğümüzde yarıştırırız :D

http://www.banggood.com/Eachine-H8-Mini-Headless-Mode-2_4G-4CH-6-Axis-RC-Quadcopter-RTF-p-975808.html?p=D609101332501201503X

Hocam hazır aklıma gelmişken bir de şöyle bir şey var. Sizce nasıl? Benim aklıma yattı her gün hem 2 telefon hem de en az bir tableti aynı yerde şarj ediyorum. 2 amperlik şarj başlığı almaktansa bunu almak daha mantıklı gibi....

http://www.banggood.com/BlitzWolf-40W-Smart-5-Port-High-Speed-Desktop-Charger-With-Power3S-Technology-p-976084.html?p=D609101332501201503X

Üst Alt