- Adım
- Ali
- Cihazım
- redmi note 3
- Konular
- 2
Herkese merhaba. Bilindiği gibi birçok Xiaomi telefonlarda (özellikle Redmi Note 3'lerde) ekran döndürme, jiroskop, pusula gibi sensörler çalışmamakta yada hatalar vermekte. Çin'den getirttiğim Redmi Note 3'te de aynı sorunu yaşadım. Yurt içi-dışı kaynaklarda önerilen her şeyi yaptım, ayarları değiştirdim, ROM lar yükledim ama nafile. Uzun süren araştırmalar sonucunda rusça bir forum sitesinde bulduğum 30 saniyelik bir yöntemle tüm sorunlar çözüldü.
10 dakika önce hallettiğim sorunumu heyecanla ve derhal sizlerle paylaşıyorum. Aynı dertten muzdarip olanların işine yarar umarım.
Önce linkteki adb-tools-persist.zip dosyasını indiriyoruz;
Dosyayı herhangi bir yerde boş bir klasör içine açtıktan sonra, o klasörün içine girip klasörün içerisinde boş bir yere shift+sağ klik yaparak "komut penceresini burada aç"ı seçiyoruz.
Telefonu fastboot moda alıp bilgisayara bağladıktan sonra, açılan komut penceresinde sırasıyla şu komutları yazıyoruz;
fastboot devices (enter) (enter'a bastıktan sonra komut penceresinde cihazınızın tanınmış olması gerekiyor)
fastboot erase persist (enter)
fastboot flash persist persist.img (enter)
fastboot reboot (enter)
Cihaz kapanıp açılacak. Bu kadar...
Sonrasında pusulaya girip çalıştığını görebilirsiniz.
10 dakika önce hallettiğim sorunumu heyecanla ve derhal sizlerle paylaşıyorum. Aynı dertten muzdarip olanların işine yarar umarım.
Önce linkteki adb-tools-persist.zip dosyasını indiriyoruz;
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Dosyayı herhangi bir yerde boş bir klasör içine açtıktan sonra, o klasörün içine girip klasörün içerisinde boş bir yere shift+sağ klik yaparak "komut penceresini burada aç"ı seçiyoruz.
Telefonu fastboot moda alıp bilgisayara bağladıktan sonra, açılan komut penceresinde sırasıyla şu komutları yazıyoruz;
fastboot devices (enter) (enter'a bastıktan sonra komut penceresinde cihazınızın tanınmış olması gerekiyor)
fastboot erase persist (enter)
fastboot flash persist persist.img (enter)
fastboot reboot (enter)
Cihaz kapanıp açılacak. Bu kadar...
Sonrasında pusulaya girip çalıştığını görebilirsiniz.