- Adım
- Caner Güngör
- Cihazım
- Xiaomi 12
- Konular
- 65
Forum MIUI üzerine kurulu olduğu için MIUI Fanlarının MIUI geliştiricileri en rezalet sürümüde çıkartsa toz kondurmayacaklarından şüphemiz olmasın. Ben Mi 5s'e iPhone 4S'ten geçtim. Sorun iOS değil iPhone 4S'in özelliklerinin günümüze göre yetersiz kalmasıydı. Yaklaşık 1-2 ay kadar J7 Prime'ı araştırdım hakkında yorumları vs. okudum bir kaç arkadaşımda olduğu için deneyimleme fırsatı buldum. Daha sonra bir arkadaşımda Mi 5'i görür görmez bundan alayım dedim baktım internette stoğu kalmamıştı donanım olarak daha iyisi olan fiyat olarakta pek fark olmayan Mi 5s'i alayım dedim. 24 Aralık 2017'de telefonu aldım yaklaşık 7 aydır kullanıyorum ancak şimdiye kadar hiç telefonun yağ gibi aktığını görmedim. Google Pixel ile Mi 5s'in özellikleri neredeyse aynı. Ancak Google Pixel yazılım olarak daha başarılı ve telefonun hakkını veriyor. MIUI 10 yeni hatalar olabilir diyen arkadaşlar MIUI 9'un en son sürümüyle MIUI 10'un arasında sadece tema farkı var. İkiside Android 7.0 işletim sistemini ve aynı kernel sürümünü kullanıyor. Android 6 ve 7'yi sorunsuz alan telefon 8'i alırken parmak izi sensörü bahane ediliyor. Eğer daha parmak izini çalıştırmayı beceremiyorlarsa parmak izi okumasını nasıl geliştirecekler? Nasıl önceki sürümde parmağınızı 10 kez koysanız 8'inde tanırdı şimdi 10 denemenin 10'undada açıyor diyecekler? Lineage OS nasıl Xiaominin başaramadığı tamamen kar amacı gütmeyen ekibiyle Android 8'de bunu başardı? Lineage OS'da şahsımca yeteri kadar başarılı değil ancak kötünün iyisidir. Xiaomi daha bu telefona düzgün destek sağlayamamışken Apple gibi eski cihazları yavaşlatma politikasına gidecek. Bir sonraki sürüm bundanda beter olacak. Mi 5s kullanıcıları MIUI 9 gibi beter bir sistemden sonra gerçektende yeni MIUI sürümünü dört gözle bekleyip büyük beklentiler içine girdi. Arayüzden başka bir yenilikle karşılaşmayınca neylemişim köşkü sarayı bacasından duman tütmeyince moduna giriyor insan. Biz bu cihazı 1500 liraya alıyoruz. 1 aylık asgari ücret niteliğindedir bu cihazın parası. Xiaomi cihazları ücretsiz dağıtmışta onların keyfi neyi isterse ona göre yazılım yapıyorlar sanki. Hakikatende yukarıdaki arkadaşların dediği gibi Mi 5s'i kullanmayan arkadaşlar bilemez nasıl bir durum olduğunu.
Son düzenleme: