Sohbet Miui den umudu kes ey ahali Linaage os sizi bekliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner Güngör
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
65
Forum MIUI üzerine kurulu olduğu için MIUI Fanlarının MIUI geliştiricileri en rezalet sürümüde çıkartsa toz kondurmayacaklarından şüphemiz olmasın. Ben Mi 5s'e iPhone 4S'ten geçtim. Sorun iOS değil iPhone 4S'in özelliklerinin günümüze göre yetersiz kalmasıydı. Yaklaşık 1-2 ay kadar J7 Prime'ı araştırdım hakkında yorumları vs. okudum bir kaç arkadaşımda olduğu için deneyimleme fırsatı buldum. Daha sonra bir arkadaşımda Mi 5'i görür görmez bundan alayım dedim baktım internette stoğu kalmamıştı donanım olarak daha iyisi olan fiyat olarakta pek fark olmayan Mi 5s'i alayım dedim. 24 Aralık 2017'de telefonu aldım yaklaşık 7 aydır kullanıyorum ancak şimdiye kadar hiç telefonun yağ gibi aktığını görmedim. Google Pixel ile Mi 5s'in özellikleri neredeyse aynı. Ancak Google Pixel yazılım olarak daha başarılı ve telefonun hakkını veriyor. MIUI 10 yeni hatalar olabilir diyen arkadaşlar MIUI 9'un en son sürümüyle MIUI 10'un arasında sadece tema farkı var. İkiside Android 7.0 işletim sistemini ve aynı kernel sürümünü kullanıyor. Android 6 ve 7'yi sorunsuz alan telefon 8'i alırken parmak izi sensörü bahane ediliyor. Eğer daha parmak izini çalıştırmayı beceremiyorlarsa parmak izi okumasını nasıl geliştirecekler? Nasıl önceki sürümde parmağınızı 10 kez koysanız 8'inde tanırdı şimdi 10 denemenin 10'undada açıyor diyecekler? Lineage OS nasıl Xiaominin başaramadığı tamamen kar amacı gütmeyen ekibiyle Android 8'de bunu başardı? Lineage OS'da şahsımca yeteri kadar başarılı değil ancak kötünün iyisidir. Xiaomi daha bu telefona düzgün destek sağlayamamışken Apple gibi eski cihazları yavaşlatma politikasına gidecek. Bir sonraki sürüm bundanda beter olacak. Mi 5s kullanıcıları MIUI 9 gibi beter bir sistemden sonra gerçektende yeni MIUI sürümünü dört gözle bekleyip büyük beklentiler içine girdi. Arayüzden başka bir yenilikle karşılaşmayınca neylemişim köşkü sarayı bacasından duman tütmeyince moduna giriyor insan. Biz bu cihazı 1500 liraya alıyoruz. 1 aylık asgari ücret niteliğindedir bu cihazın parası. Xiaomi cihazları ücretsiz dağıtmışta onların keyfi neyi isterse ona göre yazılım yapıyorlar sanki. Hakikatende yukarıdaki arkadaşların dediği gibi Mi 5s'i kullanmayan arkadaşlar bilemez nasıl bir durum olduğunu.

Son düzenleme:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Sorun miui de de değil bence. Daha büyük bir resim varsa o da , Google firmasının , yarı fiyata pixel üretilip satılabileceğini insanların anlamasını istememesinden kaynaklanıyor. Mi5s in yazılımsal sınırlamalı şekilde gelmesi (240fps çekememesi gibi) ve yazılımsal desteği daha da kötüleştirir şekilde vermeleri bu nedenle diye düşünüyorum. Bunu da xiaomi ye yakıştıramıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

En az 10 kişye bizzat model söyleyerek xiaomi aldırmış birisi olarak kandırılmış gibi geliyor mi5s yönünden.

syprinus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tolga
Cihazım
Mi 5S 4/128
Konular
9
Sanirim burada yazabilen herkesin anlama yetenegi gayet yeterli ki birseyler konusulabiliyoruz,olay x rom yada y rom iyi durumdan cok miui icin yapilan bir serzenis,5s icin orjinal yazilim yetersizse kullanici icin,istedigi romu tercih eder konu bu,sanirim herkes anlayabildi...

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
iphone 7'den mi6'ya geçmiş biri olarak pişmanlığın zirvesindeyim. Android, kişiselleştirme falan hikaye. olmasa da olur binbir tane özellik var. ama ios'taki uygulama optimizasyonu en baba firmanın uygulamasında bile android'de tırt. bu kısım konudan bağımsızdı.

konuya gelirsek başlığı açana hak veriyorum. miui geliştiricileri, stajyer öğrenciler sanırım ve dönem ödevi olarak bu işi yapıyorlar. bu kadar başarısız/özensiz olunmasının başka bir açıklaması olamaz. buna rağmen aosp rom hiç kurmadım çünkü onlar da üç aşağı beş yukarı miui custom romlar gibi alakasız hatalar veriyor okuduğum kadarıyla. yani bütün romların al birini vur ötekine durumu söz konusu.

tuncaykilinc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tuncay
Cihazım
Redmi Note 10s
Konular
11
Bir buçuk yıldır 5s kullanan biri olarak serzenişlere bende katılıyorum. Maalesef 5s üvey evlat muamelesinden çıkamadı, gereken ilgi gösterilmedi.Miui 10 da bu eksiklikler giderilir diye bekliyoruz, inşallah iyi olur...

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
iphone 7'den mi6'ya geçmiş biri olarak pişmanlığın zirvesindeyim. Android, kişiselleştirme falan hikaye. olmasa da olur binbir tane özellik var. ama ios'taki uygulama optimizasyonu en baba firmanın uygulamasında bile android'de tırt. bu kısım konudan bağımsızdı.

konuya gelirsek başlığı açana hak veriyorum. miui geliştiricileri, stajyer öğrenciler sanırım ve dönem ödevi olarak bu işi yapıyorlar. bu kadar başarısız/özensiz olunmasının başka bir açıklaması olamaz. buna rağmen aosp rom hiç kurmadım çünkü onlar da üç aşağı beş yukarı miui custom romlar gibi alakasız hatalar veriyor okuduğum kadarıyla. yani bütün romların al birini vur ötekine durumu söz konusu.
Açıkçası bütün dediklerinize katılmakla birlikte, ios da eskisi gibi değil. 3310 stabilitesine erişen çıkmadı.

Dirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuz
Cihazım
Mi 5s
Konular
6
Mi 5 güncelleme aldıkça kahroluyorum ben telefonu aldığımda mi 5 5s e göre 100 150 lira civarında ucuzdu sırf 5s de 821 işlemci var diye fazla para verip aldım ama verdiğim fazla paraya karşılık aldığım hizmet tam tersi mi 5 bütün güncellemeri erken ve stabil alsın mi 5s avucunu yalasın benim adım tatar ramazan ben bu oyunu bozarım bir de başlık abartı olmuş diyorsunuz o başlık hatta eksik olmuş oraya okkalı bi küfür de yazmak lazım

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Mi 5 güncelleme aldıkça kahroluyorum ben telefonu aldığımda mi 5 5s e göre 100 150 lira civarında ucuzdu sırf 5s de 821 işlemci var diye fazla para verip aldım ama verdiğim fazla paraya karşılık aldığım hizmet tam tersi mi 5 bütün güncellemeri erken ve stabil alsın mi 5s avucunu yalasın benim adım tatar ramazan ben bu oyunu bozarım bir de başlık abartı olmuş diyorsunuz o başlık hatta eksik olmuş oraya okkalı bi küfür de yazmak lazım
Cihazınız"dan Memnun değilseniz satar istediğiniz cihazı satın alırsınız.
Demagoji yapmanın bir anlamı yok.

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt