Rom MiUI CT [Mi5-Mi5s] 9.7V2 Yayınlandı (22.07.2019)

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
1. Sayın hocam 9.2.3 sürümünü kurup üzerine anlattığınız gibi 65 mblik yamayı kurdum. MTP seçili ve hata ayıklama kapalı. Büyük bir problem değildi zaten sorun edilecek bir şey değil çalışıyor.

2- Normalde tuşlara alışık olduğum için kademe sayısının fazla gelmesi gıcık etmişti. Zaten el ile hassas ayar yapabiliyorken tuşların kademe sayısının azaltılması daha işlevsel olabilir. Alışılabilir bir durum bu da büyük bir sorun değil sadece gıcık bir durum benim için :)

3- Hangi ölçüleri kullanırsam kullanayım uyduramadım alıştığım görüntüyü. 4x5 standart olarak en yakın sonucu alıyorum. DP değeriyle hassas ayarlar yapsam da bu yazıları değil tüm app ve sistemi etkiliyor. WhatsApp Facebook Twitter ve İnstagramda yazılar (küçük seçiliyken) büyük gözüküyor. Çok küçük seçildiğinde normal istediğim kıvama geliyor fakat DP değeri 411 oluyor ve tüm sistem, logolar, ifadeler küçücük oluyor. Hassas ayarla değişen bir durum olmuyor her şeye etki ettiği için.

4- Google Maps sadece EV içindeyken konum bulmuyormuş. Dışarı çıktığımda sorun yok.
DP değeri iconlar için zaten hocam. Ordan iconları istediğiniz boyuta getirip, yazı kısmınıda zaten ayarlamayi biliyor sunuz. Ben 5x5 ekran düzeninde küçük yazı tipini kullanıyorum. Dpi 360 ve gayet memnunum. Alıştığım düzen olduğu için. Ekran görüntülerinde de görebilirsiniz

Dediğiniz noktalara bir sonraki güncelleme de değişiklikler yapmaya çalışacağım. Geri bildirimleriniz için teşekkürler

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Yazı boyunu değiştiğinde DP değeri de değişiyor. Dp değerini değiştiğimde ise hem yazı hem ikonlar değişiyor. Bu yüzden ayar çekemedim hocam. Acaba DP ve DPİ karıştırıyor olabilir miyim? Dpi yazan bi yer bulamadım çünkü geliştirici seçeneklerinde.

Bir de karşılaştırma ekledim hocam. Neden gıcık olduğumu daha iyi anlarsınız :D

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Yazı boyunu değiştiğinde DP değeri de değişiyor. Dp değerini değiştiğimde ise hem yazı hem ikonlar değişiyor. Bu yüzden ayar çekemedim hocam. Acaba DP ve DPİ karıştırıyor olabilir miyim? Dpi yazan bi yer bulamadım çünkü geliştirici seçeneklerinde.

Bir de karşılaştırma ekledim hocam. Neden gıcık olduğumu daha iyi anlarsınız :D
Doğru ayar hocam Dp ayarı ben yanlış yazıyorum. Klavye öyle düzeltiyor çünkü :)
Şuan için sadece bu ayarlarla müdahale edebiliyoruz. Başka bir çözüm bulursam sizinle paylaşırım
Daha doğrusu bu miui sürümü ile alakalı. Bu sorunu çözmüşlerdi ama bizim güncelleme kesildiği için aynı şekilde kaldı malesef

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Doğru ayar hocam Dp ayarı ben yanlış yazıyorum. Klavye öyle düzeltiyor çünkü :)
Şuan için sadece bu ayarlarla müdahale edebiliyoruz. Başka bir çözüm bulursam sizinle paylaşırım
Daha doğrusu bu miui sürümü ile alakalı. Bu sorunu çözmüşlerdi ama bizim güncelleme kesildiği için aynı şekilde kaldı malesef

Bir yolu varsa gerçekten çok hoş olur. Böyle yabancılık çekiyorum çünkü :) Tekrardan ellerinize sağlık.

emre85

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Konular
4
Rom için teşekkürler :) Malesef Stabil rom kullanıyorum tek sıkıntım ahize sesi nasıl yükseltebilirim ?dua ederim size :)

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181

Moryka

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
18
Hocam swarm ve instaramda konum bulma sorunu var

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Hocam swarm ve instaramda konum bulma sorunu var
Ayarlar/uygulamaları yönet'ten uygulamaların GPS iznini kontrol edin lütfen. Romda GPS sorunu yok.
İnstagram, Google haritalar, web browser ve diğer kullandığım tğm uygulamalarda test ettim

Ayarlar/cihazım/tüm özellikler/kernel sürümüne 4-5 defa tıklayın ve aşağıdan GPS testini başlatın. konumu buluyorsa uygulamada sorun var demektir. kapalı alanda test yaparsanız konumu geç bulması muhtemeldir

Moryka

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
18

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayarlar/uygulamaları yönet'ten uygulamaların GPS iznini kontrol edin lütfen. Romda GPS sorunu yok.
İnstagram, Google haritalar, web browser ve diğer kullandığım tğm uygulamalarda test ettim

Ayarlar/cihazım/tüm özellikler/kernel sürümüne 4-5 defa tıklayın ve aşağıdan GPS testini başlatın. konumu buluyorsa uygulamada sorun var demektir. kapalı alanda test yaparsanız konumu geç bulması muhtemeldir
Hocam açık alanda test ettim ve üstte gördüğünüz gibi instagramda ve swarmda buşmuyor ama instagramda bulmaya çalışırken bildirimde gps aranıyor yazıyor fakat bulmuyor

Hocam kernel e tıklayınca cok seri sekilde birden fazla gps uydusu buldu

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Hocam açık alanda test ettim ve üstte gördüğünüz gibi instagramda ve swarmda buşmuyor ama instagramda bulmaya çalışırken bildirimde gps aranıyor yazıyor fakat bulmuyor

Hocam kernel e tıklayınca cok seri sekilde birden fazla gps uydusu buldu
Buyrun sizin için Instagram verilerini sildim ve tekrardan giriş yaptim

Önceki sayfalarda örnek GPS ekran görüntüsü var. İlk başta değişik sayılarda GPS tarama yapacak ve konumu bulacak. Çok sayıda GPS dediğiniz o olsa gere

Üst Alt