Hocam kurulum yaptım, çok hoş yumuşak geçişli güzel bir ROM olmuş. Kenar yuvarlatma ve yeni bildirim tarzı mis gibi. Ama üzerinde oynanabilir ve canımı sıkan bazı durumlar var.
-Telefonu PC bağladığımda bazen sadece sarj yapıyor, Dosya aktarma gibi ayarlar çıkmıyor. 2 kablo ile denedim ama çok sorun değil.
-Ses arttırma ve azaltma çok uzun sürüyor ve gıcık ediyor. Normalde 2 3 tık yaparak istediğim ses seviyesine getirebiliyorken şuan 6 7 kere basmam gerekiyor.
-Yazı tipi boyutu "çok küçüğe" alındığında uygulama isimleri birbirine giriyor. Küçük seviyesine aldığımda ise bazı uygulamalarda ve bi kaç yerde alıştığımın dışında bir büyüklüğü oluyor.
-Ve en önemlisi Google haritaları test ettim konum bulmuyor, donma falan yok ama konum da yok. Ama asıl sorun sadece app ile değil, "Chrome üzerinden de haritaları kullanamıyorum." Böyle akıllı telefon kullanılmaz ki aptal mı bu xiaomi ya.
Not: Global Stabil 10.0.1.0 sürümünden geçiş yaptım.
Değerli hocam 9.2.3 sürümünü yuklediniz öyle değil mi?
Temiz kurulum yapmadığınız mutlaka temiz kurulum yapın
1. Telefonu PC ye bağladığınızda USB hata ayıklama açıksa bir kez açıp kapatın. Ve biraz aşağıda USB yapılandırması "MTP" olduğundan emin olun
2. Ses arttırma ve azaltmayı ses tuşları ile yaparsanız kademe sayısı çok olduğu için çok fazla sayıda basmanız gerekir. Parmağınız ile ekran üzerinden kaydırmayı kullanın
3. Yazı tipi boyutu sizin ekranı kaç oranında kullandığınıza bağlı olarak değişir. Ayarlar/ana ekran/standart seçeneklerden ana ekran düzenini 5x5 yapmayı deneyin. Yine olmazsa Geliştiri seçeneklerden dpi oranını değiştirebilirsiniz. Varsayılan olarak 360 ayarlıdır.
4. GPS izni vermediğiniz hiç bir uygulama konum bulamaz. İlk kurulumda izin istemeyebilir bazen uygulamalar. Siz Ayarlar/Uygulamaları yönet kısmından Google haritalar ve Chrome uygulamasına girip, uygulama izinlerini acarak oradan gerekli izinlerin açık olduğundan emin olun