Rom MiUI CT [Mi5-Mi5s] 9.7V2 Yayınlandı (22.07.2019)

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Biliyorum hocam Daha önce de belirtmiştiniz durumunuzu. Ben sadece duygularımı ifade edeyim dedim. Çalışmalarınızı takip etmeye devam edeceğim, gereksiz yere de artık forumunuzu meşgul etmeyeceğim . Kolaylıklar ve başarılar diliyorum çalışmalarınızda.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Estağfurullah hocam gereksiz yere meşguliyet de ne demek. Forumlar ne için var ki. İster soru sorun ister duygularınızı paylaşın, dilediğinizi yapabilirsiniz. Forum sizlerin :) Ayrıca güzel duygulanız için teşekkür ederim. Romu kullananlardan böyle güzel yorumlar isitemedik henüz happy~~

HAfifabi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi5 Prime
Konular
0
Batarya hızlı tükeniyor gibi ne kadar süresi alıyorsunuz kullanan arkadaşlar?

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Batarya hızlı tükeniyor gibi ne kadar süresi alıyorsunuz kullanan arkadaşlar?

Bu tamamen kullanımla alakalı hocam. Ben dün full instagram forum ve bazı tema geliştirmeleri yaptım ve bu süreyi aldım. Bataryaya etki edebilecek hiçbir iyileştirme veya aksi bir geliştirme yapılmadı. Saf çin Rom üzerine sadece Modlar eklendi. Bataryalar biraz eskidi doğal olarak gittikçe ekran sürelerimiz azalmaya devam edecek

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-02-09-03-55-16-006_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2019-02-09-03-55-16-006_com.miui.securitycenter.png
    75,2 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG_20190209_174749.jpg
    IMG_20190209_174749.jpg
    66,1 KB · Görüntüleme: 38

eagle06

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yiğit Kurşun
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
1
Hocam tam ekran hareketlerini root olmadan aktif edebilme şansımız var mıdır ?

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181

Ekli dosyalar

• Tam_ekran.zip
    131,3 KB · Görüntüleme: 11

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
Hocam kurulum yaptım, çok hoş yumuşak geçişli güzel bir ROM olmuş. Kenar yuvarlatma ve yeni bildirim tarzı mis gibi. Ama üzerinde oynanabilir ve canımı sıkan bazı durumlar var.

-Telefonu PC bağladığımda bazen sadece sarj yapıyor, Dosya aktarma gibi ayarlar çıkmıyor. 2 kablo ile denedim ama çok sorun değil.
-Ses arttırma ve azaltma çok uzun sürüyor ve gıcık ediyor. Normalde 2 3 tık yaparak istediğim ses seviyesine getirebiliyorken şuan 6 7 kere basmam gerekiyor.
-Yazı tipi boyutu "çok küçüğe" alındığında uygulama isimleri birbirine giriyor. Küçük seviyesine aldığımda ise bazı uygulamalarda ve bi kaç yerde alıştığımın dışında bir büyüklüğü oluyor.

-Ve en önemlisi Google haritaları test ettim konum bulmuyor, donma falan yok ama konum da yok. Ama asıl sorun sadece app ile değil, "Chrome üzerinden de haritaları kullanamıyorum." Böyle akıllı telefon kullanılmaz ki aptal mı bu xiaomi ya.

Not: Global Stabil 10.0.1.0 sürümünden geçiş yaptım.

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Hocam kurulum yaptım, çok hoş yumuşak geçişli güzel bir ROM olmuş. Kenar yuvarlatma ve yeni bildirim tarzı mis gibi. Ama üzerinde oynanabilir ve canımı sıkan bazı durumlar var.

-Telefonu PC bağladığımda bazen sadece sarj yapıyor, Dosya aktarma gibi ayarlar çıkmıyor. 2 kablo ile denedim ama çok sorun değil.
-Ses arttırma ve azaltma çok uzun sürüyor ve gıcık ediyor. Normalde 2 3 tık yaparak istediğim ses seviyesine getirebiliyorken şuan 6 7 kere basmam gerekiyor.
-Yazı tipi boyutu "çok küçüğe" alındığında uygulama isimleri birbirine giriyor. Küçük seviyesine aldığımda ise bazı uygulamalarda ve bi kaç yerde alıştığımın dışında bir büyüklüğü oluyor.

-Ve en önemlisi Google haritaları test ettim konum bulmuyor, donma falan yok ama konum da yok. Ama asıl sorun sadece app ile değil, "Chrome üzerinden de haritaları kullanamıyorum." Böyle akıllı telefon kullanılmaz ki aptal mı bu xiaomi ya.

Not: Global Stabil 10.0.1.0 sürümünden geçiş yaptım.
Değerli hocam 9.2.3 sürümünü yuklediniz öyle değil mi?
Temiz kurulum yapmadığınız mutlaka temiz kurulum yapın
1. Telefonu PC ye bağladığınızda USB hata ayıklama açıksa bir kez açıp kapatın. Ve biraz aşağıda USB yapılandırması "MTP" olduğundan emin olun

2. Ses arttırma ve azaltmayı ses tuşları ile yaparsanız kademe sayısı çok olduğu için çok fazla sayıda basmanız gerekir. Parmağınız ile ekran üzerinden kaydırmayı kullanın

3. Yazı tipi boyutu sizin ekranı kaç oranında kullandığınıza bağlı olarak değişir. Ayarlar/ana ekran/standart seçeneklerden ana ekran düzenini 5x5 yapmayı deneyin. Yine olmazsa Geliştiri seçeneklerden dpi oranını değiştirebilirsiniz. Varsayılan olarak 360 ayarlıdır.

4. GPS izni vermediğiniz hiç bir uygulama konum bulamaz. İlk kurulumda izin istemeyebilir bazen uygulamalar. Siz Ayarlar/Uygulamaları yönet kısmından Google haritalar ve Chrome uygulamasına girip, uygulama izinlerini acarak oradan gerekli izinlerin açık olduğundan emin olun

Son düzenleme:

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Bir de ek olarak Google haritalarda donma problemi son haritalar güncellemesi ile son buldu. Az önce test ettim sorunsuz bir şekilde aracımla navigasyonu kullandım. Google haritaları son sürüme güncellemeyi unutmayınız

Hot.Coffee

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Konular
14
1. Sayın hocam 9.2.3 sürümünü kurup üzerine anlattığınız gibi 65 mblik yamayı kurdum. MTP seçili ve hata ayıklama kapalı. Büyük bir problem değildi zaten sorun edilecek bir şey değil çalışıyor.

2- Normalde tuşlara alışık olduğum için kademe sayısının fazla gelmesi gıcık etmişti. Zaten el ile hassas ayar yapabiliyorken tuşların kademe sayısının azaltılması daha işlevsel olabilir. Alışılabilir bir durum bu da büyük bir sorun değil sadece gıcık bir durum benim için :)

3- Hangi ölçüleri kullanırsam kullanayım uyduramadım alıştığım görüntüyü. 4x5 standart olarak en yakın sonucu alıyorum. DP değeriyle hassas ayarlar yapsam da bu yazıları değil tüm app ve sistemi etkiliyor. WhatsApp Facebook Twitter ve İnstagramda yazılar (küçük seçiliyken) büyük gözüküyor. Çok küçük seçildiğinde normal istediğim kıvama geliyor fakat DP değeri 411 oluyor ve tüm sistem, logolar, ifadeler küçücük oluyor. Hassas ayarla değişen bir durum olmuyor her şeye etki ettiği için.

4- Google Maps sadece EV içindeyken konum bulmuyormuş. Dışarı çıktığımda sorun yok.

Üst Alt