Rom MIUI 8 Global Kararlı Rom Güncellemesi (30.08.2016)

barracuda35

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ergin
Cihazım
Mi 4
Konular
3
Arkadaşlar İstanbul da güncelleme konusunda yardımcı olacak biri varmı

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
teşekkürler ancak ben discovery değil mi4 kullanıyorum. bu sayfadaki soruyu kendi telim için sormuştum. discoveryi hanımın tel için düşündüm ama çok da anlamadığım için bu işlerden vazgeçtim. :))

ama siz miui8 stabilin geliştirici roma göre üstünlüğü veya avantajı nedir söyleyebilir misiniz?
Temel farklar için forumdaki rehberlere bakabilirsiniz. Sıkça sorulan sorular konusuyla rom versiyonları ile ilgili konu size bilgi verecektir.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk

tamerttskorkmaz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
tamer
Cihazım
GALAXY W
Konular
0
Beyler iyi günller.mi 5 64 gb alarak aranıza katıldım.Teslim aldıktan sonra yolda kurcalarken 4k da ekranın morardığını gördüm daha sonra ekranda kameraya ulaşılamadı cihazı tekrar başlatın uyarısı çıktı.Hd ve Full Hd de böyle bir uyarı vermedi gayet iyi çalıştı.sıkıntı Romla mı alaka olabilir mi?android sürümü 6.0 mıuı global 7.2.8.00 stabil sürüm.yardımcı olursanız cok sevinirim.birde bootloader kilidi açık değil.miuı 8 e yükseltebilir miyim?

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Beyler iyi günller.mi 5 64 gb alarak aranıza katıldım.Teslim aldıktan sonra yolda kurcalarken 4k da ekranın morardığını gördüm daha sonra ekranda kameraya ulaşılamadı cihazı tekrar başlatın uyarısı çıktı.Hd ve Full Hd de böyle bir uyarı vermedi gayet iyi çalıştı.sıkıntı Romla mı alaka olabilir mi?android sürümü 6.0 mıuı global 7.2.8.00 stabil sürüm.yardımcı olursanız cok sevinirim.birde bootloader kilidi açık değil.miuı 8 e yükseltebilir miyim?

Sürümünüz Eski Kalmış. Mi Flash 64Bit Programıyla Son Sürüme Yükseltebilirsiniz. Forumda chatin_62 hocamın Videolu ve Detaylı Anlatımı Mevcuttur.

AGRİBOY

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
0
Merhaba;
Dün satın aldığım Mi4 LTE cihazımın 7.0.2 stabil romunun güncelleme alabilmesi için, 7.1.2 stabil romunu yükledim. Cihaz stabil olarak çalışıyorken, güncelleyici 7.5.1 romu yerine 8.0.2 MIUI 8'e yükseltileceğini bildirdi. Bende kabul edip yükledim.
Güncelleme sonucunda MUIU 8 çok güzel oldu fakat bendeki sorun Android market play store uygulamasında donma ve durmalar var.
Galeri ve resimlerde herhangi bir sorun yaşamadım.
7.0.2 stabil romda ulaşamadığım tema ve duvar kağıtlarına rahatlıkla ulaşabiliyorum.
Ben de pil ve performans ayarlarında uygulamaların pil kullanımını tasarrufa aldım ve sistem animasyonlarını kapattım.
Toplam 4 saatte pil %5 azaldı.(47 yaşında normal bir kullanıcıyım)
Umarım yeni bir güncellemeyle play store'daki donma ve çalışmayı durdurma sorununu hallederler.

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269
Merhaba;
Dün satın aldığım Mi4 LTE cihazımın 7.0.2 stabil romunun güncelleme alabilmesi için, 7.1.2 stabil romunu yükledim. Cihaz stabil olarak çalışıyorken, güncelleyici 7.5.1 romu yerine 8.0.2 MIUI 8'e yükseltileceğini bildirdi. Bende kabul edip yükledim.
Güncelleme sonucunda MUIU 8 çok güzel oldu fakat bendeki sorun Android market play store uygulamasında donma ve durmalar var.
Galeri ve resimlerde herhangi bir sorun yaşamadım.
7.0.2 stabil romda ulaşamadığım tema ve duvar kağıtlarına rahatlıkla ulaşabiliyorum.
Ben de pil ve performans ayarlarında uygulamaların pil kullanımını tasarrufa aldım ve sistem animasyonlarını kapattım.
Toplam 4 saatte pil %5 azaldı.(47 yaşında normal bir kullanıcıyım)
Umarım yeni bir güncellemeyle play store'daki donma ve çalışmayı durdurma sorununu hallederler.

çalışmayı durduruldu hatası için öncelikle yedeğinizi alıp recovery'dan wipe & reset seçeneğine girip wipe all data yapıp birde öle deneyiniz.

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

AGRİBOY

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hakan
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
0
Lopus Usta yardımın için çok teşekkürler. Videolu anlatım çok yardımcı oldu. Sorunum çözülmedi ama Recovery- Wipe&Reset neymiş sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Talimata aynen uyarak wipe&reset yaptım. Telefonum sıfırlandı.
Ben asıl sorunumun ne olduğunu bu sayede anladım. Mağaza uygulamasında diğer uygulamaları ve işcep gibi uygulamaları sorunsuzca kurabiliyorum. Bendeki sorun Akbank bankacılık uygulamasıymış. Ne hacetse; Akbank Direkt bankacılık uygulamasını kurmaya kalkınca, indirme sırasında Play Store çalışmayı durduruyor. Sorunun kaynağını bilmiyorum.
Play store çalışmayı durduktan sonra çıkıp tekrar açtıktan sonra bile düzelmiyor. Telefonu kapatıp yeniden açmak gerekiyor. Telefon açıldıktan sonra mağazadan başka bir uygulama indirmek isteyince sorunsuzca indirip kurabiliyorum.
Şu anda başka bir sıkıntı görükmüyor.
Saat 11.00 da %70 olan telefonum, saat 18.00 da %50 şarj düzeyinde.(Saat 12.00 civarında lopus ustanın dediği wipe&reset yaptım. Uygulamalarımı yeniden kurdum. Whatsup yedeklerimi geri indirip kurdu(660 MB). Bu saatler arasında wifi açıktı ve bütün bu işlemlerimi telefon wifiden halletti. Telefon pil ayarlarından uygulamaların tasarruf modundaydı.(arka plan çalışmaları kapalı).Sistem animasyonları açıktı.
Aslında onuda kapatırdım ama kapatmayı unutmuşum.

farbi

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Faruk
Cihazım
XİAOMİ Mİ6
Konular
1
Lopus Usta yardımın için çok teşekkürler. Videolu anlatım çok yardımcı oldu. Sorunum çözülmedi ama Recovery- Wipe&Reset neymiş sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Talimata aynen uyarak wipe&reset yaptım. Telefonum sıfırlandı.
Ben asıl sorunumun ne olduğunu bu sayede anladım. Mağaza uygulamasında diğer uygulamaları ve işcep gibi uygulamaları sorunsuzca kurabiliyorum. Bendeki sorun Akbank bankacılık uygulamasıymış. Ne hacetse; Akbank Direkt bankacılık uygulamasını kurmaya kalkınca, indirme sırasında Play Store çalışmayı durduruyor. Sorunun kaynağını bilmiyorum.
Play store çalışmayı durduktan sonra çıkıp tekrar açtıktan sonra bile düzelmiyor. Telefonu kapatıp yeniden açmak gerekiyor. Telefon açıldıktan sonra mağazadan başka bir uygulama indirmek isteyince sorunsuzca indirip kurabiliyorum.
Şu anda başka bir sıkıntı görükmüyor.
Saat 11.00 da %70 olan telefonum, saat 18.00 da %50 şarj düzeyinde.(Saat 12.00 civarında lopus ustanın dediği wipe&reset yaptım. Uygulamalarımı yeniden kurdum. Whatsup yedeklerimi geri indirip kurdu(660 MB). Bu saatler arasında wifi açıktı ve bütün bu işlemlerimi telefon wifiden halletti. Telefon pil ayarlarından uygulamaların tasarruf modundaydı.(arka plan çalışmaları kapalı).Sistem animasyonları açıktı.
Aslında onuda kapatırdım ama kapatmayı unutmuşum.

İzinler kısmından play store izinlerine onay verin sorununuz ortadan kalkacaktır.

GuardianTR

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İSMAİL
Konular
21
Geçen gün mi4 telefonuma miui 7 nin çok eski versiyonlarından birisini kurdum biraz kullandıktan sonra farkettimki miui kendini gitgide bozmuş özellikle arayüz konusunda. Eskiden arayüz rengarenk çok güzelmiş ve herşey stabil çalışıyormuş ama şimdi arayüzü çok sade yapmaya çalışıyorlar ve uygulamalarda hiç stabil çalışmıyor artık. Mesela eski müzik uygulaması falan süpermiş kırmızı arkaplan falan ama şimdiki resmen rezalet. Miui niye çizgisinden sapıyor anlamıyorum. Bence artık kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate almıyorlar fazla.

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
93
Geçen gün mi4 telefonuma miui 7 nin çok eski versiyonlarından birisini kurdum biraz kullandıktan sonra farkettimki miui kendini gitgide bozmuş özellikle arayüz konusunda. Eskiden arayüz rengarenk çok güzelmiş ve herşey stabil çalışıyormuş ama şimdi arayüzü çok sade yapmaya çalışıyorlar ve uygulamalarda hiç stabil çalışmıyor artık. Mesela eski müzik uygulaması falan süpermiş kırmızı arkaplan falan ama şimdiki resmen rezalet. Miui niye çizgisinden sapıyor anlamıyorum. Bence artık kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate almıyorlar fazla.
Katılıyorum fakat daha çok tasarımla ilgili söylediklerinize. Miui V5 tasarım, olarak özgün ve işlevseldi müzikçalar, fm radyo, ses kaydedici, hesap, makinesi v.b. gayet şık tasarıma sahipti. Birçok detayı ile üzerine düşünülmüş bir rom olduğunu belli ediyordu.
Stabilite olarak bakarsak, kitkat üzerine kurulu miui 6-7 stabilite olarak fena değildi bence, android6 üzerinde çalışan, miui8 ilk başta çok, sorun yaşadı fakat, toparlanıyor yavaş yavaş.
Hep söylediğim gibi, yeni romu yaparken V5'i rehper olarak, kullanıp, üzerine birşeyler koyarak, gitseler herşey daha iyi olacak ama öyle yapmıyorlar maalesef. birkaç örnek verelim; v5 fm radyo uygulamasında hoparlöre geçmek için tuş vardı, v8 ile tuş kaldırılmış, seçeneklerin içine girip hoparlöre geçiyoruz. V5 durum çubuğunda 2g-3g geçişi için, anahtar vardı, basar değiştirirdik, büyük, kolaylıktı, v8 ile tamamen ortadan kalkmış. Gene durum çubuğunda en sonda daha fazla/more tuşuna bastığımızda gözükmeyen anahtarlar için bir pencere açılırdı ve o anahtarları kullanırdık, v8 de ise aynı tuş düzenleme ekranına geçiyor, hiçbir mantığı yok. V5'te müzikçalar için çok şık bir masaüstü widget vardı v6-7 de bir süre kötü bir örneği vardı, v8 ile tamamen yokoldu. v.s. v.s.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt