- Adım
- ergin
- Cihazım
- Mi 4
- Konular
- 3
Arkadaşlar İstanbul da güncelleme konusunda yardımcı olacak biri varmı
Temel farklar için forumdaki rehberlere bakabilirsiniz. Sıkça sorulan sorular konusuyla rom versiyonları ile ilgili konu size bilgi verecektir.teşekkürler ancak ben discovery değil mi4 kullanıyorum. bu sayfadaki soruyu kendi telim için sormuştum. discoveryi hanımın tel için düşündüm ama çok da anlamadığım için bu işlerden vazgeçtim. )
ama siz miui8 stabilin geliştirici roma göre üstünlüğü veya avantajı nedir söyleyebilir misiniz?
Beyler iyi günller.mi 5 64 gb alarak aranıza katıldım.Teslim aldıktan sonra yolda kurcalarken 4k da ekranın morardığını gördüm daha sonra ekranda kameraya ulaşılamadı cihazı tekrar başlatın uyarısı çıktı.Hd ve Full Hd de böyle bir uyarı vermedi gayet iyi çalıştı.sıkıntı Romla mı alaka olabilir mi?android sürümü 6.0 mıuı global 7.2.8.00 stabil sürüm.yardımcı olursanız cok sevinirim.birde bootloader kilidi açık değil.miuı 8 e yükseltebilir miyim?
Merhaba;
Dün satın aldığım Mi4 LTE cihazımın 7.0.2 stabil romunun güncelleme alabilmesi için, 7.1.2 stabil romunu yükledim. Cihaz stabil olarak çalışıyorken, güncelleyici 7.5.1 romu yerine 8.0.2 MIUI 8'e yükseltileceğini bildirdi. Bende kabul edip yükledim.
Güncelleme sonucunda MUIU 8 çok güzel oldu fakat bendeki sorun Android market play store uygulamasında donma ve durmalar var.
Galeri ve resimlerde herhangi bir sorun yaşamadım.
7.0.2 stabil romda ulaşamadığım tema ve duvar kağıtlarına rahatlıkla ulaşabiliyorum.
Ben de pil ve performans ayarlarında uygulamaların pil kullanımını tasarrufa aldım ve sistem animasyonlarını kapattım.
Toplam 4 saatte pil %5 azaldı.(47 yaşında normal bir kullanıcıyım)
Umarım yeni bir güncellemeyle play store'daki donma ve çalışmayı durdurma sorununu hallederler.
Lopus Usta yardımın için çok teşekkürler. Videolu anlatım çok yardımcı oldu. Sorunum çözülmedi ama Recovery- Wipe&Reset neymiş sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Talimata aynen uyarak wipe&reset yaptım. Telefonum sıfırlandı.
Ben asıl sorunumun ne olduğunu bu sayede anladım. Mağaza uygulamasında diğer uygulamaları ve işcep gibi uygulamaları sorunsuzca kurabiliyorum. Bendeki sorun Akbank bankacılık uygulamasıymış. Ne hacetse; Akbank Direkt bankacılık uygulamasını kurmaya kalkınca, indirme sırasında Play Store çalışmayı durduruyor. Sorunun kaynağını bilmiyorum.
Play store çalışmayı durduktan sonra çıkıp tekrar açtıktan sonra bile düzelmiyor. Telefonu kapatıp yeniden açmak gerekiyor. Telefon açıldıktan sonra mağazadan başka bir uygulama indirmek isteyince sorunsuzca indirip kurabiliyorum.
Şu anda başka bir sıkıntı görükmüyor.
Saat 11.00 da %70 olan telefonum, saat 18.00 da %50 şarj düzeyinde.(Saat 12.00 civarında lopus ustanın dediği wipe&reset yaptım. Uygulamalarımı yeniden kurdum. Whatsup yedeklerimi geri indirip kurdu(660 MB). Bu saatler arasında wifi açıktı ve bütün bu işlemlerimi telefon wifiden halletti. Telefon pil ayarlarından uygulamaların tasarruf modundaydı.(arka plan çalışmaları kapalı).Sistem animasyonları açıktı.
Aslında onuda kapatırdım ama kapatmayı unutmuşum.
Katılıyorum fakat daha çok tasarımla ilgili söylediklerinize. Miui V5 tasarım, olarak özgün ve işlevseldi müzikçalar, fm radyo, ses kaydedici, hesap, makinesi v.b. gayet şık tasarıma sahipti. Birçok detayı ile üzerine düşünülmüş bir rom olduğunu belli ediyordu.Geçen gün mi4 telefonuma miui 7 nin çok eski versiyonlarından birisini kurdum biraz kullandıktan sonra farkettimki miui kendini gitgide bozmuş özellikle arayüz konusunda. Eskiden arayüz rengarenk çok güzelmiş ve herşey stabil çalışıyormuş ama şimdi arayüzü çok sade yapmaya çalışıyorlar ve uygulamalarda hiç stabil çalışmıyor artık. Mesela eski müzik uygulaması falan süpermiş kırmızı arkaplan falan ama şimdiki resmen rezalet. Miui niye çizgisinden sapıyor anlamıyorum. Bence artık kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dikkate almıyorlar fazla.