Rom MIUI 8 Global Kararlı Rom Güncellemesi (30.08.2016)

selcukkoyu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selcuk
Cihazım
RedMi3MiPad2
Konular
5
mi4 haftalık sürümden kararlı sürüme recovery ile güncelleme yaptım Galeri hata veriyor maalesef

Lopus

ι̇уιℓєя нєя zαмαη тαкℓιт є∂ιℓιя.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Mİ4 TD-LTE
Meslek
Hwdrm. Sist.
Konular
269

self-ish

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
mi 4
Konular
0
Arkadaşlar miui8 güncellmesini burada ki yorumları okumadan yaptım ve pişman oldum. Şuan tek sorun instagram uygulmasını donması. Bu sorunu telefonu resetlemeden çözebilen varmıdır?

self-ish

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
onur
Cihazım
mi 4
Konular
0
Bana dün MIUI 8.05.0 sürümü geldi ama bu gün yok, göremedim. Nereye gitti acaba. Sırf bataryayı çabuk tükettiği için ve 30dk geçen video çekiminde kayıt sorunu yaşadığım için tekrar 7e dönüş yaptım. Sağlam kararlı MIUI 8 gelmeden yüklemeyeceğim.

Hocam miui 7 nasıl geri donus yaptınız? Miui 8 berbat etti telefonu resmen.

seyyah_41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibrahim
Cihazım
redmi not 3
Konular
7
vallaha ben yapmadım.telefonu aldığım yere yolladım dönüş yaptım.

dostooo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
dosto
Cihazım
mi4
Konular
0
merhaba. birkaç şey danışmak istiyorum. miui8 betanın son sürümü 6.9.29 zannedersem değil mi? ben bu sürümü kullanıyordum ve çok memnundum. stabil rom güncellemesi herhalde beta kullandığım için OTA dan gelmedi. ben de kendim indirip telin güncelleyicisi ile güncellemeyi denedim. her şey normal gidiyor gibiydi ancak 1 saat sürdü tel açılmadı. miui yazan ekrandan yükleme çubuğuna geçiyor o doluyor tekrar miui yazan ekran geliyor bir süre sonra tekrar yükleme çubuğuna geçiyordu... böyle sürdü açılmadı ben de wipe reset işlemini yaptım açıldı ancak baktım sürüm miui8 kararlı olmuş. şimdi bu tam anlamıyla bir güncelleme oldu mu anlamadım. ne yapmaliyim.?

ben beta...29'dan memnundum stabil romda ne gibi güzellikler var? hangisini tavsiye edersiniz?

3parmak kaydırma ile ekran görüntüsü alınmıyor artık stabilde öyle mi?

resetten sonra bölge seçeneğini ne yapmalı?

bir de recovery mi fastboot mu? recovery daha kolay sanki bir farkı okur mu güncellemelerden? teşekkürler.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
merhaba. birkaç şey danışmak istiyorum. miui8 betanın son sürümü 6.9.29 zannedersem değil mi? ben bu sürümü kullanıyordum ve çok memnundum. stabil rom güncellemesi herhalde beta kullandığım için OTA dan gelmedi. ben de kendim indirip telin güncelleyicisi ile güncellemeyi denedim. her şey normal gidiyor gibiydi ancak 1 saat sürdü tel açılmadı. miui yazan ekrandan yükleme çubuğuna geçiyor o doluyor tekrar miui yazan ekran geliyor bir süre sonra tekrar yükleme çubuğuna geçiyordu... böyle sürdü açılmadı ben de wipe reset işlemini yaptım açıldı ancak baktım sürüm miui8 kararlı olmuş. şimdi bu tam anlamıyla bir güncelleme oldu mu anlamadım. ne yapmaliyim.?

ben beta...29'dan memnundum stabil romda ne gibi güzellikler var? hangisini tavsiye edersiniz?

bir de recovery mi fastboot mu? recovery daha kolay sanki bir farkı okur mu güncellemelerden? teşekkürler.

Evet doğru, telefonda hangi sürüm varsa onun güncellemeleri OTA ile gelir.
İlk yüklemede açılış biraz uzun olur. İçindeki uygulamalara bağlı olarak yarım saati bulan güncellemeler gördüm. Ancak 1 saat te çok uzun bir süre. Herhalde telefon oldukça doluydu.
3 parmak ekran görüntüsü Developer romlarda var, stabilde yok.
Bölge ile romun ilgisi yok. Türkiye yapacaksınız.
Recovery, mevcut romun üzerine yükleme yapar. Fastboot ise formatlayarak. Temiz bir kurulum için Fastboot tercih edilmeli.
Rom'lar arasında değişiklik yaparken yani developer'dan stabil'e yada stabil'den developer'a mutlaka Wipe işlemleri yapılmalı. Yoksa sorun yaşama ihtimaliniz yüksek olur.

Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk

dostooo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
dosto
Cihazım
mi4
Konular
0
peki stabil romun betaya göre avantajları veya üstün özellikleri nedir? ben betanın son sürümünü beğenmiştim. tekrar ona geçeceğim galiba. benim gibi düşünen, tavsiye eden var mı?

bir de telin güncelleme esnasında açılmaması ve benim wipe yaparak açmama rağmen romun güncellenmiş görünmesine ne diyorsunuz? bu durum normal mi sağlıklı olmuş mudur?

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90

Hocam Discovery telefonlarda miui rom portlama olduğu için, güncelleyiciden gelen otaları yükleyemezsiniz.R onu nereden yüklediyseniz o geliştiricinin verdiği rom veya otaları yüklemelisiniz.

Bu forumda benim romlarımda kapatılınca açılma yani boot ekranında kalma Sorunu yoktur. Gelecek hafta ki güncellemede 2.Slotta da artık 3G kullanabileceksiniz.

dostooo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
dosto
Cihazım
mi4
Konular
0
teşekkürler ancak ben discovery değil mi4 kullanıyorum. bu sayfadaki soruyu kendi telim için sormuştum. discoveryi hanımın tel için düşündüm ama çok da anlamadığım için bu işlerden vazgeçtim. :))

ama siz miui8 stabilin geliştirici roma göre üstünlüğü veya avantajı nedir söyleyebilir misiniz?

Üst Alt