- Adım
- Hakan
- Cihazım
- Poco F4 pro
- Konular
- 23
Yeterli araştırma yaptımBu bir hata değildir. Pek çok kez forumda bunu dile getirdim-getirdik. Cihaz boştayken batarya tasarrufu sağlama amacıyla 2 çekirdek uykuya geçiyor, buna örnek olarak müzik dinlemek veya cihazı yormayacak pdf okumak vs verilebilir. Eğer cihazı yoracak, fazla güç isteyen antutu veya ağır oyunlar açılırsa cihaz diğer 2 çekirdeği uyandırır. Buna hotplugging denir. Snapdragon cihazlar def. olarak bunu destekler. Yani güç tasarrufu yapmak için mpdecision cihazın yük durumunu izleyip işlemcileri yönetir. Lütfen biraz araştırma yapın. Batarya tasarrufu sağlamak için var olan bir sistemi ürünü baltalamak olarak görüp Xiaomi nin eskitme politikası yürüttüğünü söylüyorsunuz. Eskitme politikası yürütüyor olsaydı mi4 den daha eski olan mi2 ye destek vermeye devam eder miydi? Veya 3 yıllık cihaza neden destek verirdi? Lütfen araştırmadan bilmeden yorumlar yapmayınız.
Cihazı kendi romlarıyla test ettim.dh ve yabancı sitelerdeki yorumlarda aynı şeyler yazmakta.Cihazda maalesef eskiltme politikası güdülmekte.Bu sadece bana has bir durum değil ,root yapıp mpdecision'ı silince 4 çekirdek faal olarak görev alabilmekte ve sizin söylediğiniz gibi cihaz boştayken 2 çekirdek kapanmakta yük altında 4 çekirdekte görev alabilmekte.Mi2'ye kadar destek vermesi güzel ama yinede tepki göstermeme sebeb değil.Eğer şayet bu bir hata ise 1 yılda neden düzeltilmiyor hem stabil hemde beta romlarda?
Şuan kurduğum custom rom'da da .4 aktif çekirdek faal ve duruma göre 2'si çalışıyor.Şuanda Kernel auiditor ile 4 çekirdeğide sürekli akltif halde ve 2457 mhz'da çalıştırıyorum.Daha sonra çekirdekleri tek tek kapatıp pil durumu karşılaştıracağım.
Xiaomi markasını çok seviyorum.Sadece kendime değil çevremdekilerede Xiaomi markalı ürünleri tercih ettiriyorum.Ama yanlışa yanlış demek biz tüketicilerin hakkıdır ve bu yapılanın iyi niyet taşıdığını düşünmüyorum xiaomi markasını olumsuz etkilemektedir.Bu yanlıştan dönülmelidir.
Sizin belirlediğiniz son 1 yılda çıkan herhangi bir miui rom ile custom bir rom'u karşılaştıralım.Gelin beraber test edelim hem sentetik hemde reel kulanımdaki sonuçları karşılaştıralım.Yük altına sokalım.Sizde göreceksiniz yük altında değil o 2 çekirdek deaktif konumda olacak Miui rom'da.
Kendi yaptığım hem sentetik hemde oyunlarda bu durumun resmi romda nasıl olumsuz etkilediğine şahit oldum.
Son düzenleme: