MIUI 7 Global Beta/Developer Rom

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Bende 5.8.6 Geliştirici sürümü yazıyor. Güncellemeleri kontrol et yapınca yeni güncelleme de gözükmüyor? Şimdiye kadar haftalık güncelleme geliyordu. MIUI 7 için beklemeli miyim? Manuel mi güncellemeliyim acaba?

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Bende 5.8.6 Geliştirici sürümü yazıyor. Güncellemeleri kontrol et yapınca yeni güncelleme de gözükmüyor? Şimdiye kadar haftalık güncelleme geliyordu. MIUI 7 için beklemeli miyim? Manuel mi güncellemeliyim acaba?

Hocam kullanmış olduğunuz romu nereden indirmiştiniz? Eğer multi rom kullanıyorsanız artık orijinal roma geçebilirsiniz.

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Hocam kullanmış olduğunuz romu nereden indirmiştiniz? Eğer multi rom kullanıyorsanız artık orijinal roma geçebilirsiniz.

honorbuy'dan aldığım haliyle kullanıyorum. Türkçe olarak.

Ekli dosyalar

• minotelte.jpg
    minotelte.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 37

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
honorbuy'dan aldığım haliyle kullanıyorum. Türkçe olarak.

Hocam zannediyorum multi rom yükleyip göndermişler. İlk mesajda 3. maddede belirtildiği gibi fastboot ile tam bir temizlik yaparak orijinal rom yüklemenizi tavsiye ederim.

kursat

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kürşat
Cihazım
Mi3-Mi4-Mi5
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Yalnızca 5.0 değil, Android M'e yeni gelen birçok özellik te MIUI'de var zaten. Şu 150 milyon MIUI kullanıcısından 10 Bin tanesi "ben güncellemeyi Android M'deki şu şu özellikler için yada Lolipop'taki şu şu özellikler için istiyorum" desin ben de birşey bilmiyorum diyeceğim. Şimdi build.prop ile oynayıp 4.4'leri 6.0 yapsam ve MIUI 7'yi Android M ile verdik desem, aradaki farkı anlayacak kullanıcı sayısı oturup sayılabilir. Elbette aramızda bilinçli kullanıcılar da var. Lafım onlara değil. Ama çok azınlıkta. Herkes sadece kendinden daha yüksek versiyona sahip başka bir cihaz olmasını kaldıramıyor bana göre.
Art konusu zaten farklı bir konu. 5.0 ile ilgisi yok. KitKat ile Art desteği geldi zaten. Fark sadece Kitkat'te ister Art ister Dalvik kullanılabiliyorken, Lolipop ile tamamen Art'a geçildi. MIUI Art'ı şimdi de verebilir zaten ki belki de isteyen art olarak kullanabiliyordur, bilmiyorum.
Maalesef art kullanılamıyor geliştirici seçeneklerinde yok kaldırılmış

MI 3W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Yalnızca 5.0 değil, Android M'e yeni gelen birçok özellik te MIUI'de var zaten. Şu 150 milyon MIUI kullanıcısından 10 Bin tanesi "ben güncellemeyi Android M'deki şu şu özellikler için yada Lolipop'taki şu şu özellikler için istiyorum" desin ben de birşey bilmiyorum diyeceğim. Şimdi build.prop ile oynayıp 4.4'leri 6.0 yapsam ve MIUI 7'yi Android M ile verdik desem, aradaki farkı anlayacak kullanıcı sayısı oturup sayılabilir. Elbette aramızda bilinçli kullanıcılar da var. Lafım onlara değil. Ama çok azınlıkta. Herkes sadece kendinden daha yüksek versiyona sahip başka bir cihaz olmasını kaldıramıyor bana göre.
Art konusu zaten farklı bir konu. 5.0 ile ilgisi yok. KitKat ile Art desteği geldi zaten. Fark sadece Kitkat'te ister Art ister Dalvik kullanılabiliyorken, Lolipop ile tamamen Art'a geçildi. MIUI Art'ı şimdi de verebilir zaten ki belki de isteyen art olarak kullanabiliyordur, bilmiyorum.

Çetinn hocam sizin gibi bilinçli kullanıcı çok az. Art konusunda Miui6 da 1-2 deneme yaptım, çoğu program arta uygun olmadığı için boot animasyonda sonra tam açılırken kapanıyordu. Miui7 de Miui6 altyapısıyla geldiği için fark olmayacaktır diye düşünüyorum.

emrebegen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
emre
Cihazım
mi 14 ultra
Konular
19
şimdi golabal geliştiriciyi kurdum, root için recovery olayını yapıp sonra root yaptıkdan sonra,
haftalık güncellemeyi alabilecekmiyim? full rom indirmeden? recovery değiştiği için sorun yaratırmı? yaratmadı sayarsak güncelleştirme paketini kurunca recovery eski haline gelirmi? root kaybolurmu?
kafam karıştı. neden geliştiricide root kalkar ki

smyrniankiwi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kıvanç
Cihazım
Pocophone F1
Konular
27
gelistirici (developer) surumun adi miui 7 ile birlikte beta rom oldu. dogru muyum?

su an mi4'umde son cikan 6.6.4.0 stable surumu kullaniyorum. miui 7'nin stable surumu ne zaman cikar? bir bilgi veya ongoru var midir acaba?

zulkarneyn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
fatih
Cihazım
Mi13t pro
Konular
4
fatboot için miflash ı yükledim.sıfırdan kurulum yapayım dedim ama redmi note 3g için fastboot room yok :) sadece recovery var.bunun anlamı ne oluyor acaba..fastboot dan değil recovery dan mı yükleyeceğiz yoksa recovery diye verilen room u fastboot içinde kullanabilecekmiyiz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
şimdi golabal geliştiriciyi kurdum, root için recovery olayını yapıp sonra root yaptıkdan sonra,
haftalık güncellemeyi alabilecekmiyim? full rom indirmeden? recovery değiştiği için sorun yaratırmı? yaratmadı sayarsak güncelleştirme paketini kurunca recovery eski haline gelirmi? root kaybolurmu?
kafam karıştı. neden geliştiricide root kalkar ki

Hocam recovery değişikliği OTA'ya engel değil. Eğer sadece gelen güncelleştirmeyi kurarsanız root gitmez ama full rom paketi yüklerseniz root da silinir ve yeniden root yapmanız gerekir.

gelistirici (developer) surumun adi miui 7 ile birlikte beta rom oldu. dogru muyum?

su an mi4'umde son cikan 6.6.4.0 stable surumu kullaniyorum. miui 7'nin stable surumu ne zaman cikar? bir bilgi veya ongoru var midir acaba?

Evet hocam developer romların adı beta olarak değişti. Stable sürüm yayınlanması çok uzun sürmez tahmin ediyorum. Gelen rom oldukça sorunsuz olduğu için güncellemeyi geciktirmeyeceklerdir. Yalnız artık stable ve beta arasında çok fark yok. Beta güncellemeleri 2 haftada bir olacak stable yaklaşık ayda bir. Her ikisinde de root yok. Yani stable/developer arasındaki farklar nedeyse kayboldu dyebiliriz.

fatboot için miflash ı yükledim.sıfırdan kurulum yapayım dedim ama redmi note 3g için fastboot room yok :) sadece recovery var.bunun anlamı ne oluyor acaba..fastboot dan değil recovery dan mı yükleyeceğiz yoksa recovery diye verilen room u fastboot içinde kullanabilecekmiyiz.

Hocam fastbbot ile yükleyeceğiniz romun uzantısı .tgz recovery ile yükleyeceğiniz romun uzantısı .zip olmalı. Yani recovery dosyalarını fastboot üzerinden, fastboot romlarını ise recovery üzerinden yüklemeniz mümkün değil.

Üst Alt