MIUI 7 Global Beta/Developer Rom

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Bildiğim kadarı ile Xiaomi sunucularını çinde barındırmıyor ve yanılmıyorsam Brezilyada olması gerek tam olarak emin değilim.

5.0 İçin ise söyleyeceklerim. Bizler MIUI Rom yazılımını MIUI olduğu için kullanıyoruz Android kaç olduğu bence o kadar çok önemli değil. Hatta şöyle bir durum var ki bunu araştırabilirsiniz de MIUI v6 versiyonun da ki güvenlik önlemleri ve yapılan yenilikler diğer cihazlara yani telefon markalarına Android 5.0 ile geldi. Kısacası MIUI yazılımı gerek arayüzü gerek kullanım kolaylıkları ile zaten bir kaç adım önde gidiyor benim gözümde bu yüzden android kaç olduğunun hiç önemi yok.

Ayrıca hep şunu sormak istemişimdir Android 4.4 olması ile Android 5.0 olması neyi değiştirir? Değiştirmez demiyorum tabi ki bir çok yenilik ve özellik geliyor yada sistemsel onarımlar ama çoğu kullanıcı aslında 5 sayısı 4 sayısından büyük olduğu için bu güncellemeleri almak istiyor.
Yalnızca 5.0 değil, Android M'e yeni gelen birçok özellik te MIUI'de var zaten. Şu 150 milyon MIUI kullanıcısından 10 Bin tanesi "ben güncellemeyi Android M'deki şu şu özellikler için yada Lolipop'taki şu şu özellikler için istiyorum" desin ben de birşey bilmiyorum diyeceğim. Şimdi build.prop ile oynayıp 4.4'leri 6.0 yapsam ve MIUI 7'yi Android M ile verdik desem, aradaki farkı anlayacak kullanıcı sayısı oturup sayılabilir. Elbette aramızda bilinçli kullanıcılar da var. Lafım onlara değil. Ama çok azınlıkta. Herkes sadece kendinden daha yüksek versiyona sahip başka bir cihaz olmasını kaldıramıyor bana göre.
Art konusu zaten farklı bir konu. 5.0 ile ilgisi yok. KitKat ile Art desteği geldi zaten. Fark sadece Kitkat'te ister Art ister Dalvik kullanılabiliyorken, Lolipop ile tamamen Art'a geçildi. MIUI Art'ı şimdi de verebilir zaten ki belki de isteyen art olarak kullanabiliyordur, bilmiyorum.

zulkarneyn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
fatih
Cihazım
Mi13t pro
Konular
4
global a geçtiğimiz zaman kameradan galeriye geçiş yapabiliyormuyuz acaba deneyen varmı..
telefonu aldım alalı türkçe dilinde geçiş olmuyordu.

HiddeNKinG

Administration
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan Özkan
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Uçak Tek.
Konular
1.335

omercevirgen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Xiaomi mi4
Meslek
Yönetici
Konular
21
Merhaba yükleyip deneyen var mı?

zulkarneyn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
fatih
Cihazım
Mi13t pro
Konular
4
ben yükler denerim ama pc den kurulum yapamıyorum.normal haftalık yükler gibi olacaksa indirir kurarım.sonucu bildirirm. 5,8,20 geliştirici kullanıyorum.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar yeni güncellemede Türkçe dil bulunuyor yani artık xiaomi.eu veya başka sitelerde rom aramamıza gerek kalmadı, direk orijinal romu yükleyerek türkçe dil kullanılabilir :)

zulkarneyn

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
fatih
Cihazım
Mi13t pro
Konular
4
Telefonumu MIUI 7'ye Nasıl Yükseltirim?

Eğer kullandığınız cihaz Redmi 1S, Redmi 2, Mi 4i, Mi 3, Mi 4, Redmi Note 3G veya Redmi Note 4G ise telefonunuzu aşağıdaki bağlantıları kullanarak güncellemeniz mümkündür.

• Eğer Orijinal MIUI Developer Rom Kullanıyor iseniz; bu durumda güncelleyici uygulamasına girerek gelen güncellemeyi kurmanız yeterli olacaktır.
  • Eğer Orijinal Stable ROM kullanıyorsanız; bu güncelleme henüz stable romlar için yayınlanmadığından dolayı aşağıda yer alan bağlantıları kullanarak güncelleme yapabilirsiniz. (Fastboot bağlantısını kullanarak, fastboot üzerinden yükleme yapmanızı tavsiye ederim.)
  • Eğer xiaomi.eu veya başka kaynaklardan almış olduğunuz orijinal olmayan romlardan kullanıyorsanız; bu durumda aşağıda yer alan bağlantıdan cihazınıza uygun Fastboot ROM'u indirin ve tam bir sıfırlama yaparak ROM'u fastboot ile kurun.

Hocam bilgisizliğimi mazur görün lütfen..
ben açıklamanızdaki 3.maddeye giriyorum.eu dan indirdiğim haftalık yapıyı kullanıyorum.orada belirtmişsiniz fastboot room u indererek kurunuz diye..fakat benim fastboot ile kurma imkanım yok.bugüne dek hep rom dosyasını indirerek güncelleme kısmından paket göstererek yüklemeleri yaptım.orjinal recovery si yüklü cihazımda..
acaba teknik olarak aynı şekilde yüklememe imkan olmadığı için mi fastboot la yüklemem lazım yoksa cihaz açısından daha temiz kurulum açısından mı bu yöntemi öneriyorsunuz.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam bilgisizliğimi mazur görün lütfen..
ben açıklamanızdaki 3.maddeye giriyorum.eu dan indirdiğim haftalık yapıyı kullanıyorum.orada belirtmişsiniz fastboot room u indererek kurunuz diye..fakat benim fastboot ile kurma imkanım yok.bugüne dek hep rom dosyasını indirerek güncelleme kısmından paket göstererek yüklemeleri yaptım.orjinal recovery si yüklü cihazımda..
acaba teknik olarak aynı şekilde yüklememe imkan olmadığı için mi fastboot la yüklemem lazım yoksa cihaz açısından daha temiz kurulum açısından mı bu yöntemi öneriyorsunuz.

Hocam daha temiz bir kurulum olsun ve daha sorunsuz kullanın diye fastboot rom önerdim ama isterseniz recovery üzerinden de kurabilirsiniz. Yalnız çok büyük ihtimalle sorun alacaksınız ve full wipe yapmanız gerekecek dolayısıyla yüklemeden önce mutlaka telefondaki her şeyin yedeğini alın. :)

sincey

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
sinan
Cihazım
xiaomi mi4
Konular
0
Arkadaşlar gün içerisinde 5.8.22 developer romunu fastboot kullanarak sıfırdan yükledim.üzerinde multi 5.8.20 vardı.wipe ler dahil ful silerek yükledim.Fakat şu anda google play yok tarayıcı yok bunları ben nasıl yükleyecegim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ozzy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ozan
Cihazım
Mi4 LTE
Konular
3
bende dün fastboot ile yükselttim ancak telefonun root yetkisi gitti forumdaki kingoroot ile deneyince de program telefona custom recovery yüklemek istiyor başka bir yolu varmı?

Üst Alt