Rom MIUI 12.5 | KURTOGLU- Razer v2.1 ~ Redmi Note 9S / 9 Pro / 9 Pro Max / Poco M2 Pro (Miatoll)

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
note 9s de stabil calismiyor maalesef. normalde razer os miui 12 romunu kullanan biri olarak bu 12.5 romunu ilk gordugumde heyecanlandim hemen yukledim fakat hayal kirikligi oldu. yaklasik bi hafta kullandim farkli fix dosyalariyla duzeltmeye calistim ama nafile. oncelikle arayuz gecis animasyonlarinda titremeler ve hafif takilmalar oluyor surekli. miui launcher 30 fps kilidini de actim bu sefer daha belirgin takilmalar olmaya basladi. bunun disinda süper duvarkagidi ve surekli acik ekran ozellijleri kullanilamiyor. razerin olayi da bu aslinda sistemdeki gereksiz butun yerlesik uygulama ve ozellikleri siliyor gayet mantikli ama miui 12.5 diger romlardan bence en cok bu iki ozelligiyle ayriliyor gorsel olarak. bunlarin disinda telefon cok isinmaya basladi. hele oyunlarda cok daha kotu isiniyor. ram optimizasyonu diger 12.5 romlara nazaran daha iyi ama batarya kullanimi razer miui 12'nin yaninda cok kotu. miui 12'de yuzde 20nin altindako sarjla iki oyun oynayip hiç takilma yasamama ragmen bu romda ayni sartlarda 1 tane oyunu takilmalardan oturu oynayamadim bile. dun aksam da daha fazla dayanamayip eski roma döndüm.
9s cihazım olmadığı için denemedim fakat 9 Pro da yazdığınız hiç bir sorunu yaşamadan rahatlıkla kullanıyorum.

Lor24

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Remzi
Cihazım
GM 9
Konular
30
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Deneme Yapılan Cihaz : Xiaomi Redmi Note 9 Pro ( Joyeuse )
Android sürümü : 10
Yapım Tarihi : 29/03/2021
Yapımcı : Tech_karan

Rom İndirme Linki : -
Kullanılacak Uygulamaların Linki : - -

Kurulum Aşamaları :

• OrangeFox üzerinden kurulum yapılmalıdır. (Eğer bilmiyorsanız üstte verdiğim link üzerinden indirdiğiniz OrangeFox.zip dosyasını TWRP üzerinden Flashlamanız yeterlidir.)
  • TWRP / OrangeFox'a giriyoruz ve Format Data - Yes
  • Wipe - Dalvik Art/Cache/Data.
  • Flash rom
  • Güncel Firmware (Redmi Note 9 Pro için Yukarıda link yer alıyor.)
  • Reboot System
  • Kurulum tamamlandıktan hemen sonra Magisk uygulamasına girip kurun
  • Cihaz yeniden başlatıldıktan sonra dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Not : Kurulum biraz uzun sürüyor. Panik yapmayınız. Biraz bekledikten sonra kurulum ekranı gelecektir. (Vendor, Magisk, Kernel yüklemenize gerek yoktur. Magisk ve Vendor indireceğiniz dosya içerisinde yer almaktadır.)
Düzenlemeler, temalar, eklentiler ve Vendor dosyası içerisinde yer aldığı için dosya boyutu büyüktür.

Yenilikler :
  • İlk Miui 12.5 tabanlı Razer Sürümü
  • Android 10 / Q
  • Xiaomi AB bağlantı noktasına göre yapılmıştır.
  • Tüm Razer Edition ürünlerini İçerir
  • Razer Duvar Kağıtları
  • Yazı Tipleri ve Temalar Dahil edilmiştir
  • Yeni Şarj Animasyonları eklenmiştir
  • Yeni kırmızı vurgu rengi / Bildirimler ve Kontrol merkezi kısmındaki kırmızı kısımlar değiştirilebilir (Geliştirici Seçeneklerinde Değiştirilebilir)
  • Yeni Miui 12.5 Güç Menüsü
  • Nuked Süper Duvar Kağıtları
  • Dinamik Duvar Kağıtları Eklendi
  • Güvenlik ağı Geçti (Magisk Hide aksesuarlarını kullanın)
  • Mi Hesabı Zirveye Taşındı (Global gibi)
  • Yeni Durum Çubuğu Simgeleri
  • Yeni Varsayılan Tema
  • Çok daha fazlası.

NOT : NFC yoktur.
(Magisk üzerinden NFC Fix yapmaya çalıştım ama çalışmadı. Eğer bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.)

- Kendi Fikirlerimi de belirtmek isterim.

• Şarj süresi eni çok şaşırttı. Şu zamana kadar kullandığım çoğu romdan çok daha iyi. %10 şarj ile 6 saatlik bir kullanım gerçekleştirdim. Detaylar resimlerde yer alıyor.
  • Şarj süresi batarya ömrünüzle de alakalıdır. Batarya sağlık durumunuzu vereceğim link üzerinden kontrol edebilirsiniz. - Link.
  • Oyunların içinde yer alan reklamlar bu romdan sonra ortadan kayboldu. Belki de denk gelmedi bundan emin değilim. Geri dönüş yaparsanız sevinirim.
  • Kasma, donma, takılma vs. gibi hiç bir sorunla karşılaşmadım. Gayet akıcı ve stabil şekilde çalışıyor.
  • Gömülü olarak gelen çoğu uygulamalar yok. (Youtube, Xiaomi Uygulamaları, Google Uygulama ve Araçları vs.)
  • Youtube, Youtube Music gömülü olarak gelmediği için Vanced Sürümlerini rahatlıkla kullanabilme imkanı var.
  • İsterseniz yüklü olarak gelen bazı Xiaomi uygulamalarını da silebilirsiniz.
  • Kernel vs. yüklemenizi tavsiye etmiyorum. (Agni Kernel gibi sorunlu kerneller yüklemenize gerek yoktur.)
  • Ayıcalıklı Özellikler / MIUI Laboratuvar / AI Önyükleme açmanız yeterli olacaktır.
  • Bazı arkadaşlar paylaşmamı çok istediği için kıramadım onları ve %100 şarj süresi ile tam kullanım yapmadan paylaştım.

Romun Videosu :

Ekran görüntüleri :
hocam güncelleme alacakmı her hafta telgram da baktım göremedım gruptayım da

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
hocam güncelleme alacakmı her hafta telgram da baktım göremedım gruptayım da
Haftalık güncelleme alan bir rom değildir. Sadece belli başlı romlar sürekli güncelleme alıyor. Onlara da netten bakabilirsiniz.

ligtv39

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
okan
Cihazım
salman
Konular
4
Romun şarj süresi süper lakin telefonun sesi çok az,Dolby atmış yüklemeye çalıştım ama uygulama açılmıyor hata veriyor bu sorunu nasıl hallettiniz?

useful

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
11
Romun şarj süresi süper lakin telefonun sesi çok az,Dolby atmış yüklemeye çalıştım ama uygulama açılmıyor hata veriyor bu sorunu nasıl hallettiniz?
Hocam aynı sorunu bende yaşıyorum birebir aynı yönergeleri yaptım yinede açılmadı varsa çözebilen bu romu kullanacağım ?

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Magisk üzerinden yükleyin. Ben o şekilde yükledim çalışmıştı. Seste problem yok, note 9 Pro ses konusunda bayağı iyi tabi siz az diyorsanız öyledir. Link bırakıyorum. Yazanları sırasıyla yapın çalışır. Bir problem olmaz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam aynı sorunu bende yaşıyorum birebir aynı yönergeleri yaptım yinede açılmadı varsa çözebilen bu romu kullanacağım ?
hocam ben çalıştırabiliyorum sizler nasıl yapamıyorsunuz anlamadım doğrusu.

useful

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Enes
Cihazım
Note 9 Pro
Konular
11
Magisk üzerinden yükleyin. Ben o şekilde yükledim çalışmıştı. Seste problem yok, note 9 Pro ses konusunda bayağı iyi tabi siz az diyorsanız öyledir. Link bırakıyorum. Yazanları sırasıyla yapın çalışır. Bir problem olmaz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam ben çalıştırabiliyorum sizler nasıl yapamıyorsunuz anlamadım doğrusu.
Hocam bunu yüklerken magisk versiyonu 22.0 acaba ondan mı kaynaklı en son sürümde denemiştim ?

KURTOGLU-

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Zekeriya
Cihazım
Note 9 Pro
Meslek
Tekniker
Konular
42
Hocam bunu yüklerken magisk versiyonu 22.0 acaba ondan mı kaynaklı en son sürümde denemiştim ?
Ben rom un içinde yer alan magisk sürümünü güncellemedim. İlk kurulu olarak gelen magisk üzerinden kurulum yaptım. Sorunsuz şekilde kullandım.

ligtv39

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
okan
Cihazım
salman
Konular
4
Ben rom un içinde yer alan magisk sürümünü güncellemedim. İlk kurulu olarak gelen magisk üzerinden kurulum yaptım. Sorunsuz şekilde kullandım.
Maalesef olmuyor benim magisk sürümüm 22.0 sizin kaç?

Üst Alt