MIUI 12 [MIUI][12][10][PORT] Mi A3 - Stable & Weekly ROM

xbatubgc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Veri kaybetmeden geçtikten sonra sorunsuz kullanan olucağını sanmıyorum %90 kullandıkça sorun çıkacaktır çünkü hem miui 11den 12ye hemde android 9dan 10a geçiş olucak zaten portlayanda temiz kurulumu tavsiye etmiş yok illaki kayıp olmasın diyorsanız iki şekildede kurulum çok basit hangi romdan veya android sürümünden geçtiğinizin bir önemi yok bootloader açık olsun yeter portlayan kişi fastboot flasher yapmış bu varken twrpye hiç bulaşmayın çünkü herşeyi otomatik yapıyor ve en son recovery olarak twrp'yide yüklüyor kullanımı şöyle;

1. MIUI 12 romunu indirip içindekileri bir klasöre çıkarın ( )
2. "MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher.exe" bunu indirip miui 12 dosyalarını çıkardınığınız klasörün içine atın ( )
3. sonra klasöre attığınız MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher.exe dosyasını çalıştırın bunu yaptıktan sonra klasörün içinde "Flash_And_Format_Data.bat" ve "Flash_Without_Format_Data.bat" dosyaları oluşacak sonra telefonu fastboot moda alıp pc ye bağlayın burdan sonraki son adım olacak ama bundan önce tavsiyem telefonun aktif slotunun a olmasıdır eğer b'deyse veya bilmiyorsanız adb dosyalarınız yoksa indirin ve ayrı bir klasöre çıkarın sonra içine C:\WINDOWS\system32 klasöründe bulunan cmd.exe dosyasını kopyalayın ve bu dosyayı telefon fastboot moddayken çalıştırın sonrada fastboot set_active a komutunu girin telefonun aktif slotu a olacak sonra cmd penceresini kapatıp kaldığınız son adımdaki miui 12 dosyalarını çıkardığınız klasöre girin burda önemli olan eğer temiz kurulum istiyorsanız "Flash_And_Format_Data.bat" dosyasını eğer dosyalar silinmeden kurulsun istiyorsanız "Flash_Without_Format_Data.bat" dosyasını çalıştırın bundan sonra 5-10 dk bekleyebilirsiniz telefon kendini başlatana kadar bir işlem yapmayın yeniden başlayınca işlem bitmiş oluyor.
hocam ben şuan mıuı 11 kullanıyorum ondada bu şekilde yapılabilirmi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bide mıuı 12 ye update gelince nasıl yükleyeceğiz hocam bilgi varmı

delibalta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
32
hocam ben şuan mıuı 11 kullanıyorum ondada bu şekilde yapılabilirmi

bide mıuı 12 ye update gelince nasıl yükleyeceğiz hocam bilgi varmı
Evet rom veya android sürümü farketmeden bu şekilde yapabilirsin miui 12 ye her hafta güncelleme gelecektir eğer geliştirici ota desteği verirse normal ayarlardaki güncelleme denetlemesiyle otomatik indirip kurulur eğer bu desteği vermezsede anlattığım yolla miui 12 yüklediğinizde twrp zaten kurulu geliceği için yapıcağınız sadece güncel sürümü indirip twrp üzerinden hiçbir wipe yapmadan flash etmek olucaktır veri kaybı olmadan yüklenir.

xbatubgc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Evet rom veya android sürümü farketmeden bu şekilde yapabilirsin miui 12 ye her hafta güncelleme gelecektir eğer geliştirici ota desteği verirse normal ayarlardaki güncelleme denetlemesiyle otomatik indirip kurulur eğer bu desteği vermezsede anlattığım yolla miui 12 yüklediğinizde twrp zaten kurulu geliceği için yapıcağınız sadece güncel sürümü indirip twrp üzerinden hiçbir wipe yapmadan flash etmek olucaktır veri kaybı olmadan yüklenir.
anladım hocam teşekkürler şuan mıuı 11 de kalmak daha mantıklı gibi

ferhattoker33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mİ 5 prime
Konular
0
Bence Miui 12 ye geçmeye değecek kadar iyi değil. rami fazla kullanıyor, belki o yüzden kasıyor, miui 12 animasyonu 11 den fazla olduğu için bizim telefona şuan çok uygun değil. geri miui 11 e döneceğim.

aidenfocus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi A3
Meslek
Tasarımcı
Konular
2
Android 10 firmware'ini kurduktan sonra miui12yi yükleyip root attım ardından fde.ai lite kurdum, şu an miui11den daha hızlı geliyor miui12.
Tavsiye ederim.

Miui12ye uygun güzel bir kernel bulunursa daha güzel verim alınacağını düşünüyorum.

ferhattoker33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mİ 5 prime
Konular
0
Android 10 firmware'ini kurduktan sonra miui12yi yükleyip root attım ardından fde.ai lite kurdum, şu an miui11den daha hızlı geliyor miui12.
Tavsiye ederim.

Miui12ye uygun güzel bir kernel bulunursa daha güzel verim alınacağını düşünüyorum.
Root yaparsam bankacılık uygulamalarında sorun çıkarıyor. Pil tüketimi nasıl sizde, bende hızlı tüketiyor. Aod çok götürüyor 10 sn. ye ayarlı olduğu halde sürekli açıkmış gibi. Pil tüketimine baktığımda neredeyse bekleme süresi kadar Aod açık gözüküyor. Önceden miui11de toplamda 1-2 saat ise şimdi 10 saat açık gözüküyor. İleriki güncellemeler sorunlar çözülür inş.

aidenfocus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi A3
Meslek
Tasarımcı
Konular
2
Root yaparsam bankacılık uygulamalarında sorun çıkarıyor. Pil tüketimi nasıl sizde, bende hızlı tüketiyor. Aod çok götürüyor 10 sn. ye ayarlı olduğu halde sürekli açıkmış gibi. Pil tüketimine baktığımda neredeyse bekleme süresi kadar Aod açık gözüküyor. Önceden miui11de toplamda 1-2 saat ise şimdi 10 saat açık gözüküyor. İleriki güncellemeler sorunlar çözülür inş.
Bende banka uygulamalarını düzenli olarak kullanıyorum, hiçbir sıkıntı çıkardığını görmedim şu ana kadar, miui11den aldığım ekran süresinden 30-40dakika daha fazla ekran süresi alıyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-06-16-21-04-21-207_com.xiaomi.misettings.jpg
    Screenshot_2020-06-16-21-04-21-207_com.xiaomi.misettings.jpg
    122 KB · Görüntüleme: 20

ferhattoker33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mİ 5 prime
Konular
0
Bende banka uygulamalarını düzenli olarak kullanıyorum, hiçbir sıkıntı çıkardığını görmedim şu ana kadar, miui11den aldığım ekran süresinden 30-40dakika daha fazla ekran süresi alıyorum.
İyiymiş sizin adınıza Sevindim. Son olarak Ram kullanımı nasıl sizde ben de miui11 de 2/4 tu şimdi 1.5/4

Üst Alt