MIUI 12 [MIUI][12][10][PORT] Mi A3 - Stable & Weekly ROM

xbatubgc

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
12
Mıuı Fastboot flasher v2 yayınlandı direk geçiş yapılabiliyor çok iyi bi haber bu

aidenfocus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi A3
Meslek
Tasarımcı
Konular
2
Bir önceki MIUI 11 sürümünden geliyorum, tam olarak nasıl yükleme yapacağım hakkında biraz bilgi verir misiniz ?

aidenfocus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Mi A3
Meslek
Tasarımcı
Konular
2
Onu bende biliyorum, önceki sürümün üzerine atıp dalvik temizlemek yetiyor mu yoksa format data mı yapmalıyım onu tam anlayamadım. Telefonum şu an android 9 miui11.

recepix

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Recep
Cihazım
MI A3
Konular
2
Onu bende biliyorum, önceki sürümün üzerine atıp dalvik temizlemek yetiyor mu yoksa format data mı yapmalıyım onu tam anlayamadım. Telefonum şu an android 9 miui11.
Tüm wipeleri yap hem MIUI hem de Android sürümü yükseliyor.

MI A3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Samcomtr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mtk6582
Konular
4
Önceden twrp ile rom yükleyince üstüne magisk yüklüyoduk magisk hangi sürüm yüklicez? Miui 11.2 bitnet 20.3.5 sürümünden geçişte veri kaybı olmadan nasıl geçiş yapcaz tüm wipeleri yapın demişsiniz biraz açarmısınız nasıl yapcaz hangilerini

altuns

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mevlut
Cihazım
Resmi 5 plus
Konular
45
Biraz daha beklicem ya ilk sürüm oldugu icin gun yuzune cikmamis bircok sorun olabilir

Samcomtr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Mtk6582
Konular
4
Önceden twrp ile rom yükleyince üstüne magisk yüklüyoduk magisk hangi sürüm yüklicez? Miui 11.2 bitnet 20.3.5 sürümünden geçişte veri kaybı olmadan nasıl geçiş yapcaz tüm wipeleri yapın demişsiniz biraz açarmısınız nasıl yapcaz hangilerini
Yüklemeden önce dalvik cache yaptım romu yükledim sonra bidaha dalvik cache yaptım sorunsuz güncellendi şuanlık sıkıntı yok gibi

delibalta

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
32
Veri kaybetmeden geçtikten sonra sorunsuz kullanan olucağını sanmıyorum %90 kullandıkça sorun çıkacaktır çünkü hem miui 11den 12ye hemde android 9dan 10a geçiş olucak zaten portlayanda temiz kurulumu tavsiye etmiş yok illaki kayıp olmasın diyorsanız iki şekildede kurulum çok basit hangi romdan veya android sürümünden geçtiğinizin bir önemi yok bootloader açık olsun yeter portlayan kişi fastboot flasher yapmış bu varken twrpye hiç bulaşmayın çünkü herşeyi otomatik yapıyor ve en son recovery olarak twrp'yide yüklüyor kullanımı şöyle;

1. MIUI 12 romunu indirip içindekileri bir klasöre çıkarın ( )
2. "MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher.exe" bunu indirip miui 12 dosyalarını çıkardınığınız klasörün içine atın ( )
3. sonra klasöre attığınız MIA3_MIUI_Fastboot_Flasher.exe dosyasını çalıştırın bunu yaptıktan sonra klasörün içinde "Flash_And_Format_Data.bat" ve "Flash_Without_Format_Data.bat" dosyaları oluşacak sonra telefonu fastboot moda alıp pc ye bağlayın burdan sonraki son adım olacak ama bundan önce tavsiyem telefonun aktif slotunun a olmasıdır eğer b'deyse veya bilmiyorsanız adb dosyalarınız yoksa indirin ve ayrı bir klasöre çıkarın sonra içine C:\WINDOWS\system32 klasöründe bulunan cmd.exe dosyasını kopyalayın ve bu dosyayı telefon fastboot moddayken çalıştırın sonrada fastboot set_active a komutunu girin telefonun aktif slotu a olacak sonra cmd penceresini kapatıp kaldığınız son adımdaki miui 12 dosyalarını çıkardığınız klasöre girin burda önemli olan eğer temiz kurulum istiyorsanız "Flash_And_Format_Data.bat" dosyasını eğer dosyalar silinmeden kurulsun istiyorsanız "Flash_Without_Format_Data.bat" dosyasını çalıştırın bundan sonra 5-10 dk bekleyebilirsiniz telefon kendini başlatana kadar bir işlem yapmayın yeniden başlayınca işlem bitmiş oluyor.

ozanyilmaz5534

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ozan
Cihazım
Xiaomi mi a3
Konular
2
Ben de bugün yükledim işte rom görsel olarak filan çok güzel ama ilk sürüm olduğu için fps dropları çok rahat hissediyorum belkide port olduğu için bu droplar oluyodur ama beni pek rahatsız etmedi pilide daha tam fulleyip test etmedim ama %72 gibi kurmuştum 1 saat 44 dk ekran süresiyle 72 den %48 e düştü bu süre bazında uygulama kurulumları youtubedan müzik filan dinledim ve uygululama kurulumlarıyla uğraştım belkide ilk kurulumdan dolayı biraz fazla hızlı gitmiş olabilir ama pek bir anormallik yok gibi güzel denemek istiyosanız benim gibi uğraşmayı seviyosanız kamera yazılımı yine miui 11 deki kamera yazılı ile aynı ama nedense böyle rom yüklediğim zaman telefonun kamerasında zoom yapınca o detayları pastel boyayla boyuyomuş gibi yapıyo ama bu olayı stock romda yapmıyo daha çözemedim çözen varsa çözümünü yazarsa severim magiski de direk 20.3 sürümü vardı direk kurdum bi sıkıntı olmadı şimdiden deniyenlere hayırlı olsun.

Üst Alt