Rom MIUI 10 EU Stable Rom / Beta Rom 9.8.29/9.9.3/9.9.6 Güncellemesi Ve Değişiklikler (Linkler Eklendi)

Mertt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MERT
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
2
Şuan global kararlı miui 10.2.3 pea kullanıyorum uzun zamandır güncelleme gelmiyor.
Sizce bu romu kurmalımıyım?

alperenbahar

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
alperen
Cihazım
gm discovery
Konular
1
Son 10.3.1 güncellemesinden sonra Yüz Kilidi yüzü tanıyınca direk ana ekrana geçmiyor tekrar yukarı kaydırmak gerekiyor bunun herhangi bir ayarı vs var mı acaba?

Gurkut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa G
Cihazım
Mi 9
Meslek
I.T
Konular
14
Son 10.3.1 güncellemesinden sonra Yüz Kilidi yüzü tanıyınca direk ana ekrana geçmiyor tekrar yukarı kaydırmak gerekiyor bunun herhangi bir ayarı vs var mı acaba?

Yüz verisi eklediğiniz yerden bunu kapatın.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-04-07-16-37-26-833_com.android.systemui.jpg
    Screenshot_2019-04-07-16-37-26-833_com.android.systemui.jpg
    185,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Ekonomist
Konular
76
Arkadaşlar ekran görüntüsünde çentik olmadığı için tam belli olmuyor ama durum çubuğu çentikten çok daha büyük bu da ekranın küçülmesine sebebiyet veriyor. Çok sinir bozucu. Bu sorunu yaşayan var mı? Nasıl çözerim?

Mi 8 Lite / EU Stable

EU Beta kullanırken bu sıkıntı yoktu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım sorun bu şekilde daha net belli oluyor. Forumun çizgisine bakarsanız demek istediğimi anlarsınız. Durum çubuğu gereksiz büyük.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-04-07-19-37-56-237_com.whatsapp.jpg
    Screenshot_2019-04-07-19-37-56-237_com.whatsapp.jpg
    74,2 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_2019-04-07-19-42-46-350_com.kiwibrowser.browser.png
    Screenshot_2019-04-07-19-42-46-350_com.kiwibrowser.browser.png
    275,2 KB · Görüntüleme: 49

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
287
Temiz kurulum yaptıysanız bahsettiğiniz problemlerin olmaması lazım. Beta sürümünde bazen ben de aynı sıkıntıları yaşıyordum ama şu an stabil 10.3.1.0 da hiç bir problem yok.
Hayırdır hocam, kararlı, beta dan daha mı iyi ki, geçtiniz
Aslında bende haftalık dan sıkıldım, kararlıya geçsem mi acaba, öneriyormusunuz

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk

ertndrsn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
Poco F6 Pro
Meslek
Ekonomist
Konular
76

Ben Mi Globe denemeyi düşünüyorum hocam, tavsiye ederim :)

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42

Evet sayın üstadım, öyle bir karar aldık. Eu betada şarj kullanımıyla ilgili bazı sıkıntılar vardı. Özellikle de 9.3.21 de.... Bir sonra ki güncelleme olan 9.3.28 le birlikte bir nebze olsun düzelmesine rağmen sıkıntı devam ediyordu. ( Herkes sizin gibi bir Kral a sahip değil ki 20 saat ekran süresi alsın ) Stabil Eu 10.3.1.0 sürümünün Eu betacıların en performanslı sürüm dedikleri 9.3.7 üzerine inşaa edildiği ile ilgili yorumları görünce yükleyip test etmek istedim. Benim gibi Mi 6 kullanan Ottoman ve Brismo hocalarımın da 9.3.7 sürümünü kullandıklarını biliyorum. Sürüm düşürmektense kararlıya geçmek daha uygun olur diye düşündüm. Ayrıca hem her hafta güncelleme almak için betada kalıp hem de güncelleme yapmamanın da bir mantığı yok diye düşündüm ( Adını zikrettiğim hocalarımı tenzih ederim ).
Daha evvel ilk kullanımda aldığım 4.5 saat ekran süresi Eu stabile geçtikten sonra ilk kullanımda mobil veri uzun süre açık olmasına rağmen 5.5 saati geçti. Daha ilk gün. Zamanla daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Eu betada bazı uygulamalarda belli belirsiz kasmalar yaşıyordum. Şimdi hiç bir problem yok. Cihaz adeta yağ gibi akıyor.
Eu betada bazı uygulamaları root yetkisi olmadığı için yüklemekte sıkıntı yaşıyordum. AdaWay ve Titanium Backup gibi... Bu kullandığım Magisk v18.1 sürümüyle de alakalı olabilir diye düşündüm ama google kamera ve dolby de problem olmaması da kafamı karıştırdı. Eu kararlı romla birlikte Magiskin en son sürümü olan 19.0 ı yükledim ve problem kökten çözüldü. ( V18.1 le sıkıntı yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim )

Eu betada olup ta stabilde olmayan bazı uygulamalar mevcut. Henüz test aşamasında olan şarj animasyonu, son kullanılanlarda uygulamaların parmakla yukarı hareketi ve benim sürekli kullandığım gece modu özelliği gibi özellikler kararlı romda yok. Olmasa ne olur? Hiç bir şey....

Son cümle olarak; Ben sizin gibi güncelleme hastası biri olmadığım için Cumhur hocam daha evvel beni uyarmıştı. Skorpi' ye hiç bulaşma, seni de yoldan çıkarır diye. Galiba haklıymış. Bu güncelleme hastalığı ucundan kenarından bana da bulaşmış olmalı ki Stabil romda önümüzdeki hafta betaya gelecek güncellemeyi merak ediyorum. Belki geçen hafta güncelleme gelmiş olsaydı. Eu kararlıya belki de hiç geçmemiş olacaktım. Fakat memnun musun derseniz çok memnunum.
Eğer siz de geçmek isterseniz 20 saat ekran süreniz 30 saate çıkar ki bu efsane bir şey olur. Kral daha bir stabil çalışır. Lâkin kaşıntınız tutunca ne yaparsınız işte onu bilemiyorum. Tabii ki karar sizin...
Biraz uzun bir izahat oldu ama betadan kararlıya geçecek arkadaşlar varsa başlarına gelecekleri bilsinler istedim.Saygılarımla...8=)clap~~clap~~

ZENGİN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mi 13
Meslek
Eğitim Yöneticisi
Konular
9
Evet sayın üstadım, öyle bir karar aldık. Eu betada şarj kullanımıyla ilgili bazı sıkıntılar vardı. Özellikle de 9.3.21 de.... Bir sonra ki güncelleme olan 9.3.28 le birlikte bir nebze olsun düzelmesine rağmen sıkıntı devam ediyordu. ( Herkes sizin gibi bir Kral a sahip değil ki 20 saat ekran süresi alsın ) Stabil Eu 10.3.1.0 sürümünün Eu betacıların en performanslı sürüm dedikleri 9.3.7 üzerine inşaa edildiği ile ilgili yorumları görünce yükleyip test etmek istedim. Benim gibi Mi 6 kullanan Ottoman ve Brismo hocalarımın da 9.3.7 sürümünü kullandıklarını biliyorum. Sürüm düşürmektense kararlıya geçmek daha uygun olur diye düşündüm. Ayrıca hem her hafta güncelleme almak için betada kalıp hem de güncelleme yapmamanın da bir mantığı yok diye düşündüm ( Adını zikrettiğim hocalarımı tenzih ederim ).
Daha evvel ilk kullanımda aldığım 4.5 saat ekran süresi Eu stabile geçtikten sonra ilk kullanımda mobil veri uzun süre açık olmasına rağmen 5.5 saati geçti. Daha ilk gün. Zamanla daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum. Eu betada bazı uygulamalarda belli belirsiz kasmalar yaşıyordum. Şimdi hiç bir problem yok. Cihaz adeta yağ gibi akıyor.
Eu betada bazı uygulamaları root yetkisi olmadığı için yüklemekte sıkıntı yaşıyordum. AdaWay ve Titanium Backup gibi... Bu kullandığım Magisk v18.1 sürümüyle de alakalı olabilir diye düşündüm ama google kamera ve dolby de problem olmaması da kafamı karıştırdı. Eu kararlı romla birlikte Magiskin en son sürümü olan 19.0 ı yükledim ve problem kökten çözüldü. ( V18.1 le sıkıntı yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim )

Eu betada olup ta stabilde olmayan bazı uygulamalar mevcut. Henüz test aşamasında olan şarj animasyonu, son kullanılanlarda uygulamaların parmakla yukarı hareketi ve benim sürekli kullandığım gece modu özelliği gibi özellikler kararlı romda yok. Olmasa ne olur? Hiç bir şey....

Son cümle olarak; Ben sizin gibi güncelleme hastası biri olmadığım için Cumhur hocam daha evvel beni uyarmıştı. Skorpi' ye hiç bulaşma, seni de yoldan çıkarır diye. Galiba haklıymış. Bu güncelleme hastalığı ucundan kenarından bana da bulaşmış olmalı ki Stabil romda önümüzdeki hafta betaya gelecek güncellemeyi merak ediyorum. Belki geçen hafta güncelleme gelmiş olsaydı. Eu kararlıya belki de hiç geçmemiş olacaktım. Fakat memnun musun derseniz çok memnunum.
Eğer siz de geçmek isterseniz 20 saat ekran süreniz 30 saate çıkar ki bu efsane bir şey olur. Kral daha bir stabil çalışır. Lâkin kaşıntınız tutunca ne yaparsınız işte onu bilemiyorum. Tabii ki karar sizin...
Biraz uzun bir izahat oldu ama betadan kararlıya geçecek arkadaşlar varsa başlarına gelecekleri bilsinler istedim.Saygılarımla...8=)clap~~clap~~
Hocam şu an mi 6 da eu 9.3.7 romu yüklü. Stabil sürüme geçişte 4 wipe yapıp stabil romu yükledikten sonra twrp den aldığım data yedeğini geri yüklesem sorun olur mu acaba? Bir de eğer tekrar eu beta ya geçmek istersem tekrar twrpden yükleme yapabilir miyim? Daha doğrusu betadan kararlıya, kararlıdan betaya twrp ile geçebilir miyim? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Bilgiyi paylaşmak güzeldir. MI 6 dan yazıldı.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
42
Hocam şu an mi 6 da eu 9.3.7 romu yüklü. Stabil sürüme geçişte 4 wipe yapıp stabil romu yükledikten sonra twrp den aldığım data yedeğini geri yüklesem sorun olur mu acaba? Bir de eğer tekrar eu beta ya geçmek istersem tekrar twrpden yükleme yapabilir miyim? Daha doğrusu betadan kararlıya, kararlıdan betaya twrp ile geçebilir miyim? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Bilgiyi paylaşmak güzeldir. MI 6 dan yazıldı.
Hocam ben twrp den yedek almadığım için o konuda bir bilgilendirme yapamam. Rom konusuna gelince ben Eu betadan Eu kararlıya twrpden temiz kurulum yaparak geçtim. Aynı şekilde geri dönüş de yapabilirsiniz. Eğer güncelleme meraklısı iseniz bence betada kalmanız mantıklı olacaktır. Yine de tercih sizin.

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular