- Adım
- NURULLAH
- Cihazım
- Redmi k20 pro
- Konular
- 6
256 gb
256 gb olan 3000 3100 civari hocam
256 gb
256 gb olan 3000 3100 civari hocam
Hocam band 20 meselesi için kalkıp 8 ramdan vazgeçmeyin ben hep 4.5 g de kullanıyorum band 20 sorun olsaydı ben burdan yazardımBen en iyisi 9t pro 6/128 alayim bu band20 olayi ikilemde birakti normalde bile turktelekom abuk subuk cekerken o cihazla hic uğraşılmaz![]()
Hocam 8GB ram derken 8'inden de vazgeçmiyoruz ya Allah aşkınaHocam band 20 meselesi için kalkıp 8 ramdan vazgeçmeyin ben hep 4.5 g de kullanıyorum band 20 sorun olsaydı ben burdan yazardım
Band20 olmayınca telefon çekmiyor mu hocam?kimse telefonunun çekmemesini istemez bence
Eyvallah hocamK20 pro telefonun kralıdır
Hocam bunu deneyimlerimden anlatıyorum buyurun İç Anadoluda Vodafone'lu olup şehirler arası yolculuk yapın Band 20 nasıl önemliymiş anlayacaksınız. Teknik bilgi konusunda sizle yarışamam fakat deneyimlediğim şey konusunda da yalan söyleyemem. Resmen Redmi 5 cihaz yanyanayken 4.5G çekemedi Band 20 eksikliğinden dolayı ve şebeke 3G'ye de dönemedi yüksek Mhz ve düşük kapsama alanı dolayısıyla 2G'ye kadar geriledi. Peki neden bu Mi 9T Pro bağlantı kopmaksızın 4.5G'ye bağlanmaya devam etti? Ayrıca bu şebeke kararsızlığının yaşandığı şehirler arası yollarda Redmi cihaz kararsız bir şekilde şarj kaybetti. Benim demek istediğim bu, siz ısrarla Trabzonda yaylada kesilmedi diyorsunuz ve özellikle Turkcellseniz tabi kesilmez. Vodafone ile şehirler arası yollar yapıp test etmenizi tavsiye ederim.Band20 olmayınca telefon çekmiyor mu hocam?
Ben açıklamaktan gerçekten sıkıldım. Şu anki açıklamalarım tüm forum ahalisi içindir. Dikkatle okuyun! Band20 sadece ve sadece 4g de kullanılan, en geniş kapsama alanı ve en düşük hız sunan banddır.
Bir wifi düşünün 100 kişi bağlanınca mı yüksek hız alırsınız 10 kişi bağlanınca mı? Otelde kalmışsınızdır, wifi hızı yavaş diye şikayet etmişsinizdir, neden? Çok kişi bağlandığı için hız yavaşlamıştır.
Band20 en geniş kapsama alanı sunan banddır, yani çok fazla kullanıcı bu band üzerinden internete girer. Bu nedenle yavaştır. Band20 bazı bölgelerde 3g den de rezildir. Band20 li 4g yerine 3g ye telefonu alırsınız daha hızlı internete girersiniz.
Yani band20 olmayınca da telefon çeker. 4g de çeker 3g de 2g de. Tek kullanılan 4g bandı band20 değildir. Sadece band20 olsa idi band20 olmayan benim elimdeki k20 pro 4g görmez idi.
Sadece üstte her zaman 4g yazsın diyorsanız tamam band20 olan cihaz alın 4g yazsın ki buna da gerek yok k20 pro kullanıcısı olarak 4g çekmeyen yer görmedim. Karadenizi bilirsiniz, dağlıktır. Ben Trabzon luyum. Köyde 4g ye bağlanıyorum. Tamam istisnalar vardır bazı yerlerde 4g sadece band20 üzerinden veriliyor olabilir, orada da 3g var değil mi? Dağın başında yaşamıyoruz arkadaşlar, kaldı ki dağın başında da 3g çekiyor, karadenizin yaylalarında da 3g çekiyor.
Son sözüm şudur band20 olmazsa olmaz değildir.
Kendi kendime şu soruyu sordum
4c kullandım, band20 yoktu, note 3 pro kullandım yine yoktu, note 4 k20 pro kullandım yine yoktu yine yoktu. Ben bu 4g ye bu güne kadar nasıl bağlandım merak ediyorum.
Hattım vodafone, cihazım k20 pro, memleketim Trabzon, yaşadığım şehir Çanakkale. Trabzon Çanakkale arası 24 saat otobüs yolculuğunu yılda 10-12 kere yapıyorum, bunun yanında Ankara-Çanakkale arası yılda 6 kere yapıyorum, Çanakkale-istanbul da 6 kere vardır.Hocam bunu deneyimlerimden anlatıyorum buyurun İç Anadoluda Vodafone'lu olup şehirler arası yolculuk yapın Band 20 nasıl önemliymiş anlayacaksınız. Teknik bilgi konusunda sizle yarışamam fakat deneyimlediğim şey konusunda da yalan söyleyemem. Resmen Redmi 5 cihaz yanyanayken 4.5G çekemedi Band 20 eksikliğinden dolayı ve şebeke 3G'ye de dönemedi yüksek Mhz ve düşük kapsama alanı dolayısıyla 2G'ye kadar geriledi. Peki neden bu Mi 9T Pro bağlantı kopmaksızın 4.5G'ye bağlanmaya devam etti? Ayrıca bu şebeke kararsızlığının yaşandığı şehirler arası yollarda Redmi cihaz kararsız bir şekilde şarj kaybetti. Benim demek istediğim bu, siz ısrarla Trabzonda yaylada kesilmedi diyorsunuz ve özellikle Turkcellseniz tabi kesilmez. Vodafone ile şehirler arası yollar yapıp test etmenizi tavsiye ederim.![]()
Siz her gün iç anadoluyu mu geziyorsunuz? Her gün etrafta yaşam alanı dahi olmayan şehirlerarası yollardan mı geçiyorsunuz. Ve her gün iç anadoluyu etrafta yaşam alanı olmayan yollardan gezerken tek derdiniz band20 ile 4g ye bağlanmak mı?Eğer konu ile çok ilgiliyseniz nPerf ile İç Anadoluyu gezmenizi tavsiye ederim.