Yardım Mi9 se vs 2. El mi6

Batuhanbako

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Batuhan
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
3
Gencler 1.5-2 ay sonra telefon almayi dusunuyorum bu ikisi arasinda kaldim sizce hangisini almaliyim ? Cevaplariniz icin tesekkurler

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Gencler 1.5-2 ay sonra telefon almayi dusunuyorum bu ikisi arasinda kaldim sizce hangisini almaliyim ? Cevaplariniz icin tesekkurler
2-3 aya kadar köprünün altından çok sular akar daha

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk

Oyla:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Aynı fiyatta olsa bile mi 6 olacak olan kişi ya telefondan anlamıyordur, ya da kör kütük sarhoştur. Bu kadar net söylüyorum. Bir de “SD 835, SD 712’den 2 tane eder.” diyen olmuş. Bu kadar câhil olunmaz diyorum ama olunuyor demek ki, hem de bu forumda. Yahu işlemcinin güçlü olması, o işlemcinin çok iyi performans vereceğini garantisini vermiyor ki. Şöyle düşünün: Eski nesil i7 işlemci, şu an yeni nesil i5 işlemcilerden daha iyi (salt güç olarak). O zaman gidip eski nesil i7 işlemci alalım. Mantıklı geliyor mu? Elbette ki yeni nesil i5 işlemci daha fazla performans verecektir. Optimizasyonu daha iyidir, günlük kullanımda da fark ettirecek işler yapılmadığı için her zaman daha avantajlı olacaktır. Allah kimseyi Mi 9 SE ile aynı fiyatta olan Mi 6’yı savunduracak kadar partizan yapmasın. Alacak arkadaş da bana mesaj atarsa arayıp bilgilendirebilirim kendisini.

Ayrıca ben/biz 4 bin liraya satılan Mi 9 SE’yi değil, 2100-2200’e satılan Mi 9 SE’yi anlatıyoruz.

Oyla:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Hocam bu kadar da fanatik olmayın lütfen, kabul edin işte, Mi6 antika olma yolunda eski bir amiral gemisi cihaz... Aksi olsaydı, Siz Pocofone almazdınız ... Tesbitimde bir hata var ise, şimdiden affınıza sığınıyorum

Hocam fanatik olmak ile alakası yok yorumum yanlış anlamış olmalısınız. Hali hazırda mi 6sı olan biri mi 9se alması için çok büyük nedenler olamaz bence ama ben yinede almayı düşündün. Bildirim ışığı olsaydı kesin alacaktım zaten. Kaldı ki ben mi 6 daha iyidir diye körü körüne savunmadım. Mi 6 nın halen çok iyi bir cihaz olduğunu söylemek onu savunmak değil kanımca. Yeni bir cihaz alacak olsam 9 se alırım tabi ki de. Yalnız şu da var mı 9se resmi kayıtlı fiyatı 3500 4000 TL arası. İmei atma olayı olmasa emin olun bir çok kişi fellik fellik 2.el temiz mi 6 arardı.
Pocofone cihazınıda hiç almadım başkası ile karıştırdınız sanırım

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
Aynı fiyatta olsa bile mi 6 olacak olan kişi ya telefondan anlamıyordur, ya da kör kütük sarhoştur. Bu kadar net söylüyorum. Bir de “SD 835, SD 712’den 2 tane eder.” diyen olmuş. Bu kadar câhil olunmaz diyorum ama olunuyor demek ki, hem de bu forumda. Yahu işlemcinin güçlü olması, o işlemcinin çok iyi performans vereceğini garantisini vermiyor ki. Şöyle düşünün: Eski nesil i7 işlemci, şu an yeni nesil i5 işlemcilerden daha iyi (salt güç olarak). O zaman gidip eski nesil i7 işlemci alalım. Mantıklı geliyor mu? Elbette ki yeni nesil i5 işlemci daha fazla performans verecektir. Optimizasyonu daha iyidir, günlük kullanımda da fark ettirecek işler yapılmadığı için her zaman daha avantajlı olacaktır. Allah kimseyi Mi 9 SE ile aynı fiyatta olan Mi 6’yı savunduracak kadar partizan yapmasın. Alacak arkadaş da bana mesaj atarsa arayıp bilgilendirebilirim kendisini.

Ayrıca ben/biz 4 bin liraya satılan Mi 9 SE’yi değil, 2100-2200’e satılan Mi 9 SE’yi anlatıyoruz.
telefon islemcileriyle pc islemcilerini kiyaslamak .

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
telefon islemcileriyle pc islemcilerini kiyaslamak .

Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kardeşim, gözünü seveyim, Allah aşkına, şaka de lütfen. Ben artık cevap vermeyeceğim...

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28

arkadaş haklı şöyle bi yazı atayım :) yazıda alttaki cümle var. buda optimizasyon demek bir bakıma. pc işlemcileri elbette daha güçlü fakat yeni işletim sistemlerine göre optimize edilmiş bi işlemci tabiki daha iyidir.

Yani, günümüz teknolojisiyle 10 Ghz’lik bir bilgisayarı hızlı olarak kullanamıyoruz. Bunu örneklemek gerekirse, bir caddede trafik varsa ve buna rağmen hız yapmaya çalışırsanız, trafik dur kalklar yüzünden iyice çileden çıkacaktır. En doğrusu kontrollü bir şekilde yolunuza devam etmektir.

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Hocam fanatik olmak ile alakası yok yorumum yanlış anlamış olmalısınız. Hali hazırda mi 6sı olan biri mi 9se alması için çok büyük nedenler olamaz bence ama ben yinede almayı düşündün. Bildirim ışığı olsaydı kesin alacaktım zaten. Kaldı ki ben mi 6 daha iyidir diye körü körüne savunmadım. Mi 6 nın halen çok iyi bir cihaz olduğunu söylemek onu savunmak değil kanımca. Yeni bir cihaz alacak olsam 9 se alırım tabi ki de. Yalnız şu da var mı 9se resmi kayıtlı fiyatı 3500 4000 TL arası. İmei atma olayı olmasa emin olun bir çok kişi fellik fellik 2.el temiz mi 6 arardı.
Pocofone cihazınıda hiç almadım başkası ile karıştırdınız sanırım

Çok affedersiniz hocam, ben Sayın ozgrcvdr hocamı alıntıladığımı düşünerek, ona hitaben takılmak maksadıyla yazmıştım

Oyla:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Çok affedersiniz hocam, ben Sayın ozgrcvdr hocamı alıntıladığımı düşünerek, ona hitaben takılmak maksadıyla yazmıştım

Estf hocam bir yanlışlık sezdim aslında ama yinede yazmak istedim

Oyla:

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Estf hocam bir yanlışlık sezdim aslında ama yinede yazmak istedim

Teşekkürler hocam, yaşlılığıma verin lütfen

Oyla:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Teşekkürler hocam, yaşlılığıma verin lütfen

Öyle bir şey aklımdan bile geçmedi hocam. Önemli olan ruh gençliği değil mi zaten

Oyla:
Üst Alt