Epey.com puanlaması telefonların kalitesini göstermiyor sadece teknik veri özellik vs. kendi kriterlerini oluşturmuşlar ona göre puan veriyolar ve puanları çok stabil değil bir önceki hafta 80 li puanlarda olanları diğer hafta 90 üzeri gördüğümüz çok oldu. Radyolarının top50 listeleri gibi yani. Mesela Casper via veya lg gflex 2 ve bir çok 2. sınıf diye niteleyebileceğimiz telefon 71 puan almış İphone 7 veya 6s den yüksek puan almış şimdi bu telefonlar iphone 7 den daha iyi diyebilir miyiz? Kısacası epey.com telefonun kullanışlığını sağlamlığını ölçmediği gibi çok stabil olduğunu da düşünmüyorum. mi6 konusuna gelirsek telefon kötü demiyorum sadece söylemek istediğim biz bu telefonları yani xiaomi, one plus, meizu gibi markaları amiral gemilerini aratmayacak kalitede ama fiyat olarak yarı fiyatına veya biraz üzerinde fiyatlara satıldığı için takip ediyoruz veya alıyoruz. Sonuçta bir çoğumuz fiyat uygun diye distribütör garantisini veya ithalatçı garantiyi bile gözardı edip garantisiz telefon alıyoruz neden amiral gemilerinden kat kat üstün diye değil, fiyatı uygun diye...
Tekrar ifade etmek istiyorum herkesin düşüncesine saygı duyuyorum bu benim düşüncem bu telefonlara bu paraları ben vermem. Piyasa arz ve talepten oluşur birileri bu paraları veriyor ki bu telefonlar da bu paralara satılıyor o da işin diğer boyutu, Yalnız 2000 TL verdiğinde kimse çok mükemmel seni alıp uçuracak başka bir boyuta geçirecek bir şey aldığını düşünmesin, IPHONE e 4000 TL verenler de o psikolojide çünkü