Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum telefonu o yüzden uzun kullanımla ilgili düşüncelerimi yazabilirim artık. 2-3 gün cin sürümünde kullandıktan sonra global rom yayınlandı ve şuan global rom yüklü ama kesinlikle cin romu veya eu rom daha kullanışlı diyebilirim( majör farklar yok sadece gün içinde kullandığınız ufak ayrıntılar ki benim için kulanisliydi) Herkesin hem fikir olduğu kaygan olusu ve parmak izi bırakmasından bahsetmeyecegim. Malzeme kalitesi son derece üst düzey, ağır biraz ancak 1 günde alışıyor insan. Sarj suresi (birçok uygulamayi otomatik calistir konumunda tutmama ragmen) bir buçuk günü görüyor. Kamera gündüz kullanimda cok basarili ancak düşük ışıkta gercekten yazilimsal gelistirme istiyor. On kamera da ayni sekilde titreme sorunu var bunlar yazilimla halledilecek ufak ayrintilar. Gelelim yasadigim sorunlara:
Ilk kez MIUI kullaniyorum ve rahatlikla androidin ios u benzetmesi yapabilirim( fiziksel olarak da benzemiyo degil
ancak bir defa on arka kamera arasi gecis yaparken donma yasadim ve acip kapatmama ragmen kamera duzelmedi. Bir daha ayni sıkıntıyı yasamadim ancak ozaman yaklaşık 4-5 dk kamerayi kullanmıştım. Henuz reboot yasamadim ama 1-2 defa bazi uygulamalardan attigi oldu. Gelelim en buyuk sıkıntıya. Rehber! Kişileri hem mi hesaba hem telefonun kendi hafizasina aktarmama ragmen 3kullanisimdan birinde rehber yok gibi görünüyor. şöyle ki : kişilere geldigimde kayitli kisi sayisi gorunuyor ancak rehber bos. Açıp kapattigimda (bazen 2-3 defa acip kapamam lazim) anca kendine geliyor. Diyelim hersey normal kisiler de birini aratiyorum. Mesela Mehmet kisisi rehberimde kayitli aradigimda buluyor ancak sadece isim! Bilgileri goremiyorum( tel no var ise adres vs.) ve bu olay ciddi can sıkıcı olabiliyor. Bunlar dışında sorun yaşamadım henuz. Telefonu tavsiye ederim ancak her cihaz gibi kendine has sorunlar da olabiliyor.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi