Haber Mi6 Android 9 testi başladı.

sahinsah52

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sah
Cihazım
Mi6
Konular
2
Arkadaşlar yeni güncelleme ile yenilik beklemeyin. Xiaomi artık eski telefonlarına öncelik vermeyi kesti. Yani güncelleme olsun diye veriyorlar. Mi5'de trilyon sorun var son güncelleme ile lakin o kadar bildirim yapılmasına rağmen tenezzül edip bir fix güncellemesi vermediler. Adamlar artık her ay model çıkartıyorlar, sonra da yeni modelleri bahane edip eski telefonlardan desteği kesiyorlar. Markayı tercih sebeplerinden biriside uzun süreli güncelleme vermesiydi. Ancak Mi5 ile beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Mi6'ya bile vermeyeceklerdi ayıptır ya, oneplus 3/3t modellerine pie güncellemesi veriyor hiç soruyorlarmı kullanıcı varmı diye?. Kaldı ki Samsung bile atağa geçmiş güncelleme konusunda s7'lere pie hazırlıyormuş. Mevzu bu değil ya adamlar çok basit şeyleri bile çözmekten aciz durumdalar. Bir telefon çıkartıyorlar bilerek bazı özellikler eklenmiyor misal PocoPhone yani bu telefon çıkarken sonradan gelen tüm özellikler eklenip öyle yayımlanabilirdi lakin yapmadılar şirket öyle bir revizyona gitmiş ki artık tanıyamıyorum. Eski sempatileri kalmadı. Çevremden kimseye tavsiye etmiyorum kendim de yeni bir marka arayışındayım. Miui 11 ile birçok telefon EOL yani yolun sonuna gelecek. Tahmin ediyorum ki mi6'da bunlardan birisi olacak. Eskiden güncelleme için donanımlar bahane ediliyordu lakin günümüzde artık hiç bir firma özellikle SD820 serisinden sonra donanımı bahane edemiyor. Mi6/Mi5 hala güçlü telefonlar. Ama marka bile ilgiyi alakayı kesmiş telefonlarından. Mevzu ucuz telefon, birden fazla ara model üretmek olmuş.
Güncelleme vermese ne olacak mi6'ya.. Canavar gibi telefon. Yapmadığı bişey yok.. Uygulamalar Android sürüm sıkıntısı çıkarmasa en az 5 yıl daha gideri var..

Furkanbal

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
3
Cihazım
Mi6
Konular
37
Her yaptiklari rom kusursuz ya, bi test etsinler once çin kapali betaya gelsin sonra public betaya gelsin sonra global kapali betaya gelsin sonra global public betaya gelsin sonra çin stabile gelsin sonrada global stabile gelsin. Al sana 6 ay

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yapma be :)

Korelmis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Oneplus 9 Pro
Konular
19
Hocam aslında root olmadan twrp ile yapılıyor ama bunun için bootloader kilidini açmanız lazım

Hocam KVK garantili aldım, bl kilidini açmak cihazı garantiden çıkarıyormuş. O yüzden bitmesini bekleyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mi 9 alın öyle ise.

Mi 9 fiyat olarak 5 bin lira. Günümüz şartlarında herkesin bu telefonu alma gücü var mı sizce?

MRYGZ

Yağız
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yağız
Cihazım
Mi 6
Konular
22
Bir çok kullanıcı bana katılacaktır demişsiniz ama maalesef ben size katılmıyorum. Android Pie gelince ne olacak? Cihaz başka bir boyuta mı geçecek? Beklentileri bu kadar yüksek tutmanın hiç bir manası yok. Miui 10 güncellemesi ile Android 9 özelliklerinin tamamına kavuştuk zaten. O dediğiniz kamera arayüz ve çekim kalitesi, yüz tanıma, cihazın üst düzey performansı vs. vs.. Bütün bunlar Eu stabil ve beta rom larda zaten var.
Galiba beklentileri yüksek tutmanın getirdiği heyecanı yaşamak bir çoğumuza iyi geliyor gelmesine de, o beklentiler hayaller ile çelişince hayalkırıklığı da büyük oluyor.
Bütün mi 6 kullanıcılarına tavsiyem beklentilerinizi makul seviyede tutmanızdır. Android Pie gelecek gelmesine de inanın siz geldiğini bile farketmeyeceksiniz.
şahsen netflix de pip özelliği yüzünden bekliyorum pie'yi yani miui 10 ile pie'nin tüm özellikleri gelmedi tam anlamıyla.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Hocam KVK garantili aldım, bl kilidini açmak cihazı garantiden çıkarıyormuş. O yüzden bitmesini bekleyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mi 9 fiyat olarak 5 bin lira. Günümüz şartlarında herkesin bu telefonu alma gücü var mı sizce?
Yok tabii. Lakin mi 9 hem Google Kamerayı hiç bir işlem yapmadan kurabileceğiniz hem de kendi kamerası üst düzey bir cihaz. Bunu hatırlatmak istedim.

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
Bazı arkadaşlar miui 10 güncellemeleri ile pie cihazlarda olan bir çok özelliği mi 6 ya zaten geldi demiş ama o gelen özellikler tam olarak aktif olmuyor.
Mesala karanlık mod yarım yamalak. Şarj animasyonu da aynı şekilde.
İlk aklıma gelenler bunlar.

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Normalde Oreo ile Treble tabanı gelmiş olması lazım, Treble check ile Bi kontrol edebilirmisiniz lütfen

Gesendet von meinem MI MAX 3 mit Tapatalk
Treble desteği custom romların bazılarında neredeyse 10 aydır var. Treble destekli twrp ile kullanılıyor. Custom romların daha iyi adapte edilmesi için çok işe yarıyor. Stock romlarda zaten firma her kaynağa sahip olduğu için çok da bir fark göremeyiz bence.

yavzka

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Mi 6
Konular
1
Keske miui, apple ile anlaşıp ios'a geçse. Miui da ios'a uyarlansa -ki çok zor olmaz- zaten marka fakir iphone'u diye nam salmış

Baksaniza su ozellikteki cihazin guncelleme destegi ne zaman kesilir diye konusuyoruz. gecen sene karsilastirmalarda iphone x'e hiz olarak kafa tutan bi cihazdan bahsediyoruz.

shuj

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
...
Cihazım
Xiaomi Mi6
Meslek
Fotoğrafçı
Konular
27
Keske miui, apple ile anlaşıp ios'a geçse. Miui da ios'a uyarlansa -ki çok zor olmaz- zaten marka fakir iphone'u diye nam salmış

Baksaniza su ozellikteki cihazin guncelleme destegi ne zaman kesilir diye konusuyoruz. gecen sene karsilastirmalarda iphone x'e hiz olarak kafa tutan bi cihazdan bahsediyoruz.

İosa hiçbir cihaz geçemez sanmıyorum yani milyonda bir ihtimal bile düşünemiyorum. Ki böyle bir ihtimal olsa da gerek yok hocam bence . İos f tipi kapalı cezaevi gibi :D biz alışmışız haldır haldır rom mod yüklemeye :D

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
İosa hiçbir cihaz geçemez sanmıyorum yani milyonda bir ihtimal bile düşünemiyorum. Ki böyle bir ihtimal olsa da gerek yok hocam bence . İos f tipi kapalı cezaevi gibi :D biz alışmışız haldır haldır rom mod yüklemeye :D
İos mu... Aman Allah korusun.

Üst Alt