Rehber Mi5 Unlock == Videolu Anlatım==

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Hocam benim kafam çok karıştı.bir yardım edin :)
Şimdi bende 8.1.4 golabl kararlı sürüm var.Miui ye baktığımda daha yüksek sürümü var.Onu yükleyeceğim.Şimdi anladığım kadarıyla bootloader kilidini açmak için china developer rom yüklenmesi lazım.(bazı cihazlarda yüklemeye gerek yokmuş)
Senaryoya dönelim.china rom yükledim bootloader unlock yaptım.Daha sonra wipe yaptım global sürümü yükledim.Buraya kadar doğru mu ? İlerleyen zamanlarda yeni sürümü indirdim.Direk global sürümü kurabilir miyim ? çünkü bootloader unlock oldu.

Diğer anlamadığım nokta edl ve miflash ile rom yüklenmesi.edl ile yüklemek sıkıntı doğurabilir diye okumuştum doğruluğu nedir ?
Edl kablosu daha çok ölü cihazlar için kullanılıyor diye biliyorum sorununuza gelince eğer şuanda kullandığınız romda global surum var ise güncelleme alır zaten bl kilidi açmaniza gerek yok eğer açmak istediniz o zamanda ilk önce kendi kullandığınız romda deneyin olmazsa Chima developer rom kurarsaniz global'e geçmek isterseniz sonra tekrar global'e fastboottan geçebilirsiniz :)

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Edl kablosu daha çok ölü cihazlar için kullanılıyor diye biliyorum sorununuza gelince eğer şuanda kullandığınız romda global surum var ise güncelleme alır zaten bl kilidi açmaniza gerek yok eğer açmak istediniz o zamanda ilk önce kendi kullandığınız romda deneyin olmazsa Chima developer rom kurarsaniz global'e geçmek isterseniz sonra tekrar global'e fastboottan geçebilirsiniz :)

edl moda hangi klasör içinde bu komutu çalıştıracam peki ? bu mod için edl kablosu lazım mı ? edl modda china sürümünü nasıl yükleyecem.kafam yandı resmen :)

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
iyi akşamlar arkadaşlar. ben xiaomi sayfasından zip uzantılı çin geliştirici rom indirdim. telefonun güncelleyeci kısmından başarısız oldu. bu indirdiğim dosyayı ziyan etmeden yani fast kısmından yüklemek istiyorum. yani xiaomi sitesinden tekrar fast için rom 2gb indirmek biraz zaman alıyor. yardımlarınızı bekliyorum.
içindeki .img dosyaları yüklenebilir ama sıkıntı olabilir hocam twrp yüklü ise ordan sorunsuz hallettim ben bl kilidi de açıksa denemenizi öneririm

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
chatin_62 Hocam bende global var şimdi.bazi cihazlarda unlock işe yarıyor dediniz.peki gene fastboot kısmından yapacağız değil mı ? Diyelim unlock hata verdi telefona bir şey olur musun ?

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
chatin_62 Hocam bende global var şimdi.bazi cihazlarda unlock işe yarıyor dediniz.peki gene fastboot kısmından yapacağız değil mı ? Diyelim unlock hata verdi telefona bir şey olur musun ?

Hocam bl kilidini açsan sıkıntı yok ama bana sorarsan önce bl kilidini aç sonra uğraş elin kolun bağlanmasın. Bl kilidini açmaya zaten sıkıntı olmaz sanırsam izin geldikten sonra.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
bu hatayı alma sebebim nedir ?

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

evet arkadaşlar benim global stabil rom yüklüydü fakat uzun uğraşlarım sonucu unlock yapabildim

aşağıdaki link yardımcı oldu bana

Son düzenleme:

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular
3
Halledebildiniz mi
edit: bende global stable kullanarak aynı yolu kullanıp yaptım oldukça yardımı oldu.

cheleby

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammet
Cihazım
mi5 prime
Konular
13
Halledebildiniz mi
edit: bende global stable kullanarak aynı yolu kullanıp yaptım oldukça yardımı oldu.

dediğim yolla oluyor hocam

BurakC.

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Mi5
Konular