Arkadaşlar ben de bir süredir Nougat'lı global developer versiyonlara TWRP + Root yükleme işiyle uğraşıyorum. Bu noktada TWRP ve SuperSU'nun eski sürümleri sorun çıkartabiliyor (ya bootloop oluyor ya da Mi logosunda takılı kalıyor). Ben aşağıdaki sürümler ile sorunsuzca ve wipe işlemi yapmadan Root'lamayı başardım, siz de deneyebilirsiniz:
TWRP 3.0.3.0 (unofficial developer version):
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
SuperSU 2.79 SR3 (beta version):
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Önemli Not: Konu başlığında anlatılan "ADB fastboot" yöntemi ile TWRP yükledikten sonra cihaz yeniden başladığı
ilk anda Power + Volume Up'a basarak hemen recovery mod'a sokun ve TWRP'yi açın, yoksa cihaz otomatik kendi recovery programına dönebiliyor. TWRP açıldıktan sonra da SuperSU zip dosyasını install edin, ardından cihazı reboot'layın.
Ben bu yöntemle hiçbir wipe işlemi yapmadan ve data kaybı yaşamadan root yapmayı başardım. Cihaz Mi5 Pro (64gb) ve MIUI sürümü ise Global Developer 7.2.24 yani son sürüm.
TAVSİYE: Root, recovery vb. her türlü geliştirici işleminden önce rehber, mesaj, whatsapp, galeri, dosya vb yedeklerinizi mutlaka alın. En uzman kişi bile bir aşamada dalgınlıkla hata yapabilir ve verilerini kaybedebilir. Sorumluluk size aittir.