- Adım
- Emre
- Cihazım
- Xiaomi 13
- Konular
- 427
SAR değerleri konusunda bir açıklama yapılması gerekli zannediyorum. Aslında ilk mesajda, blog'da, forum içinde birden fazla defa yazıldı, söylendi ama detaylı bir açıklama yapılması lazım göründüğü kadarıyla...
Xiaomi'nin SAR değerleri il kurulduğu günden Mi5'in tanıtıldığı güne kadar hep yüksekti. Hala da sadece Çn içerisinde satılan cihazlarda SAR değerlerine pek dikkat etmiyorlar. Ancak Global satılan cihazların büyük bir çoğunluğunda SAR değerleri makul seviyelerde. Hatta Mi5 gibi bazı modellerde diğer markalardan daha düşük. SAR değerleri geçtiğimiz yıla kadar Xiaomi'ye ilişkin en çok eleştirilen noktalardan bir tanesiydi ve oldukça haklılardı ancak Mi5 ile birlikte SAR değerleri makul seviyelere çekildi ve şu an dünyada bu konuda ciddi bir eleştiri bulunmuyor. Bu dedikodular ise zannediyorum eski tartışmalardan birine denk gelen bi editör veya işgüzarın tartışma tarihine bakmadan yaptığı yorumlar nedeniyle bizde yeni ortaya çıktı. Dedikodu sever halkımız ise olayı fazlasıyla büyüttü. Çok uzatmak istemiyorum bu nedenle sadece açıklanan SAR değerlerini yazacağım sonuca zaten kendiniz ulaşırsınız
Xiaomi Mi 5 SAR EU 0.37 W/kg (Head) – 0.79 W/kg (Body)
Xiaomi Mi 5 SAR US 0.70 W/kg (Head) – 1.42 W/kg (Body)
Kıyaslama yapılabilmesi için çok kullanılan diğer bazı cihazların SAR değerleri de aşağıda…
Samsung Galaxy S7 Edge SAR EU 0.26 W/kg (Head) – 0.51 W/kg (Body)
Samsung Galaxy S7 Edge SAR US 1.17 W/kg (Head) – 1.59 W/kg (Body)
Samsung Galaxy S7 SAR EU 0.41 W/kg (Head) – 0.62 W/kg (Body)
Samsung Galaxy S7 SAR US 1.40 W/kg (Head) – 1.59 W/kg (Body)
Huawei P9 Plus SAR EU 1.48 W/kg (Head) – 1.49 W/kg (Body)
LG G5 SAR EU 0.52 W/kg (Head) – 1.24 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s SAR US 1.14 W/kg (Head) – 1.14 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s SAR EU 0.87 W/kg (Head) – 0.98 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s Plus SAR US 1.12 W/kg (Head) – 1.14 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s Plus SAR EU 0.93 W/kg (Head) – 0.98 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 SAR US 1.19 W/kg (Head) – 1.19 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 SAR EU 1.38 W/kg (Head) – 1.34 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 Plus SAR US 1.19 W/kg (Head) – 1.19 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 Plus SAR EU 1.24 W/kg (Head) – 1.00 W/kg (Body)
Bu da bir önceki sayfada çetinincdr hocamın paylaştığı kutu üzerindeki değerler...
Özetle Mi5'in SAR değeri yüksek değil. Eğer ki tartışma eski telefonlardan Mi4 veya Mi3 veya yeni cihazlardan Redmi 4 üzerinden dönecekse evet bu cihazların SAR değeri yüksek. SAR sizin için önemliyse bu cihazlardan almayın arkadaşlar. Ama Mi5'in böyle bir sorunu yok. Değerleri son derece makul seviyelerde.
alperdutkin hocam çekincelerinizi anlıyor ve size hak veriyorum. Elbette ki aklınızda soru var ise sormanız ve en tatmin edici cevabı almanız gereken yer burası. Eğer ki bu yazı sonrasında akılına takılan bir şey var ise lütfen yeniden sorun, elimizden gelen en iyi şekilde cevaplamaya çalışalım...
Xiaomi'nin SAR değerleri il kurulduğu günden Mi5'in tanıtıldığı güne kadar hep yüksekti. Hala da sadece Çn içerisinde satılan cihazlarda SAR değerlerine pek dikkat etmiyorlar. Ancak Global satılan cihazların büyük bir çoğunluğunda SAR değerleri makul seviyelerde. Hatta Mi5 gibi bazı modellerde diğer markalardan daha düşük. SAR değerleri geçtiğimiz yıla kadar Xiaomi'ye ilişkin en çok eleştirilen noktalardan bir tanesiydi ve oldukça haklılardı ancak Mi5 ile birlikte SAR değerleri makul seviyelere çekildi ve şu an dünyada bu konuda ciddi bir eleştiri bulunmuyor. Bu dedikodular ise zannediyorum eski tartışmalardan birine denk gelen bi editör veya işgüzarın tartışma tarihine bakmadan yaptığı yorumlar nedeniyle bizde yeni ortaya çıktı. Dedikodu sever halkımız ise olayı fazlasıyla büyüttü. Çok uzatmak istemiyorum bu nedenle sadece açıklanan SAR değerlerini yazacağım sonuca zaten kendiniz ulaşırsınız
Xiaomi Mi 5 SAR EU 0.37 W/kg (Head) – 0.79 W/kg (Body)
Xiaomi Mi 5 SAR US 0.70 W/kg (Head) – 1.42 W/kg (Body)
Kıyaslama yapılabilmesi için çok kullanılan diğer bazı cihazların SAR değerleri de aşağıda…
Samsung Galaxy S7 Edge SAR EU 0.26 W/kg (Head) – 0.51 W/kg (Body)
Samsung Galaxy S7 Edge SAR US 1.17 W/kg (Head) – 1.59 W/kg (Body)
Samsung Galaxy S7 SAR EU 0.41 W/kg (Head) – 0.62 W/kg (Body)
Samsung Galaxy S7 SAR US 1.40 W/kg (Head) – 1.59 W/kg (Body)
Huawei P9 Plus SAR EU 1.48 W/kg (Head) – 1.49 W/kg (Body)
LG G5 SAR EU 0.52 W/kg (Head) – 1.24 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s SAR US 1.14 W/kg (Head) – 1.14 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s SAR EU 0.87 W/kg (Head) – 0.98 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s Plus SAR US 1.12 W/kg (Head) – 1.14 W/kg (Body)
Apple iPhone 6s Plus SAR EU 0.93 W/kg (Head) – 0.98 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 SAR US 1.19 W/kg (Head) – 1.19 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 SAR EU 1.38 W/kg (Head) – 1.34 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 Plus SAR US 1.19 W/kg (Head) – 1.19 W/kg (Body)
Apple iPhone 7 Plus SAR EU 1.24 W/kg (Head) – 1.00 W/kg (Body)
Bu da bir önceki sayfada çetinincdr hocamın paylaştığı kutu üzerindeki değerler...
Özetle Mi5'in SAR değeri yüksek değil. Eğer ki tartışma eski telefonlardan Mi4 veya Mi3 veya yeni cihazlardan Redmi 4 üzerinden dönecekse evet bu cihazların SAR değeri yüksek. SAR sizin için önemliyse bu cihazlardan almayın arkadaşlar. Ama Mi5'in böyle bir sorunu yok. Değerleri son derece makul seviyelerde.
alperdutkin hocam çekincelerinizi anlıyor ve size hak veriyorum. Elbette ki aklınızda soru var ise sormanız ve en tatmin edici cevabı almanız gereken yer burası. Eğer ki bu yazı sonrasında akılına takılan bir şey var ise lütfen yeniden sorun, elimizden gelen en iyi şekilde cevaplamaya çalışalım...
Son düzenleme: