Yardım Mi5 Ahizeden Ses Az Gelmesi

enesnurman

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
enes
Cihazım
xiomi mi5
Konular
1
Merhaba arkadaşlar
Mi5 cihazımın ahizesinden ses az gelmekte sebebi nedir acaba
Karşı tarafın sesini az duyuyorum kulağıma telefonu yapıştırıyorum resmen
Telefonla konuşma esnasında Ses açma tuşuna basıyorum en yüksekte olduğu halde gene az gelmekte

Android sürümü : 7.0 NRD90M
MIUI sürümü : MIUI GLOBAL 8.2 Kararlı - 8.2.2.0 ( NAAMIEB )

Yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler..

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Yalnız selduman hocam diğer telefonlarda dediğiniz olur mu bilmiyorum ben Official Twrp ile bütün romlar arasında geçiş yapabiliyorum Global stable,Eu,Los,Aosp farketmiyor benim için her seferinde cihazım açıldı bu arada cihazım Mi4 Lte bunuda belirteyim bence Global stable Twrpden yüklemek değil sorun başka bir sıkıntı oluştu bende Twrpden yüklenir yani çakışma yapamaz temiz krulumla yüklemezseniz sizin dediğiniz yoksa recovery recoverydir.Stock recovery ile alakalı bir durum olacağını sanmıyorum .

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Konunun başlangıçtaki sorununa gelincede Ahize sesi için alterntif rom denemek zorundasınız mixer dosyası içinde ahize sesi artırlamıyor hopörler sesi artırılıyor diye biliyorum tavsiyem İlk olarak Global romdaysanız eu eğer denediyseniz Los eğer hepsinde kısık ise yapacak pek bişey kalmıyor maalesef garantiniz var ise garantiyede gönderebilirsiniz.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Yalnız selduman hocam diğer telefonlarda dediğiniz olur mu bilmiyorum ben Official Twrp ile bütün romlar arasında geçiş yapabiliyorum Global stable,Eu,Los,Aosp farketmiyor benim için her seferinde cihazım açıldı bu arada cihazım Mi4 Lte bunuda belirteyim bence Global stable Twrpden yüklemek değil sorun başka bir sıkıntı oluştu bende Twrpden yüklenir yani çakışma yapamaz temiz krulumla yüklemezseniz sizin dediğiniz yoksa recovery recoverydir.Stock recovery ile alakalı bir durum olacağını sanmıyorum .
Ben de global,eu olmak üzere 1 günde 4 rom attığım oldu mi5s'e ama hiçbir sorun yaşamadım.

Oyla:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Üstadım, kusura bakmayın rahatsız ediyorum....TWRP ile EU, Custom ROM ve Global Recovery Versiyonlarını yükleyebiliyoruz....
.tgz uzantılı Stock ROM'u da Mi Flash ile yükleyebiliyoruz...

Burada anladığım kadarıyla, TWRP yüklü olmasına ve Stock Recovery olmamasına rağmen veya o nedenle mi Mi Flash ile yükleyebiliyoruz.?
Peki aynı şey TWRP ve SuperSU var iken de geçerli midir?

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

TWRP yüklü iken zip uzantılı orijinal romları kurmanızı önermem.
recovery ve boot imajları çakışabilir ve dahası birçok marka model için bunu denediğinizde cihazlar brick olabilir, ihtimal değil muhtemelen olur. Meizu için %100 olur geri dönüşü hiçbir şekilde yok.
axon nubia vs için brick olur, qfil, nubia emergecy tool, nx*** updater vs, xiaomi için cihazın belki içini açarak test noktaları ile com port olarak yine qfill ya da mi flasher ile rom yüklemek ile geri döner. DÖNMEYEBİLİR DE. Denedim oldu diyenlere rağmen ben ASLA twrp ile orijial rom yüklemem.

twrp yüklü bir xiaomi de ayarlar sistem güncelleme altında da, ya da OTA ile sistem güncelleme yapmaz, rootlu ise hata verir, hata vermez ise twrp açılır işlem devam etmez, inatla twrp'den de orijinal güncelleme yüklerseniz cihazı belki hiç açamama riskini almış olursunuz demek. Büyük ihtimalkurtarılır hele bootloader kilidi açıksa ama şu da var, boot imajlar öyle bir çakışır ki, ne fastboot ne com port açılmaz hale gelir o zaman güle güle.

zor değil, yüklemek istediğiniz romun TGZ uzantılı fastboot romunu mi flash ile yükleyin, ya da içinden recovery img kısmını alıp fastboot ile orijinal recovery kurun öyle updater güncelleme ile cihaz içinden rom atmayı deneyin.

beta rom stabil rom çapraz geçişlerinde rom kurulup açılsa da birkere fabrika ayarı yapmanız gerekecek yoksa o durduruldu bu çöktü durumu oluyor.

sadece ve sadece aynı tip romdan aynı tip roma geçişte veri program ayarları silmeden geçiş mümkün.
Sayın selduman Üstadım, öncelikle Mesajıma cevap verme nezaketi göstermiş olduğunuzdan dolayı, teşekkürlerimin kabulunu rica ediyorum.

Ben yıllardır TWRP ile .zip uzantılı ROM'lar yükledim, ancak ASLA, Stock Recovery olmaksızın, Stock ROM yüklenemeyeceğini bildiğimden, yüklemedim....
Xiaomi Cihazda henüz Yeni olduğumdan ve Resmi MIUI Download Sayfasının ilk Sayfasındaki Kararlı Global indirme Linkinin, TWRP Recovery ile flashleme üzere olduğunu ve aynı kararlı Global ROM'un da .tgz uzantılı olanı da Mi Flash ile yüklenmek için olduğunu öğrendim.
TWRP ile olanı sorunsuz yükledim ve mükemmel, Hata'sız çalışıyor....
Forumun en ücra Köşelerini dahi okuyup incelememe rağmen, TWRP ve Supersu var iken,tgz uzantılı Dosyanın Mi Flash ile yüklenip, yüklenemeyeceği hakkında en ufak bir Bilgi edinemedim...O neden Size sorumu yönelttim....
Resmi MIUI Sitesinde de, TWRP Recovery ile kararlı GLOBAL ROM'un yüklenmesinde bir sakınca olduğuna dair herhangi bir Bulguya rastlamadığım gibi, öyle olsaydı zaten TWRP Recovery ile yüklenmek üzere, Recovery ROM yayınlamazlardı.

Benim Sorum çok Basit....TWRP var iken, .tgz uzantılı ROM'un Mi Flash ile yüklenmesinde herhangi bir sakınca yok ve bu mümkün (Yanlışım varsa, Lütfen düzeltin.)....Ama hem TWRP, hemde SuperSu var iken, tgz uzantılı Dosyayı, Mi Flash ile yüklemek mümkün mü, değil mi? Değilse, ne yapmak gerekiyor? SuperSU'yu Unroot edip, Stock Recovery kurup, öyle mi devam edilmeli? Saygılarımla...

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Sayın selduman Üstadım, öncelikle Mesajıma cevap verme nezaketi göstermiş olduğunuzdan dolayı, teşekkürlerimin kabulunu rica ediyorum.

Ben yıllardır TWRP ile .zip uzantılı ROM'lar yükledim, ancak ASLA, Stock Recovery olmaksızın, Stock ROM yüklenemeyeceğini bildiğimden, yüklemedim....
Xiaomi Cihazda henüz Yeni olduğumdan ve Resmi MIUI Download Sayfasının ilk Sayfasındaki Kararlı Global indirme Linkinin, TWRP Recovery ile flashleme üzere olduğunu ve aynı kararlı Global ROM'un da .tgz uzantılı olanı da Mi Flash ile yüklenmek için olduğunu öğrendim.
Forumun en ücra Köşelerini dahi okuyup incelememe rağmen, TWRP ve Supersu var iken,tgz uzantılı Dosyanın Mi Flash ile yüklenip, yüklenemeyeceği hakkında en ufak bir Bilgi edinemedim...O neden Size sorumu yönelttim....
Resmi MIUI Sitesinde de, TWRP Recovery ile kararlı GLOBAL ROM'un yüklenmesinde bir sakınca olduğuna dair herhangi bir Bulguya rastlamadığım gibi, öyle olsaydı zaten TWRP Recovery ile yüklenmek üzere, Recovery ROM yayınlamazlardı.

Benim Sorum çok Basit....TWRP var iken, .tgz uzantılı ROM'un Mi Flash ile yüklenmesinde herhangi bir sakınca yok ve bu mümkün (Yanlışım varsa, Lütfen düzeltin.)....Ama hem TWRP, hemde SuperSu var iken, tgz uzantılı Dosyayı, Mi Flash ile yüklemek mümkün mü, değil mi? Değilse, ne yapmak gerekiyor? SuperSU'yu Unroot edip, Stock Recovery kurup, öyle mi devam edilmeli? Saygılarımla...

Sayın Skorpi üstadım ben şahsen defalarca twrp ve rootlu mi5s cihazıma gerek twrp üzerinden .zip gerekse miflash ile .tgz uzantılı romları bazen full temizlik bazen de dolaylı temizlik ile sorunsuzca yükledim.Sadece şu var rom yükledikten sonra doğal olarak twrp gidiyor yeniden yüklemek gerekiyor.Bu arada 1 günde 4-5 defa rom değiştirdiğim oldu hatta 1 saatte 2 rom değiştirdim.

Oyla:

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30

sayısız rom olsun miflash ile cihaz unlock edilmiş ise miflashtan istenilen .tgz uzatılı rom yüklenebilir kesinlikle hiçbir sakınca yok şayet tek şart temiz kurulum için Flash all.bat seçili olması gerek eğer flash all.bat değilde diğer ikisi seçili ise cihazınız büyük ihtimal brick olacaktır hard brick olacağını hiç sanmıyorum ama ihtimal var tabikide o yüzden her miflash ile yükleme yaparken flash all bat seçili olursa kesinlikle sorunsuz olacaktır. Ama tabikide sorumluluk her zaman yükleyen kişiye aittir. Brick denilen olayda zaten cihaz recovery girdiği için sorunsuz rom yüklenebiliyor veya miflash ile tekrar yükleme işlemi yapılabiliyor çok böyle şeyleri takmayın kafanıza arkadaşlar herşeyin bir çözümü vardır.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17

TWRP ve su var iken;
mi flash ile rom yüklenir.
mi flash bir nevi fabrikasyon orijinal romu atma aracıdır. resmi rom yüklenir, twrp ve root gitmiş olur.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2

TWRP ve su var iken;
mi flash bir nevi fabrikasyon orijinal romu atma aracıdır. resmi rom yüklenir, twrp ve root gitmiş olur.
Evet twrp ve root varken miflash ile tgz uzantılı rom yüklenir.(imei işleminden sonra eminim sizde beniim gibi yapmışsınızdır.)

Son düzenleme:
Oyla:

eymenygt

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eymen
Cihazım
Mi5 3/64
Konular
3
ancak ilk defa KIRMIZI yazı görüyorum. "Bootloader Unlock" yazıyor ve açık kilit simgesi var.
Stable romlarda bootloader açıkken kırmızı ve büyük punto ile Bootloader Unlock yazar fakat developer (beta) romlarda küçük ve beyaz puntoyla Unlocked yazar.

Oyla:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
TWRP ve su var iken;
Evet aradığım cevap işte buydu....TWRP ve Root'un bu işlem sonrası gitmiş olacağının farkında ve bilincindeyim....Teşekkür ederim

Oyla:
Üst Alt