Yardım Mi4c hakkında.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Selamunaleyküm, Mi4c 32 gb cihaz almak istiyorum. Öncelikle redmi note3 ile bunun arasında seçim yapsanız, sizin tercihiniz ne olurdu? Hangisi daha ileride size göre?

Mi4C de:
- Bildirim geldiğinde -sms,arama,wsap vb uygulamalar- led ışıkları yanıyor mu?
- Wsap'a bildirim geldiğinde ana ekrandaki wsap logosunda gelen mesaj sayısı yer alıyor mu? samsung,iphone gibi yani. logo da 2,3,4... gibi rakamsal ifadelerle gelen mesaj sayısını belirtiyor mu? Bu sorum arama-mesaj kısmında ve diğer uygulamalar içinde geçerli..

Benim için kalitesi,hızı,stabilitesi,web önemli. Oyun falan da hiç oynamam.

800 TL gibi bir bütçem var, sizce ileriye dönük doğru bir tercih olur mu? Sizin önereceğiniz başka bir cihaz var mıdır?

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Çok teşekkürler hocam.. Bildirim konsunda çok garip, diğerlerinin dışında wsap'da mesaj sayısı kadar değil de, neden sadece 1 olarak gösteriyor. Ya da size 1 tane mesaj mı geldi? O da olabilir, takıldığıma taklırım böyle. Buna bi açıklık getirirseniz iyi olur :) Diğer arkadaşın fotoğrafında demek istediğim belli gibi, önce hepsinde 1 yazardı. Şimdi iphone,samsung gibi bildirim rakamı kadar sayısal değerler belirtilmiş. Güzel, seviyorum zira bu özelliği, eksik olarak görüyordum, halledilmiş olmalı. Yani whatsappa 4 bildirim geldiğinde, 1 olarak yazmasına uyuz oluyordum açıkcası. 3 se 3, 4 se 4, 10 sa 10 yaz yani, çok mu zor bunu göstermek :) Cihaz konusunda; redmi3 de seçenek dışı, Mi4S veya Mi5 arasında tercih yapacağım. Şimdiden 1000 tl köşeye atıp beklemede kalacağım, sitede satışı olacak diye okudum, güzel olur ama fiyatları biraz fazla gibi geldi. Güzel fiyatlar belirlenirse, siteden de alırım, daha iyi olur.
Zaten mesajımda hangi uygulamadan kaç bildirim geldiğini yazmıştım ama sanırım gözden kaçmış. WhatsApp'tan 4 bildirim gelmişti.
Arkadaşlarımızın da dediği gibi sorun sadece WhatsApp 'ta görünüyor. Ancak şu da var ki bugüne kadar hiç dikkat te etmedim. Özellikle baktığım diğer uygulamalarda problem yoktu. Dikkat etmediğim bir başka uygulamada problem olabilir.
Fiyat konusuna gelecek olursak, sitemizden daha ucuza bir başka yerden almanız pek mümkün değil. Hatta kaçak getirilen (Garantisi, ÖTV'si, KDV'si, IMEI kaydı olmayan) telefonlar bile ya daha pahalı yada benzer fiyatlara satılıyor.
Aslında şöyle birşey var. Resmi gelecek cihazlarda vergisi, harcı, bilmem nesi derken yaklaşık %50 ekstra bir maliyet daha var. Cihazları kaçak getirip satanlar kendi karları yetmez gibi bu %50'yi de cebe indiriyor. Neyse bu konuda yazacak çok şey var.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Hocam üzgünüm. Anladığım kadarıyla hatayı bug olarak kabul etmediler. WhatsApp in Miui ile uyumsuz olduğunu ve bunun WhatsApp tan kaynaklandığını söylediler kısaca. Yine de cevabı resim olarak atayım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-03-01-10-11-52_com.android.chrome.png
    Screenshot_2016-03-01-10-11-52_com.android.chrome.png
    255,3 KB · Görüntüleme: 10
Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Zaten mesajımda hangi uygulamadan kaç bildirim geldiğini yazmıştım ama sanırım gözden kaçmış. WhatsApp'tan 4 bildirim gelmişti.
Arkadaşlarımızın da dediği gibi sorun sadece WhatsApp 'ta görünüyor. Ancak şu da var ki bugüne kadar hiç dikkat te etmedim. Özellikle baktığım diğer uygulamalarda problem yoktu. Dikkat etmediğim bir başka uygulamada problem olabilir.
Fiyat konusuna gelecek olursak, sitemizden daha ucuza bir başka yerden almanız pek mümkün değil. Hatta kaçak getirilen (Garantisi, ÖTV'si, KDV'si, IMEI kaydı olmayan) telefonlar bile ya daha pahalı yada benzer fiyatlara satılıyor.
Aslında şöyle birşey var. Resmi gelecek cihazlarda vergisi, harcı, bilmem nesi derken yaklaşık %50 ekstra bir maliyet daha var. Cihazları kaçak getirip satanlar kendi karları yetmez gibi bu %50'yi de cebe indiriyor. Neyse bu konuda yazacak çok şey var.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Haklısınız hocam, katılıyorum size. Ben cihaz konusunda kararımı vedim, Mİ4S 64 gb SİYAH alacağım inşallah. Mi5 bana fazla ve biraz gereksiz kaçar. Mİ4S her haliyle yeterli. Keşke Mİ5 ile birlikte onu da satışa sunsa site, çok iyi olurdu. Burdan tedarik ederdik, daha sağlam olurdu. 260 $ fiyatı, eminim bu 350$ civarında olur bizim satıcılarca.. Bu fiyata almak münkün değil gibi görülüyor. Ama bu satıcılar dışında da çok bi alternatif söz konusu değil,dümen çok bu işte de maalesef.

Hocam üzgünüm. Anladığım kadarıyla hatayı bug olarak kabul etmediler. WhatsApp in Miui ile uyumsuz olduğunu ve bunun WhatsApp tan kaynaklandığını söylediler kısaca. Yine de cevabı resim olarak atayım.

Çok teşekkürler ilginiz için, yapacak bir şey yok o halde. Wsap'ın düzeltmesi lazım gelir artık :)

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Dün wp bildirimlerini düzgün gösteriyodu ss almıştım ama bugün bozuldu :(

Mi-4c cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Wsapta ilk defa 1 yerine 2 yazmasını gördüm :) mi4 c mi cihazınız? Bu durum wsapla ilgili bi durum değil belli ki, gmail ve diğer sohbet programları için de durum geçerli..

Oyla:
Üst Alt