- Adım
- Mehmet
- Cihazım
- Mi4
- Konular
- 1
hocam geçiş yaptım simkartı görmüyor nasıl çözerimEvet tabiki geçiş yapabilirsiniz.
hocam geçiş yaptım simkartı görmüyor nasıl çözerimEvet tabiki geçiş yapabilirsiniz.
Mi4'lerde görmemiştimHocam EDL modu tüm Snapdragon işlemcili telefonlarda bulunuyor. Siz daha önce Marsmallow tabanlı bir sistem kullanıyorsanız Fastboot üzerinden yükleme yapılabilir. Ama Kitkat taban olanlarda yükleme yapmaz zannediyorum. Çünkü geliştirici sürümle beraber Marsmallowa geçenler KitKat'a dönmek için EDL'den dönmesi gerekiyordu. Veyahut CWM üzerinden sistem bölümlerini yeniden biçimlendiren bir komut işlemek gerekiyordu. Bunun sebebi ise Kitkat ile Marsmallow'un Mi4 üzerindeki sistem bölümlerinin değişmesidir. Mesela sizinde bildiğiniz gibi iki tane olan sistem, boot ve modem partisyobları bire düşmüş bundan dolayı da fastboot üzerinden sistem upgrade veya downgrade işlemi mümkün olmuyor.
hocam miui8 beta dan miui7 stabile geciş yaptım simkart gozukmuyor nasıl hallederimMi4'lerde görmemiştim
MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Wipe işlemlerini yapmadıysanız bunu deneyin. Yaptıysanız imei kontrolü yapın.hocam miui8 beta dan miui7 stabile geciş yaptım simkart gozukmuyor nasıl hallederim
Dediğim gibi KitKat-Marsmallow geçisi olacaksa EDL yüklemesi lazım. Sürüm değişikliği yoksa direk TWRP'den veya Fastboottan geçebilirsiniz.Sa miui8 den geçiş yapabilirmiyim miui7 stabile
Yok hocam o linke kadar hep geliyordum zaten tıklıyorum ama indirilen birşey olmuyor. Yönlendirilen sayfada da link çıkmıyor. En iyisi Zenex hocamın verdiği 7.1.2 fastboot romunu kurayım,root kalksın, daha sonrasında güncelleyeyim normal yolla, daha sonra tekrar root atarım. Root atma konusundaki gibi marsmallowada aynı şekilde mı atılıyor hocamRom burada :
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bu arada sanırım bazı yanlış anlamalar var. Mi4'lerde Edl modu yok. Bootloader kilidi de yok zaten. Fastboot ile rom yüklenebilir ki bu sabah v7.5.1.0'ı Fastboot ile yükledim. Videosunu da çektim. Gerçi zaten videolu rehberler bulunuyor forumda. Bu videoyu da hiç ayrıntıya girmeden sadece yapılan işlemin ne kadar basit olduğunu göstermek için yayınlayacağım.
All wipe seçeneği ile yüklenirse sorun olacağını sanmıyorum. Sabahtan beri herhangi bir sorun görmedim.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
hocam çok meşgul ettim kusura bakmayın.Miui7deki simkart sorununu çözemediğim için miui8e geri döndüm bundada telefon arada sırada açılıp kapanıyorDediğim gibi KitKat-Marsmallow geçisi olacaksa EDL yüklemesi lazım. Sürüm değişikliği yoksa direk TWRP'den veya Fastboottan geçebilirsiniz.
Bendeki wcdma modeli ama edl moduna geçiş olmuyor. emin misiniz hepsinde olduğuna?Hocam EDL modu tüm Snapdragon işlemcili telefonlarda bulunuyor. Siz daha önce Marsmallow tabanlı bir sistem kullanıyorsanız Fastboot üzerinden yükleme yapılabilir. Ama Kitkat taban olanlarda yükleme yapmaz zannediyorum. Çünkü geliştirici sürümle beraber Marsmallowa geçenler KitKat'a dönmek için EDL'den dönmesi gerekiyordu. Veyahut CWM üzerinden sistem bölümlerini yeniden biçimlendiren bir komut işlemek gerekiyordu. Bunun sebebi ise Kitkat ile Marsmallow'un Mi4 üzerindeki sistem bölümlerinin değişmesidir. Mesela sizinde bildiğiniz gibi iki tane olan sistem, boot ve modem partisyobları bire düşmüş bundan dolayı da fastboot üzerinden sistem upgrade veya downgrade işlemi mümkün olmuyor.