- Adım
- Abdul Samet
- Cihazım
- Xiaomi Mi8
- Meslek
- Mekatronik Müh.
- Konular
- 10
Bu konularda çok tecrubeli değilim ama deneyimlerimi paylaşabilirim. Mi8 cihazımda beta sürümünü kullandım, bu gün de stabil sürüme geçip biraz kurcaladım.beta ve stbil kullanan biri varmı ? kıyaslamak için. ben en son stabili kurmuştum hoşuma gitmemişti utra güç tasarrufu bile yoktu o zaman. sanki miui10 un az makyajlanmışı gibiydi. şu an nasıl acaba..tmm en son yenilikler yoktur ama en azından bunu stabilite performans batarya olarak karşşılayabliyor mu ?
Performans konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bugların da gayet usturuplu olduğunu söylemeliyim. Ne demek istediğimi açıklayayım. Eski telefonumdaki tecrübelerimde genellikle buglar tahmin edilemeyen yerlerde bazen karşıma çıkan, bazen çıkmayan sorunlar oluyordu. Bişeyler bazen çalışırken bazen de çalışmıyor hür iradelerinin varlığını ispatlamaya çalışıyorlardı ancak miroom'un ufak bugları bile gayet stabildi. Çalışmıyorsa çalışmıyordu. Örnek vermek gerekirse bir sürümde bluetooth cihaz yeni reboot edildiğinde aktifse çalışıyorken siz kapatıp tekrar açmaya çalıştığınızda açılmıyordu, haftalık güncelleme ile çözdüler. Bir diğer örnek AOD 'de yaşadım. Çalışmıyordu, güncelleme ile düzelttiler. Çok can sıkıcı şeyler yaşamadım.
Ancak batarya performansından çok memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim. Stock romdaki batarya performansı beni gündelik yaşamımda batarya hakkında fazla endişelendirip şarj aletimi yanıma aldığımda içim rahatladığından miroom'a geçmek istedim. Önceden daha sık takardım, daha az takmaya başladım ancak şarj aletini evde bırakamadım %100-%20 şarj aralığında gördüğüm maksimum ekran süresi 4 saatti. Stabil sürümdeki deneyimlerimi dilerseniz tekrar aktarırım ama şuan için cihazın kurulumunu yaptım, %100-%71 şarj aralığında arka planda uygulama kurulumları yapılırken gördüğüm ekran süresi 1 saat 31 dk. Bu da doğru orantı yaparsak cihazın kurulum yapmasına rağmen aynı süreyi verecek gibi duruyor.
Özellik olarak şuanda cihazımdaki miroom'da MIUI11 ile geldiği için çok bir fark göremedim. Android 10 yerine Android 9 ile kullanıyorum. Onun da bana farkı şuan için spotify'ın bildirim çubuğunda albüm kapak resimlerinin kaybolması oldu
Özetle, cihazınız daha günce ve MIUI11 ile gelen rom içeriyorsa beta'nın çok avantajı kalmamış gibi görünüyor. Ben şimdilik stabil sürümde devam edeceğe benziyorum. Diğer arkadaşların da tecrübelerini dinlemek isterim Saygılarımla