- Adım
- Baha
- Cihazım
- Mi Max 2
- Meslek
- Computer Engineer
- Konular
- 2
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım, aylardan sorunsuz bir şekilde mi max 2 64 kullanıyorum ve aldığımdan beri bir çok update aldı, rom işlerinden çok anlamıyorum ancak sanırım cihazımda orjinal bir rom yüklü ve official olarak updateleri vb alıyor, internetten bir satıcı aracılığı ile şimdi eşime mi note 3 128 gb aldım, cihaz geldi ancak cihazın içindeki yazılım benim mi max 2 den biraz farklı, cihazın açılışında dünya resmi geliyor aşağıda unlocked yazıyor, ve cihazı açtığımda ön kurulum bölümü gelmeden direk ana ekran açıldı. Baya bir uyuz oldum custom bir rom yüklenmiş. Satıcı ile görüştüğümde bana 128gb olanının çince olduğunu kendilerinin global bir rom kurduklarını ve sorun olmayacağını söyledi. Ben uyuz olduğum için ve sonuçta eşim cihazda foto, video gibi özel şeylerin olacağı için cihazı kendi ayarlar menüsünden sıfırladım ve bana tam adını hatırlamamakla beraber twrp gibi bir recovery menüsü açtı, uzun uğraşlar sonucu cihazın içinde zipli rom dosyasından romu tekrar sıfırdan kurdum ancak, bu saçmalıklar benim baya bir sanımı sıktı, hatırladığım kadarıyla romun ismi 9.2.2 NCCIMEK Jason mi ne öyle bir şey. Bugün eşime sevgililer gününde cihazı vereceğim ancak hiç içime sinmiyor. Sizce ne yapmalıyım. Bu rom stabilmidir ilerde sorun yaratır mı güvenlik vb açısından ? Bu cihaza orjinal rom nasıl yüklerim aynı fabrikan çıktığı gibi ilk açıldığından ön ayarları falan girmemizi isteyerek açılan yazılım gibi olmasını istiyorum. Lütfen yardım edin.