Rom Mi Note 10 / Pro [ Mıuı 12.6 ] Android 11 - 21.12.8 EU Beta ve MIUI 12.5 Eu Stable Android 11 ROM

gimmeluck

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ozan
Cihazım
mi5
Konular
38
12.5 asap bozdu ve zaman aldı su ana kadar sadece :D

ama ayarlaımı da bi yandan yaptıogım için dayanmaya calısıyorum :D

arkadaslar 5X zoomda video çekemeyecek miyiz?bu arada
sms bildirimi geliyor yukardan mesela ama içi görünmüyor onun nedeni nedir? banka sms i filan hemen görünürdü.

zaten o bildirimlerde 3 tip ayar var, floating bildirim vs diye orda hepsini seç vs diye bi ayar yok uygulamarın tek tek mi seçicez anlayamadım.

erayelik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray
Cihazım
Mi Note 10
Konular
3
Eu 12 Miui 12.1.5.0 Stabil sürümünden bu gece itibariyle 12.5.2.0 Stabil'e geçiş yaptım. Benim gibi stabil kullanan arkadaşlara biraz olsun faydam olması için yazıyorum. Küçük ekran kasılmaları 12.5'da yok. Tam ekran görünüm kullandığım için aşağıdan yukarı çekip son uygulamaları görüntülerken Miui 12 Stabil'de çok az da olsa kasılmalar yaşanıyordu bu sorunu 12.5'ta yaşamadım.
● Medya oynatılırken bildirim panelinde görünmeme sorunu yaşamadım.
●12 sürümünde Widevine L3'ken netflixte artık videoları full hd rahat şekilde açabiliyorum.
●Dark modda İnstagram uygulamasında çok nadir sorunlar çıkıyor. 12'de de vardı sorunun uygulama kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü instagram beta kullandığım için.
●Simgelerin boyutlarında aksi bir şey görmedim. Temalardan Netflix Sans kullanıyorum yazı boyutları vs bir problemle karşılaşmadım.
●Bildirim alanından "üst bildirimi genişlet" olarak kullanıyorum kayan bildirimler olsun veya başka bir bildirim olsun bir sorun görmedim.
●Bir arkadaşın dediği gibi video modunda 5x noktasını göremedim. Pek videoyla işim olmadığı için genelde fotoğraf çekiyorum bu konuda da 12 stabile göre fotoğrafı çektikten sonra sol alttan fotoğrafa bakma hızı muazzam derecede hızlanmış. Tıkladığımda anında fotoğrafı gösteriyor.
Lim0n hocamızın uygulama açılış hızı konusunda da 12 stabille 12.5 stabil arasında bir fark göremedim. Aynı geldi.
●Twitter vb. uygulamalarda kısacası sosyal medya uygulamalarında uygulama açılış ve içlerinde gezinmelerde bir sıkıntı göremedim.
●Vowifiyle şebekesiz kullanıyorum. %13 (%100'den %87'ye) şarj tükettiğimde aldığım ekran süresi 1 saat 42 dk. Bu sürenin 6 saati telefon boşta wifi açık şekilde beklediğini de söyleyeyim. Kısacası pil konusunda da 12 stabile göre 12.5 stabil baya bir yol almış.
●Bir not; banka uygulamalarının klonlu şekilde kullanıyorum. Klonlu uygulamaları magiskhide ile gizleyemiyorum.
●Önemli bir not daha söylememde fayda var. 12.5 stabile geçerken, tamamen temiz bir kurulumla yedek alarak geçtim. Herhangi bir aşamayı atlamadım. Temiz kurulumla gayet beğendiğim bir sürüm şuan için. İleride daha çok kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım.

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
birde ben deneyim mi room 11.0.3 ten sıkıldım artık :D pil de iyiyse direnmekte faydayok galiba
Eu 12 Miui 12.1.5.0 Stabil sürümünden bu gece itibariyle 12.5.2.0 Stabil'e geçiş yaptım. Benim gibi stabil kullanan arkadaşlara biraz olsun faydam olması için yazıyorum. Küçük ekran kasılmaları 12.5'da yok. Tam ekran görünüm kullandığım için aşağıdan yukarı çekip son uygulamaları görüntülerken Miui 12 Stabil'de çok az da olsa kasılmalar yaşanıyordu bu sorunu 12.5'ta yaşamadım.
● Medya oynatılırken bildirim panelinde görünmeme sorunu yaşamadım.
●12 sürümünde Widevine L3'ken netflixte artık videoları full hd rahat şekilde açabiliyorum.
●Dark modda İnstagram uygulamasında çok nadir sorunlar çıkıyor. 12'de de vardı sorunun uygulama kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü instagram beta kullandığım için.
●Simgelerin boyutlarında aksi bir şey görmedim. Temalardan Netflix Sans kullanıyorum yazı boyutları vs bir problemle karşılaşmadım.
●Bildirim alanından "üst bildirimi genişlet" olarak kullanıyorum kayan bildirimler olsun veya başka bir bildirim olsun bir sorun görmedim.
●Bir arkadaşın dediği gibi video modunda 5x noktasını göremedim. Pek videoyla işim olmadığı için genelde fotoğraf çekiyorum bu konuda da 12 stabile göre fotoğrafı çektikten sonra sol alttan fotoğrafa bakma hızı muazzam derecede hızlanmış. Tıkladığımda anında fotoğrafı gösteriyor.
Lim0n hocamızın uygulama açılış hızı konusunda da 12 stabille 12.5 stabil arasında bir fark göremedim. Aynı geldi.
●Twitter vb. uygulamalarda kısacası sosyal medya uygulamalarında uygulama açılış ve içlerinde gezinmelerde bir sıkıntı göremedim.
●Vowifiyle şebekesiz kullanıyorum. %13 (%100'den %87'ye) şarj tükettiğimde aldığım ekran süresi 1 saat 42 dk. Bu sürenin 6 saati telefon boşta wifi açık şekilde beklediğini de söyleyeyim. Kısacası pil konusunda da 12 stabile göre 12.5 stabil baya bir yol almış.
●Bir not; banka uygulamalarının klonlu şekilde kullanıyorum. Klonlu uygulamaları magiskhide ile gizleyemiyorum.
●Önemli bir not daha söylememde fayda var. 12.5 stabile geçerken, tamamen temiz bir kurulumla yedek alarak geçtim. Herhangi bir aşamayı atlamadım. Temiz kurulumla gayet beğendiğim bir sürüm şuan için. İleride daha çok kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım.

Son düzenleme:

erayelik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray
Cihazım
Mi Note 10
Konular
3
birde ben deneyim mi room 9.12.26 dan sıkıldım artık :D pil de iyiyse direnmekte faydayok galiba
Pil bana göre iyi geldi. Fakat yazdıklarıma bir güncelleme yapayım. Medya oynatılırken bildirim göstermeme sorununu yaşadım. Konu içindeki uygulama ile çözdüm. Bu sanırım 12.5 stabilde kronik bir hata

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Pil bana göre iyi geldi. Fakat yazdıklarıma bir güncelleme yapayım. Medya oynatılırken bildirim göstermeme sorununu yaşadım. Konu içindeki uygulama ile çözdüm. Bu sanırım 12.5 stabilde kronik bir hata
Yarın deneyeceğim artık bugün gecti. Aslında güzel romlar var fakat ozellikle video çekerken kamera odak sorunu olusuyor. Bugün 2 saat içinde 5_6 rom den denedim. En sonunda eski rom a donmek zorunda kaldım hepsinde aynı problem olunca. 11.0.3 mi rom yükledim tekrar

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Yorumları okudukça anlam veremiyorum. Kameradaki sorunu bir ben yaşıyorum galiba romlarda. Masik rom da kullandim ama onda da kamera problem i vardi

Son düzenleme:

gimmeluck

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ozan
Cihazım
mi5
Konular
38
Yorumları okudukça anlam veremiyorum. Kameradaki sorunu ben ben yaşıyorum galiba romlarda. Masik rom da kullandim ama onda da kamera problem i vardi
neydi o sorun hocam?

ben halşa 5x zoomda video olayını anlamadım bu arada. neden iptal ettiler kiş

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
neydi o sorun hocam?

ben halşa 5x zoomda video olayını anlamadım bu arada. neden iptal ettiler kiş
Sorunu bende tam bilmiyorum. Suradaki olay olabilir yarin dneeyecegim. Ben ztn eski rom kullaniyorum eger bu problemi cozersem yine ayni 2019-2020 romlarinda devam ederim :D

Yusuferoglu01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF EROĞLU
Cihazım
Cc9 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
0
hocam hangi uygulama ile çözdünüz rica etsem yardımcı olur musunuz?

Yusuferoglu01

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF EROĞLU
Cihazım
Cc9 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
0
Miui 12.1.3.0 Stabil sürümünden miui eu 12.5.2 ye geçtim. Kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar. Bu miui 12 den de kötü. Uygulama açılışları daha yavaş. Animasyonda daha fazla takılmalar oluyor. Sanki şarj uzun gitsin diye işlemci gücü kısılmış gibi. Kameraya 1, 2 gereksiz birşeyler eklemişler klon falan yok. 2 dakika kamerayla uğraştım telefon aşırı ısınıyor. Bankacılık uygulamaarına giriş yapılmıyor hata veriyor. Bildirimler ilk aşağı çektiğinde hafif donuyor sonra geçiyor. Müzik açınca kocaman müzik bildirimi var ya hani, müziği kapatınca onun yeri bomboş kalıyor, sadece telefonu yeniden başlatınca düzeliyor. Temiz kurulum yaptım o kadar vaktim boşa gitti. Telefondan telefona fark etmiştir belki. Bu kadar rezalet olacağını düşünmemiştim. Hiçbir yenilik yok ayrıca kurcalamadığım yeri kalmadı. Sadece uygulama izinleri kısmına ayrıntı getirilmiş. Gerçekten tamamen zaman kaybı oldu benim için. İnşallah sadece benim telefona böyle olmuştur yoksa asla tavsiye etmiyorum arkadaşlar.

Üst Alt