Eu 12 Miui 12.1.5.0 Stabil sürümünden bu gece itibariyle 12.5.2.0 Stabil'e geçiş yaptım. Benim gibi stabil kullanan arkadaşlara biraz olsun faydam olması için yazıyorum. Küçük ekran kasılmaları 12.5'da yok. Tam ekran görünüm kullandığım için aşağıdan yukarı çekip son uygulamaları görüntülerken Miui 12 Stabil'de çok az da olsa kasılmalar yaşanıyordu bu sorunu 12.5'ta yaşamadım.
● Medya oynatılırken bildirim panelinde görünmeme sorunu yaşamadım.
●12 sürümünde Widevine L3'ken netflixte artık videoları full hd rahat şekilde açabiliyorum.
●Dark modda İnstagram uygulamasında çok nadir sorunlar çıkıyor. 12'de de vardı sorunun uygulama kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü instagram beta kullandığım için.
●Simgelerin boyutlarında aksi bir şey görmedim. Temalardan Netflix Sans kullanıyorum yazı boyutları vs bir problemle karşılaşmadım.
●Bildirim alanından "üst bildirimi genişlet" olarak kullanıyorum kayan bildirimler olsun veya başka bir bildirim olsun bir sorun görmedim.
●Bir arkadaşın dediği gibi video modunda 5x noktasını göremedim. Pek videoyla işim olmadığı için genelde fotoğraf çekiyorum bu konuda da 12 stabile göre fotoğrafı çektikten sonra sol alttan fotoğrafa bakma hızı muazzam derecede hızlanmış. Tıkladığımda anında fotoğrafı gösteriyor.
●
Lim0n hocamızın uygulama açılış hızı konusunda da 12 stabille 12.5 stabil arasında bir fark göremedim. Aynı geldi.
●Twitter vb. uygulamalarda kısacası sosyal medya uygulamalarında uygulama açılış ve içlerinde gezinmelerde bir sıkıntı göremedim.
●Vowifiyle şebekesiz kullanıyorum. %13 (%100'den %87'ye) şarj tükettiğimde aldığım ekran süresi 1 saat 42 dk. Bu sürenin 6 saati telefon boşta wifi açık şekilde beklediğini de söyleyeyim. Kısacası pil konusunda da 12 stabile göre 12.5 stabil baya bir yol almış.
●Bir not; banka uygulamalarının klonlu şekilde kullanıyorum. Klonlu uygulamaları magiskhide ile gizleyemiyorum.
●Önemli bir not daha söylememde fayda var. 12.5 stabile geçerken, tamamen temiz bir kurulumla yedek alarak geçtim. Herhangi bir aşamayı atlamadım. Temiz kurulumla gayet beğendiğim bir sürüm şuan için. İleride daha çok kullandıkça deneyimlerimi aktaracağım.