Soru Mi Note 10 Batarya çabuk tükeniyor.

yaaplu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Naci
Cihazım
RedmiNote12pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
15
Arkadaşlar note9s cihazından mi note 10a geçtim.
Pil performansı çok kötü, 1 gunu zor cıkarıyor normal kullanımda, bendemi böyle genelmi acaba?
9s ile mukayasede edecek olursam yarı yarıya.
Cihazda mi 12 eea yüklü 9sde aynı.

aliveli78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 8
Konular
8
Ara sıra oradan kontrol edersin bu aralar güncelleme gelmiyor yeni sürüm çıktıkça indirirsin sistem başlatıcıyı sürekli güncel tut

redmi note 8 yüklenir mi benimde sistem başlatıcı 4,17 görünüyor

Oyla:

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
redmi note 8 yüklenir mi benimde sistem başlatıcı 4,17 görünüyor
Yüklenir. Tüm sistem başlatıcılar aynı zaten. Sıkıntı çıkartmaz 4.21 release sürümü indirip yükleyebilirsin.

Oyla:

aliveli78

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 8
Konular
8
Yüklenir. Tüm sistem başlatıcılar aynı zaten. Sıkıntı çıkartmaz 4.21 release sürümü indirip yükleyebilirsin.

bu kadar çabuk bitermi batarya

bi güncelleme ile nerden indirdim mıuı 11 iken sorun yoktu 12.0.1 sonrada 11.0.2 indirim bin pişmanım

Oyla:

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
bu kadar çabuk bitermi batarya

bi güncelleme ile nerden indirdim mıuı 11 iken sorun yoktu 12.0.1 sonrada 11.0.2 indirim bin pişmanım
Miui 12 malesef stabil gelmedi. Herkeste aynı sorun var. Pil açısından stabil değil henüz.

Oyla:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Bilinen custom romlardan bahsediyorum :) neyse önemli değil, uygun olan en son başlatıcı sürümlerinden bir tanesini deneyip bataryadaki değişimi gözlemleyebilirim. Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim.
sizin cihazı kullanmadığım için bu konuda tavsiye veremem. Ben poco f2 pro kullanıyorum OneOS yükledim ve memnunum.

Bu taktiği başka bir forumda önerdim az daha dayak yiyecektim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Usb şarj ile pile zarar verirsiniz. Bilginiz olsun. Bir pilin standardı dışında şarj edilmesi bence yanlış. Zamanında Samsung kullanırken habire bilgisaara bağlardım pili şişti.

O taktik zaten sadece kalibrasyon gerektiği zaman yapılması gereken birşey onun haricinde bir pili sürekli tam kapasitede doldurmak ömrünü çok çabuk doldurmasından başka hiçbir işe yaramaz. İdeal pil kullanımı %20-80 arasıdır. Sürekli %100 doldurup birde üzerine 20-30 dakika şarj etmek aşırı zararlı bir yöntem.

Oyla:

4kado

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi Note 10
Konular
0

Release 4.21 var Eu romda durum nedir bilmiyorum ama global romda çift tıkla ekran kapatma özelliği tüm sistem başlatıcılarında mevcut fakat sadece kilit ekranında işe yarıyor.
Teşekkürler. Her iki sürümünde son güncellemesini indirdim. İkisinde de (eu rom özelinde konuşuyorum) ana ekranda çift tıklama ile ekranı kapatma özelliği bulunmuyor. Önemli bir sorun değil belki ama gerçekten çok pratik geliyor bu şekilde kullanmak o yüzden normal launcher ile devam :)

Oyla:

smugglers

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
oğuzhan
Cihazım
HTC 10
Konular
0
Bu taktiği başka bir forumda önerdim az daha dayak yiyecektim :D

Usb şarj ile pile zarar verirsiniz. Bilginiz olsun. Bir pilin standardı dışında şarj edilmesi bence yanlış. Zamanında Samsung kullanırken habire bilgisaara bağlardım pili şişti.
şarj etme tekniği hakkında bilgim yok; ancak 5v üzeri değer ile sarj edildiği sürece sorun olacağını sanmıyorum ki usb'lerde 5v verir, amperi dusuktur ama kaç amper veriyor ölçmek lazım.
ben sırf bataryayı cabuk oldurmemek adına telefonu aldıgımdan beri asla hızlı sarj kulanmıyorum; 5v 2a sarj cıhazı aldım general mobile'nin amazonda çok hesaplıydı, bunun ile kullanıyorum. şarj doldurma konusunda hiç acelem olmadı suana kadar ama çok çok onemli durumlarda hızlı sarj kullanırım. samsung bataryasının tipine bakmak lazım buyuk ihtimalle li on dur, bu cihaz pil li po belki ondan kaynaklı bir sorun olabilir detaylı arastırmak lazım, yine de pek sanmıyorum.

sizin cihazı kullanmadığım için bu konuda tavsiye veremem. Ben poco f2 pro kullanıyorum OneOS yükledim ve memnunum.

O taktik zaten sadece kalibrasyon gerektiği zaman yapılması gereken birşey onun haricinde bir pili sürekli tam kapasitede doldurmak ömrünü çok çabuk doldurmasından başka hiçbir işe yaramaz. İdeal pil kullanımı %20-80 arasıdır. Sürekli %100 doldurup birde üzerine 20-30 dakika şarj etmek aşırı zararlı bir yöntem.
hocam isteseniz de pili %100 dolduramazsınız, çünkü yazılımsal olarak cihaz hali hazırda pilini %100 kullanmayacak sekılde sınırlı, bu neredeyse butun telefonlarda boyledir. 20-80 aralığını kendiniz yapmanıza gerek yok, cihaz buna yakın sekılde sarj oluyor zaten, kesin sonuclar için usb voltmetre ile bu değerleri olcebilirsiniz. bir de %100 üzerine sarjda tutmanın zararı yok, batarya dolduktan sonra sarja takılı halde kullanımda güç temini sarj aletinden saglanıyor ve batarya sarj olması duruyor. bunu da olcerek gozlemyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyla:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
şarj etme tekniği hakkında bilgim yok; ancak 5v üzeri değer ile sarj edildiği sürece sorun olacağını sanmıyorum ki usb'lerde 5v verir, amperi dusuktur ama kaç amper veriyor ölçmek lazım.
ben sırf bataryayı cabuk oldurmemek adına telefonu aldıgımdan beri asla hızlı sarj kulanmıyorum; 5v 2a sarj cıhazı aldım general mobile'nin amazonda çok hesaplıydı, bunun ile kullanıyorum. şarj doldurma konusunda hiç acelem olmadı suana kadar ama çok çok onemli durumlarda hızlı sarj kullanırım. samsung bataryasının tipine bakmak lazım buyuk ihtimalle li on dur, bu cihaz pil li po belki ondan kaynaklı bir sorun olabilir detaylı arastırmak lazım, yine de pek sanmıyorum.

hocam isteseniz de pili %100 dolduramazsınız, çünkü yazılımsal olarak cihaz hali hazırda pilini %100 kullanmayacak sekılde sınırlı, bu neredeyse butun telefonlarda boyledir. 20-80 aralığını kendiniz yapmanıza gerek yok, cihaz buna yakın sekılde sarj oluyor zaten, kesin sonuclar için usb voltmetre ile bu değerleri olcebilirsiniz. bir de %100 üzerine sarjda tutmanın zararı yok, batarya dolduktan sonra sarja takılı halde kullanımda güç temini sarj aletinden saglanıyor ve batarya sarj olması duruyor. bunu da olcerek gozlemyebilirsiniz.
pili tam anlamıyla %100 dolduramayız bu konuda haklısınız ancak voltmetre ilede şarj edip etmediğini anlayamazsınız. Bunu anlamak için adaptör ile telefon arasına ampermetre bağlamanız gerek ve ben bunu yapmış birisi olarak şunu söyleyebilirim şarj %100 olduktan sonra 20 dakika kadar 400-600mAh akım çekti devamında sürekli olarak 100-200mAh arasında akım çekmeye devam ediyor. Yani bu durumda ekranı kapalı deep sleepte olan bir telefon hiçbirşekilde 100-200mAh pil tüketemez siz cihazı şarjda bırakmaya devam ettiğiniz sürece damla damla şarj olmaya devam eder ve buda pile normal kullanımından kat kat fazla zarar verir.
Ayrıca bilgisayarlardaki usb çıkışları eğer sadece şarj için çıkış koyulmamış ise usb 2.0 portu 5v 500mA usb 3.0 ise 5v 900mA akım verir. 5000mAh bir cihazı usb 2.0 portunda en iyi haliyle 10 saatte şarj edersiniz buda pile zarar verir çünkü bu piller bu kadar düşük akımlar ile şarj edilmek üzere tasarlanmıyorlar.
Kendi cihazım poco f2 pro üzerinden konuşayım orjinal şarj aleti 3000-6000mAh arası akımla sıcaklığa göre değişerek şarj ediyor ben bunu sabit 3000mAh ile şarj etmeyi tercih ediyorum 1 saat civarında %20 den %80e şarj edip çekiyorum şarjdan. bu zamana kadar kullandığım tüm telefonlarımı bu şekilde kullanırım 3 yıllık mi6 cihazım var AccuBattery programında hala batarya sağlığı %90 üzerinde görünüyor ve günlük kullanımda sosyal medya navigasyon müzik vs 1 gün yetiyor şarjı benimle aynı zamanlarda mi6 alan arkadaşımın telefonu ortalama 5-6 saatte şarjı bitiyor geceleri sabaha kadar şarjda bırakmaktan dolayı.

Oyla:

KayraBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kayra
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Bil.Tek.
Konular
7

Release 4.21 var Eu romda durum nedir bilmiyorum ama global romda çift tıkla ekran kapatma özelliği tüm sistem başlatıcılarında mevcut fakat sadece kilit ekranında işe yarıyor.
Birisi yapmış. 20 dakikada % bilmem kaç pili gitmiş. Sakın yapmayın bu adamın dediklerini telefon öldü bitti falan giggle~~ giggle~~
Dedim mübarek millet gece 12'de takıyor sabah 7'ye kadar takılı kalıyorda bir şey olmuyor. tam dolumdan sonra kapatıp açıp 10 dakika daha tutun dedim diye telefon nasıl ölebilir :D

Oyla:

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Birisi yapmış. 20 dakikada % bilmem kaç pili gitmiş. Sakın yapmayın bu adamın dediklerini telefon öldü bitti falan giggle~~ giggle~~
Dedim mübarek millet gece 12'de takıyor sabah 7'ye kadar takılı kalıyorda bir şey olmuyor. tam dolumdan sonra kapatıp açıp 10 dakika daha tutun dedim diye telefon nasıl ölebilir :D
Cehalet zor iş. Ne demiş eskiler Sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi. Bilmez ki sorsun, bilse sorardı.

Oyla:
Üst Alt