Soru Mi Note 10 Batarya çabuk tükeniyor.

yaaplu

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Naci
Cihazım
RedmiNote12pro
Meslek
Grafik Tasarım
Konular
15
Arkadaşlar note9s cihazından mi note 10a geçtim.
Pil performansı çok kötü, 1 gunu zor cıkarıyor normal kullanımda, bendemi böyle genelmi acaba?
9s ile mukayasede edecek olursam yarı yarıya.
Cihazda mi 12 eea yüklü 9sde aynı.

4kado

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi Note 10
Konular
0
Bahsetmiş olduğunuz sistem başlatıcı güncellemesi alpha ve release olarak ikiye ayrılmış durumda. Kullandığım eu stable romuna ait başlatıcı sürümü release-4.20.0 olarak gözüküyor. En güncel release apk'sını indirip kurduğumda ise işimi son derece kolaylaştıran "Ekranı kapatmak için iki kez dokunun" özelliğini ayarlarda bulamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Oyla:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Bu şekilde aratırsanız çıkıcaktır diye düşünüyorum

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-12-23-14-51-33-761_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2020-12-23-14-51-33-761_com.android.settings.jpg
    242,1 KB · Görüntüleme: 20
Oyla:

4kado

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi Note 10
Konular
0
Bu şekilde aratırsanız çıkıcaktır diye düşünüyorum
Cevabınız için teşekkürler fakat her zaman açık ekrandaki özellikten bahsetmiyorum. Eu stable roma ait, ana ekranda boş bir yere çift tıklayınca güç düğmesine basmış gibi ekranı kapatan bir özellik var, onu kastetmiştim.

Oyla:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Cevabınız için teşekkürler fakat her zaman açık ekrandaki özellikten bahsetmiyorum. Eu stable roma ait, ana ekranda boş bir yere çift tıklayınca güç düğmesine basmış gibi ekranı kapatan bir özellik var, onu kastetmiştim.
Tamam ordan açtığınız zamanda aynı işlevi görüyor hocam kapalı iken ekranı açıyor ancak klasik tema olmadan açık olan ekranı kapatmıyor isterseniz klasik tema ile deneyin

Oyla:

4kado

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi Note 10
Konular
0
Tamam ordan açtığınız zamanda aynı işlevi görüyor hocam kapalı iken ekranı açıyor ancak klasik tema olmadan açık olan ekranı kapatmıyor isterseniz klasik tema ile deneyin
Anladım sağolun. Normalde batarya performansı hakkında pek şikayetim yok ama denemekten zarar gelmez. Bu rom için hangisini (release/alpha) yüklememi tavsiye edersiniz peki?

Oyla:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Anladım sağolun. Normalde batarya performansı hakkında pek şikayetim yok ama denemekten zarar gelmez. Bu rom için hangisini (release/alpha) yüklememi tavsiye edersiniz peki?
Rom derken launcherden bahsediyorsunuz galiba hocam
siteden en son sürümü kurabilirsiniz herhangi bir problem yaşarsanızda uygulamalardan sistem başlatıcıyı bulup güncellemeleri kaldır diyerek eski sürüme dönebilirsiniz ben bu sürümü kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım bu sürümde

Oyla:

4kado

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Abdulkadir
Cihazım
Mi Note 10
Konular
0
Rom derken launcherden bahsediyorsunuz galiba hocam
siteden en son sürümü kurabilirsiniz herhangi bir problem yaşarsanızda uygulamalardan sistem başlatıcıyı bulup güncellemeleri kaldır diyerek eski sürüme dönebilirsiniz ben bu sürümü kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım bu sürümde
Bilinen custom romlardan bahsediyorum :) neyse önemli değil, uygun olan en son başlatıcı sürümlerinden bir tanesini deneyip bataryadaki değişimi gözlemleyebilirim. Değerli yardımlarınız için teşekkür ederim.

Oyla:

KayraBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kayra
Cihazım
Redmi Note8 Pro
Meslek
Bil.Tek.
Konular
7
Şarj %100 olunca Cihazı yeniden başlatıp 20 30 dakika bekle şarjdan öyle çek. İnce şarj yapmasını sağla cihazın.
Bu taktiği başka bir forumda önerdim az daha dayak yiyecektim :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Redmi note 9 pro da ekran süremi neredeyse 2 katı yapan taktikler:
-Hızlı şarj kullanmayın, ne kadar yavaş olursa o kadar iyi ben bilgisayar usb sine takıyorum.
-Şarj yüzde yüz olduktan sonra 30 dk daha bekleyin
-MIUI 12 de bazı romlarda tüm uygulamalar otomatik başlatta kalmış bu sizde de böyleyse düzeltin (whatssapp,mi fit vs hariç hepsi kapalı)
-Mobil veri beklemede wifi ye göre daha hızlı şarj götürür gece telefonu kullanmıyorsanız otomatik açma kapayı aktifleştirin.
-Mobil veri çekmeyen böyle gidip gidip gelen yerlerde şarj su gibi akar öyle yerlerdeyseniz mobil veri telefonu kapattıktan sonra 5 dk sonra kapansın gibi bir ayar vardı onu aktifleştirin.
Usb şarj ile pile zarar verirsiniz. Bilginiz olsun. Bir pilin standardı dışında şarj edilmesi bence yanlış. Zamanında Samsung kullanırken habire bilgisaara bağlardım pili şişti.

Oyla:

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Bu taktiği başka bir forumda önerdim az daha dayak yiyecektim :D

Neden?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bahsetmiş olduğunuz sistem başlatıcı güncellemesi alpha ve release olarak ikiye ayrılmış durumda. Kullandığım eu stable romuna ait başlatıcı sürümü release-4.20.0 olarak gözüküyor. En güncel release apk'sını indirip kurduğumda ise işimi son derece kolaylaştıran "Ekranı kapatmak için iki kez dokunun" özelliğini ayarlarda bulamıyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Release 4.21 var Eu romda durum nedir bilmiyorum ama global romda çift tıkla ekran kapatma özelliği tüm sistem başlatıcılarında mevcut fakat sadece kilit ekranında işe yarıyor.

Oyla:
Üst Alt