Babama hediye aldığım Mi Max 3GB. / 32GB. var, bende de... Cihaz bir köşede duruyordu.
Telefonu 3 saat kadar kurcaladım bugün. Bahsettiğiniz dokunmatik aksaklığına gözlemleyemedim henüz...
xda forumdaki konu başlıklarını da okudum. Orada bir diğer başlıkta, Galaxy S7 telefonlar yeni çıktığında aynı aksaklık olduğundan bahsedilmiş.
Yakın arkadaşım, 6 aydır Samsung Galaxy S7 telefon kullanıyor. Onun telefonunu bugün epeyce kurcaladık. Dokunmatik aksaklığına onun telefonunda da rastlamadık. S7 'nin güncellemeleri tam olduğu için, belki tel ilk çıktığı zamanlarda var. Gelen güncellemeler ile düzeltildi belki... Bu nedenle de farkında olamadı sanırım.
Herneyse... Benim asıl aklımı kurcalayan husus şu ki; bu dokunmatik sorunu yazılımsal ise, bütün telefonlarda aynı aksaklığın gözlenmiş olması gerekmez mi ?
Soruna bu mantık üzerinden yaklaşım gösterdiğimizde, aksaklığın bütün cihazlarda olmaması nedeniyle, aksaklığın donanımsal olabileceği ihtimalini de gözardı etmemek gerektiğini düşünmekteyim. Tabi yanlış düşünme ihtimalim kuvvetle muhtemeldir.
Peki bu konu başlığında bir önceki sayfada Mi 4 serisi için bahsedilen dokunmatik yazılımının yamalanması ile dokunmatik aksaklığından kurtulmak mümkün olmuş mu ? Eğer bu yolla sorun çözülmüşse, firma da sorundan haberdar olmuştur diye değerlendirmekteyim.